Web
Analytics
Συμπληρώματα Διατροφής - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Συμπληρώματα Διατροφής

Βιβλίο: Συμπληρώματα Διατροφής
Συγγραφέας: Γεώργιος Ε. Μανουσάκης
Εκδόσεις: Ιδιωτική Έκδοση
Κατηγορία: Διατροφή 

 

sibliromata_diatrofis-Manousakis

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σχεδόν καθημερινά ακούμε πως οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία, τα αντιοξειδωτικά, τα ωμέγα λιπαρά, αλλά και άλλες θρεπτικές ουσίες είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας. Ποια είναι όμως η αποστολή τους και ποιες συγκεκριμένες δυσλειτουργίες ή ασθένειες μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας η ανεπάρκειά τους; Λαμβάνουμε αρκετές ποσότητες απ;o τις ουσίες αυτές με τη διατροφή μας και αν ναι, μπορεί ο οργανισμός μας να τις αξιοποιεί πάντα; Κατά πόσο συντελεί στην αξιοποίησή τους ο τρόπος της ζωής που κάνουμε και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε; Είναι δυνατόν να υπάρξει έλλειψη των θρεπτικών αυτών ουσιών, όταν καταναλώνουμε ποικιλία τροφίμων και στις σωστές ποσότητες; Και ποιες είναι αυτές; Μπορούμε με τα συμπληρώματα διατροφής να προλάβουμε την εμφάνιση ή την εξέλιξη ορισμένων ασθενειών ή ακόμη και να τις θεραπεύσουμε; Είναι δυνατόν να επιβραδύνουμε το γήρας και να αυξήσουμε το προσδόκιμο της ζωής μας;

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα μπορεί ο αναγνώστης του βιβλίου να τις δώσει μόνος του και να πάψει να είναι παθητικός δέκτης των συμβουλών και των υποδείξεων τις οποίες δέχεται από ειδικούς ή μη -είτε προέρχονται από το φιλικό τους περιβάλλον είτε από διάφορα μέσα ενημέρωσης- και έτσι θα μπορέσει να αναβαθμίσει ο ίδιος την ποιότητα της ζωής του.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου αναφέρονται χωρίς εξειδικευμένες ιατρικές λεπτομέρειες, οι δόσεις των χρήσιμων συμπληρωμάτων διατροφής για 60 συνήθεις παθήσεις. Δίνεται ακόμα ή σύσταση και η θερμαντική αξία 110 συνηθισμένων τροφίμων.

Το βιβλίο είναι γραμμένο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι κατανοητό από οποιοδήποτε προσεκτικό αναγνώστη.

 

...Τα συμπληρώματα του σιδήρου χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που δημιουργούνται απο την ανεπάρκεια, όπως για παράδειγμα η αναιμία, οι νοητικές δυσλειτουργίες και η εξασθένηση μνήμης. Τον πρόσθετο σίδηρο πρέπει να τον αποφεύγουν όσοι έχουν έλκη, φλεγμονές στο πεπτικό σύστημα ή στην κύστη και όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, αιμοχρωμάτωση ή ηπατίτιδα. Τα ενέσιμα σκευάσματα μπορεί να αναζωπυρώσουν τηνν ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ο σίδηρος σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει οξειδώσεις στον οργανισμό και να αυξήσει την ποσότητα των ελευθέρων ριζών, με όλες τις γνωστές συνέπειες

Απόσπασμα από το βιβλίο

 

...Εάν μας λείπει μια συγκεκριμένη βιταμίνη και θελήσουμε να την επιλέξουμε από κάποιο σκεύασμα που περιέχει και άλλες βιταμίνες, πολυβιταμινούχο όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, θα πρέπει να προσέξουμε να μην δημιουργηθεί περίσσεια σε κάποιες άλλες βιταμίνες στις οποίες έχουμε ήδη επάρκεια. Εάν οι βιταμίνες υπό οποιαδήποτε μορφή βρίσκονται σε φιαλίδιο, θα πρέπει να προφυλάσσονται από το ηλιακό φως. Γι' αυτό, οι σοβαρές εταιρίες χρησιμοποιούν σκουρόχρωμα γυάλινα φιαλίδια. Ακόμη και αυτά όμως πρέπει να φυλάγονται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Με τις προϋποθέσεις αυτές οι βιταμίνες διατηρούν την δραστικότητά τους ακόμα και τρία χρόνια. όταν όμως ανοίξουμε το φιαλίδιο καλά είναι να καταναλωθούν σε ένα χρόνο.

Απόσπασμα από το βιβλίο

 

...Ένας αριθμός συμπτωμάτων τα οποία μπορεί να εφαρμοστούν όταν υπάρχει έλλειψη χαλκού στον άνθρωπο είναι: ωχρό δέρμα, απώλεια της ελαστικότητας των μαλλιών, αποχρωματισμός τριχών και δέρματος, μόνιμες φλεβεκτασίες του δέρματος, κατακράτηση ύδατος, εύθραυστα οστά, χρόνια ή υποτροπιάζουσα διάρροια, ελάττωση των λευκών αιμοσφαιρίων, η οποία οδηγεί σε εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, απώλεια γεύσεως και αναιμία, η οποία συνήθως παρουσιάζεται ύστερα από παρατεταμένη παρεντερική διατροφή, καθώς και πνευματικές διαταραχές. Ακόμη, έχει παρατηρηθεί ότι όσοι έχουν ανεπάρκεια χαλκού πάσχουν από μεγαλοκαρδία, η οποία μπορεί να βελτιωθεί με την παρουσία ουσιών που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες.

Απόσπασμα από το βιβλίο

 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βίβλος Υγείας Διατροφή για αθλήματα αντοχής »

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.