Web
Analytics
Παναγιωτουνάκος Παναγιώτης, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Παναγιωτουνάκος Παναγιώτης, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου το 1970 και τον ίδιο χρόνο πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής το 1977 με το βαθμό "Λίαν καλώς". Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις από το 1977 μέχρι το 1979 σαν Επίκουρος Σημαιοφόρος-Ιατρός Π.Ν για δέκα έξι (16) μήνες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά για δώδεκα (12) μήνες σαν ειδικευόμενος ιατρός της Χειρουργικής Κλινικής. Διορίστηκε στον Υγειονομικό Σταθμό Γυθείου Λακωνίας, από τον Ιανουάριο του 1980 μέχρι τον Ιούνιο του 1981, για εκπλήρωση της υπηρεσίας υπαίθρου. Τον Ιούλιο του 1981, διορίστηκε στη θέση του ειδικευόμενου ιατρού στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, για απόκτηση της ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας. Απόκτησε την ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας τον Αύγουστο του 1983.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ερευνητική Δραστηριότητα
 • Έρευνα με την ευκαιρία της διατριβής του, σε ασθενείς με χρόνια παραρρινοκολπίτιδα, διαρκείας 5 ετών, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική.
 • Εκπαιδευτική δραστηριότητα σαν εκπαιδευόμενος
Παρακολούθηση σεμιναρίων:
 1. Σεπτέμβριος 1986: Functional Endoscopic Sinus Surgery
 2. Αύγουστος 1992: First International Advanced Course on Functional Endoscopic Sinus Surgery
 3. Μάιος 1994: Εκσκαφή κροταφικού οστού
 4. Οκτώβριος 1995: Basic and advanced techniques in modern Rhinoplasty
 5. Φεβρουάριος 1996: Laryngeal Framework Surgery
 6. Ιούλιος 1996: Functional Corrective Nasal Surgery
Ειδική εκπαίδευση

Στην Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός-Παραρρινίων στην Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική Graz - Αυστρίας
Εκπαιδευτική δραστηριότητα σαν εκπαιδευτής:

 1. Εκπαίδευση ειδικευομένων ΩΡΛ της ΩΡΛ Κλινικής του ΓΝΝΑ " Η ΕΛΠΙΣ" 1987-1997
 2. Εκπαίδευση ειδικευομένων ΩΡΛ της Πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής Πατρών στο εφαρμοσμένο μετεκπαιδευτικό μάθημα "Χρήσεις και εφαρμογές των ενδοσκοπίων στη σύγχρονη ΩΡΛ". Μάιος 1994
Τιμητικές προσκλήσεις για ομιλίες
 1. Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ρινός. Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Νοέμβριος 1994
 2. 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΩΡΛ - Χειρουργικής Κεφαλής & Τραχήλου, Κύπρος 1995. Εισηγητής σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Ενδοσκοπική μικροχειρουργική ρινός- Κλασσική Χειρουργική"
 3. 8ο Συμπόσιο Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, Σάμος 1996, Στρογγύλη τράπεζα με θέμα: "Η Μύτη: όργανο στόχος παθογόνων μηχανισμών και θεραπευτικών μέσων"
 4. Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας με θέμα: "Νεότερες αντιλήψεις στην αντιμετώπιση της παραρρινοκολπίτιδας" Δεκέμβριος 1996
 5. Ημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου με θέμα: "Δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής στην καθ' ημέρα πράξη" Σάμος 1997
Συγγραφική δραστηριότητα
 1. Μονογραφία με τίτλο "Διαγνωστική Ενδοσκόπηση Ρινός-Παραρρινίων. Λειτουργική Ενδοσκοπική Χειρουργική Ρινός" Αθήνα 1994.
 2. Μονογραφία με τίτλο: "Χρήσεις και εφαρμογές των ενδοσκοπίων στην σύγχρονη ΩΡΛ" Αθήνα 1994
Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία

1) Είναι μέλος των κάτωθι εταιρειών:

 • Πανελλήνια ΩΡΛ Εταιρεία
 • European Rhinologic Society
 • American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery

2) Παρακολούθησε αρκετά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό στα περισσότερα με ενεργό συμμετοχή
3) Οργάνωσε από το 1988 την Μονάδα Ενδοσκοπήσεων της ΩΡΛ Κλινικής του ΓΝΝΑ "Η ΕΛΠΙΣ", της οποίας ήταν υπεύθυνος μέχρι σήμερα
4) Διατέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου "Η ΕΛΠΙΣ" την 3ετία 1989-1992
5) Πρόσφατα εξελέγην στο Δ.Σ της Ελληνικής Ρινολογικής Εταιρείας

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Αγ. Αλεξάνδρου 65, Παλαιό Φάληρο
Τηλ. 210-9811800
Κιν. 6945835218
Ε-Mail - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Παναγιώτης Παναγιωτουνάκος

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.endodiagnosis.gr/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.