Web
Analytics
Παπαδοπούλου Μαρία, Συμβουλευτική Ψυχολόγος παίδων και ενηλίκων - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Παπαδοπούλου Μαρία, Συμβουλευτική Ψυχολόγος παίδων και ενηλίκων

Βιογραφικό

Η Μαρία Παπαδοπούλου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος παίδων κι ενηλίκων, ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στη Μεγάλη Βρετανία και έχει ειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων, καθώς και στη Συμβουλευτική Γονέων. Έχει εργαστεί σε δημοτικά σχολεία του Λονδίνου κάνοντας ψυχοθεραπεία σε μαθητές, σε σχολές ψυχολογίας ως καθηγήτρια, σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς κάνοντας ομιλίες σε γονείς, στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και σε δημόσια σχολεία και παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης ως Εκπαιδεύτρια Συμβουλευτικής Γονέων, μέσω του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), όπου ανέλαβε τις Σχολές Γονέων.

Από τον Ιανουάριο του 2007 εργάζεται στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου απασχολήθηκε στο Συμβουλευτικό Σταθμό απεξάρτησης από Αλκοόλ, Φάρμακα και Τυχερά Παιχνίδια και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος. Από τον Ιανουάριο του 2009, μετακινήθηκε στην  Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης , όπου έχει αναλάβει τα παρακάτω:

  • τη διοργάνωση και το συντονισμό Ομάδων Συμβουλευτικής Γονέων σε συνεργασία με δήμους και σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης,
  • τη διοργάνωση Γραφείου Συμβουλευτικής Γονέων σε Δημοτικά σχολεία, όπου αναλαμβάνει ατομικά ραντεβού με γονείς, δασκάλους, παιδιά κι εφήβους,
  • τη χορήγηση και αξιολόγηση του ανιχνευτικού τεστ "ΑΝΟΜΙΛΟ" σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς,
  • συμμετέχει σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Εργασίες και Δημοσιεύσεις
  • 9 – 12 Σεπτεμβρίου 2010. Διεθνές Συνέδριο Ψυχιατρικής με θέμα: «From adolescence to adulthood. Normality and psychopathology», που διοργάνωσε η Ψυχιατρική Εταιρεία Κύπρου σε συνεργασία με τη Παγκόσμια Ψυχιατρική Εταιρεία, την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος, την Ψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής. Αναρτημένη ανακοίνωση με τίτλο: «THE EFFECTIVENESS OF IN-SCHOOL GROUPS OF PARENT EDUCATION».
  • 12 – 13 Ιανουαρίου 2010. Διημερίδα που διοργάνωσε η  Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών κι Εφήβων  του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Η μετανάστευση στη σχολική κοινότητα». Παρουσίαση και συντονισμός βιωματικών ασκήσεων – παιχνίδι ρόλων στο εργαστηριακό μέρος της δεύτερης μέρας.
  • 13 Ιουνίου 2009. Συντονίστρια εργαστηρίου με θέμα: «Η επαναστατικότητα των εφήβων και η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια» στο Σεμινάριο που διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας του Δήμου Έδεσσας με τίτλο: «Σπάζοντας τον κύκλο της βίας. Σεμινάριο για τη διευθέτηση των συγκρούσεων».
  • 15 – 17 Μαΐου 2009.Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο με θέμα: «Ψυχική υγεία παιδιού & εφήβου στη σύγχρονη Ελλάδα» που διοργάνωσε η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος. Αναρτημένες ανακοινώσεις με τίτλους: «Παρουσίαση του έργου της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών – Εφήβων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης» και «Διερεύνηση των θεμάτων που απασχολούν τους γονείς/μελλοντικούς γονείς κατά την οργάνωση ομάδων συμβουλευτικής γονέων».
  • 13 Μαϊου 2009. Παρουσίαση εργασίας με θέμα: «Ψυχοδυναμική θεραπεία ενός 10χρονου αγοριού με έντονη αντίσταση. Μελέτη περίπτωσης» στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του  Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος  του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών - Εφήβων
 
Δεύθυνση: Γιαννιτσών 52, Τ.Κ. 54627, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 542 177, Φαξ: 2310 542 147
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαρία Παπαδοπούλου

Συμβουλευτική Ψυχολόγος παίδων και ενηλίκων

Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.blogger.com/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.