Web
Analytics
Βελονισμός και Παθήσεις και Αναπνευστικού - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Βελονισμός και Παθήσεις και Αναπνευστικού

Ο βελονισμός είναι μια αρχαία κινέζικη πρακτική, που εισάγει λεπτές βελόνες στο δέρμα προκειμένου να τονώσει διάφορα μέρη του σώματος. Ως μια μορφή εναλλακτικής θεραπείας, δεν θεραπεύει άμεσα καμία πάθηση, αλλά βοηθάει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και των παρενεργειών. Ο βελονισμός αποτελεί μια ασφαλή εναλλακτική θεραπεία με πολλά οφέλη για την υγεία, όπως η μείωση της φλεγμονής στο αναπνευστικό σύστημα.

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται το αναπνευστικό σύστημα για να αναπνεύσει, το οποίο περιλαμβάνει τους πνεύμονες, τους αναπνευστικούς μύες, τους διόδους του αέρα και τα πνευμονικά αγγεία. Αυτά τα μέρη του σώματος,  εργάζονται μαζί κάθε λεπτό της ημέρας για να εξασφαλίσουν την παροχή του οξυγόνου, που διανέμεται στην κυκλοφορία του αίματος και ανταλλάσσεται με διοξείδιο του άνθρακα. Κάνουν μια ξεκούραστη αλλά ζωτικής σημασίας λειτουργία για να σας κρατήσουν ζωντανούς. Επομένως είναι λογικό ότι, οτιδήποτε διαταράσσει την ροή τους, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Ευτυχώς, ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου.

Βελονισμός και αναπνευστικά προβλήματα

Πολλές παθήσεις του αναπνευστικού όπως το άσθμα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η αλλεργική ρινίτιδα προκαλούνται από φλεγμονή σε διάφορα αναπνευστικά τμήματα.  Τα όργανά πρήζονται εκδηλώνουν φλεγμονή όταν εκτίθενται σε ερεθιστικές ουσίες στον αέρα. Ο αέρας που αναπνέουμε είναι γεμάτος αόρατους ρύπους, αλλεργιογόνα, καυσαέρια, σωματίδια σκόνης κα.

Ευτυχώς ο βελονισμός έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στις παρακάτω περιπτώσεις.

Αλλεργίες

Οι αλλεργίες εμφανίζονται όταν το σώμα εκτίθεται σε συγκεκριμένες ουσίες, που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Ο βελονισμός μειώνει την φυσική απόκριση του σώματος σε αυτές τις ουσίες. Καθώς προχωράνε οι συνεδρίες του βελονισμού,  οι αντιδράσεις  του σώματος στα αλλεργιογόνα μπορούν να ελεγχθούν ή να μειωθούν αποτελεσματικά.

Άσθμα

Μια από τις αιτίες του άσθματος είναι η φλεγμονή στους αεραγωγούς. Ειδικά σημεία πίεσης του βελονισμού χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση των αντιφλεγμονωδών παραγόντων,  ενώ συγχρόνως χαλαρώνουν τους μυς που επηρεάζουν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Όπως με τα αλλεργιογόνα, ο βελονισμός μειώνει την ευαισθησία του σώματος στον κρύο αέρα. Με σωστή μακροπρόθεσμη θεραπεία, ο βελονισμός ανακουφίζει το άσθμα που προκαλείται από το κρύο και το άσθμα άσκησης. Επίσης, ενισχύει την λειτουργία των επινεφριδίων, ενώ βελτιώνει την συνολική υγεία του αναπνευστικού συστήματος.

Βρογχίτιδα

Η βρογχίτιδα εμφανίζεται όταν ιοί, βακτήρια ή χημικές ουσίες προκαλούν πρήξιμο των βρόγχων. Στην συνέχεια συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως βήχα και κρυολόγημα. Με τον βελονισμό, το πρήξιμο και ο αντανακλαστικός βήχας μειώνονται. Επίσης, βοηθάει στην επούλωση του επιθηλίου στους αεραγωγούς.

Εμφύσημα

Το εμφύσημα είναι μια χρόνια πάθηση των πνευμόνων. Εκδηλώνεται, όταν  οι κυψελίδες (αερόσακοι) των πνευμόνων καταστρέφονται. Αυτό προκαλεί βλάβη στους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται λιγότερο οξυγόνο στην κυκλοφορία του αίματος και να υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή. Ο βελονισμός βελτιώνει την αναπνοή και τις λειτουργίες του πνεύμονα, που εκτελεί καθημερινά. Το εμφύσημα συχνά αναπτύσσεται συγχρόνως με την βρογχίτιδα.

Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Η βρογχίτιδα και το εμφύσημα είναι δύο παθήσεις που συχνά οδηγούν σε χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Ως συστημική διαταραχή επηρεάζει τις λειτουργίες ολόκληρου του οργανισμού και όχι μόνο  του αναπνευστικού συστήματος. Ο βελονισμός υποστηρίζει το αναπνευστικό, ανοσοποιητικό σύστημα και τα επινεφρίδια, ελέγχοντας αποτελεσματικά κάθε επιδείνωση, που προκαλείται εξαιτίας μιας βλάβης σε αυτά. Επίσης, ο βελονισμός βοηθάει στην θεραπεία του ασθενή, καθώς συμπληρώνει την παραδοσιακή ιατρική, βελτιώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Πηγή: Natural News

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.