Web
Analytics
Κουφάκη Μαρία MSc, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κουφάκη Μαρία MSc, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Η  Μαρία Κουφάκη  γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Robert Gordon University του Aberdeen  όπου πραγματοποίησε επιτυχώς τις σπουδές της ως κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος. Το 2004 συνέχισε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Bristol της Αγγλίας  όπου εξειδικεύτηκε με Master of Science στην διατροφή, άσκηση και δημόσια υγεία με αριστείο    (Distinction at Level A)  και  έπαινο (Outstanding student award).

Κατά την διάρκεια των σπουδών της ασχολήθηκε με την διατροφική υποστήριξη σε υγιή άτομα και σε άτομα με παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιαγγειακά, γαστρεντερικά προβλήματα και σε ασθενείς με καρκίνο. Στο μεταπτυχιακό τίτλο εξειδικεύτηκε στο τομέα της ψυχολογίας ως προς την αλλαγή της συμπεριφοράς στην διατροφή και στην άσκηση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια από το 1998 ως το 2006 και πρόσφατα παρουσίασε την μεταπτυχιακή της εργασία στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής-Διαιτολογίας  με τίτλο: Εικόνα σώματος, αυτοσεβασμός και περιοριστική κατανάλωση φαγητού σε ένα ελληνικό γυναικείο πληθυσμό που ακολουθεί ένα διαιτολογικό πρόγραμμα.

Τα ενδιαφέροντα της σχετίζονται με την πρόληψη και θεραπεία της παχυσαρκίας, την ψυχολογία της εικόνας σώματος και διατροφικής συμπεριφοράς καθώς και την χρήση της θεραπείας κινήτρων στην αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς. Ειδικότερα από το 2005 ασχολείται επιπρόσθετα με την ψυχολογία διατροφής και ειδικότερα με την  χρήση συμβουλευτικής και γνωσιακής-συμπεριφορικής θεραπείας στην διατροφική θεραπεία των κλινικών παθήσεων και στην θεραπεία της βουλιμικής υπερφαγίας-ακόρεστης κατανάλωσης φαγητού (Binge-Eating Disorder). Από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι Δόκιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δια Βίου Εκπαίδευσης THACE (The Hellenic Association of Continuing Education)  καθώς κατέχει Professional Certificate σε Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Θεραπευτικές Προσεγγίσεις, το οποίο χρησιμοποιεί μέσα στα πλαίσια της ψυχολογίας της διατροφικής συμπεριφοράς και το εφαρμόζει στην διατροφική εκπαίδευση και θεραπεία με τους πελάτες της με σκοπό την επιτυχία των προσωπικών τους στόχων (απώλεια λίπους, βελτίωση βιοχημικών εξετάσεων αίματος, αύξηση μυΐκού ιστού κ.α.).

Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου από το 2000, είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος και του  Βρετανικού Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας . Έχει εργαστεί στο ιδιωτικό  νοσοκομείο "Υγεία", και σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και είναι υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου  DietMet    όπου εργάζεται με ατομικές συνεδρίες με τους πελάτες της. Τέλος, παράλληλα με την εργασία της ως υπεύθυνη του διαιτολογικού κέντρου  DietMet, έχει ασχοληθεί με διδασκαλία του μαθήματος Διατροφή-Διαιτολογία στα Ι.Ε.Κ. Δομή και επίσης με την διατροφική υποστήριξη σε άτομα με ειδικές ανάγκες στο  Οικοτροφείο "Αθηνά, της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας. Επίσης διαστηριοποιείται στον τομέα της δημόσιας υγείας όντας υπεύθυνη διαιτολόγος, για τον δήμο Αμαρουσίου, στο Ευρωπαικό πρόγραμμα  "Παιδιατροφή Epode"  με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Παράλληλα συγγράφει κατά καιρούς άρθρα διατροφής-διαιτολογίας σε διάφορες εφημερίδες όπως ο "Τύπος Προαστείων'', ''Αμαρυσία", ''Κηφισιά", ''Health & style'', ''Medweek'',"In Vitro", κ.α. Επίσης είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ιστοσελίδες όπως "Ο Δρόμος για την Θεραπεία" (www.dromostherapeia.gr), Medinfo (www.medinfo.gr)  κ.α. Τέλος, έχει κάνει διατροφικές παρουσιάσεις σε  νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας και σε επιστημονικά συνέδρια.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας 

Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 23, 15124, Μαρούσι
Τηλ/fax: 210 80 60 793
Κιν: 69 42 970 400
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαρία Κουφάκη MSc

Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.dietmet.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.