Web
Analytics
Γκουανάμπανα: πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γκουανάμπανα: πιο αποτελεσματική από τη χημειοθεραπεία

Γράφει: Andreas Moritz, Απόσπασμα από το βιβλίο "Ο Καρκίνος δεν είναι ασθένεια"

 

Αν έχετε καρκίνο και θέλετε να ακολουθήσετε μια θεραπεία φυσική και τουλάχιστον εξίσου αποτελεσματική με τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοθεραπεία, η ιδανική λύση είναι το βότανο γκουανάμπανα. Το βότανο αυτό είναι ενδημικό των τροπικών περιοχών της Νότιας και Βόρειας Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου του Αμαζονίου.

Οι επιστήμονες μελετούν τις ιδιότητες του γκουανάμπανα από τη δεκαετία του 1940. Έχει διαπιστωθεί ότι περιέχει πολλά ενεργά συστατικά. Το γκουανάμπανα περιέχει μια ομάδα ουσιών που καλούνται ακετογενίνες Annonaceous. Αυτές οι ουσίες υπάρχουν στα φύλλα και τους μίσχους, το φλοιό και τους σπόρους των καρπών. Σε οκτώ κλινικές μελέτες, πολλές ανεξάρτητες ομάδες ερευνητών επιβεβαίωσαν ότι αυτές οι ουσίες διαθέτουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και εμφανίζουν εκλεκτική τοξικότητα ενάντια σε πολλούς τύπους καρκινικών κυττάρων, χωρίς να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα. Το Πανεπιστήμιο Purdue της Ιντιάνα, έχει μελετήσει εκτεταμένα τις ακετογενίνες. Πολλές μελέτες του έχουν χρηματοδοτηθεί από το Αμερικανικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο και/ή το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Μέχρι στιγμής, το Πανεπιστήμιο Purdue και/ή το προσωπικό του έχουν κατοχυρώσει τουλάχιστον εννέα αμερικανικές και/ή διεθνείς ευρεσιτεχνίες για την εργασία τους επάνω στις αντικαρκινικές και εντομοκτόνες ιδιότητες των ακετογενίνων.

Ένας από τους κολοσσούς των φαρμακοβιομηχανιών προσπάθησε να παραγάγει ένα αντικαρκινικό φάρμακο από το γκουανάμπανα, όταν ανακάλυψε ότι οι ενώσεις του είναι 10.000 φορές πιο τοξικές για τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου, σε σχέση με τα συνήθη χημειοθεραπευτικά φάρμακα. Διαπιστώθηκε ότι το γκουανάμπανα εξοντώνει 12 διαφορετικούς τύπους κακοηθών κυττάρων, ιδίως αυτά που ενοχοποιούνται για τον καρκίνο πνευμόνων, προστάτη και μαστού. Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι το γκουανάμπανα είναι ασφαλές και προστατεύει τα υγιή κύτταρα, αντί να τα εξοντώνει. Η πρόσληψη γκουανάμπανα δεν προκαλεί ναυτία, τριχόπτωση, απώλεια βάρους ή αδυναμία. Και όχι μόνο δεν καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά το ενισχύει.

Για επτά χρόνια, η συγκεκριμένη εταιρεία προσπαθούσε να αναπτύξει ένα συνθετικό κατοχυρωμένο σκεύασμα από τις αντικαρκινικές ουσίες του γκουανάμπανα (πρακτική η οποία αντιτίθεται στη νομοθεσία που διέπει τα κατοχυρωμένα φυσικά σκευάσματα). Ωστόσο, όλες της οι προσπάθειες απέτυχαν και το πρόγραμμα τερματίστηκε. Αντί να δημοσιοποιήσουν τα ευρήματα τους, οι ερευνητές φρόντισαν να αποκρύψουν τα στοιχεία που προέκυψαν από τις μελέτες τους. Ωστόσο, η ιστορία διέρρευσε και τώρα το γκουανάμπανα απολαύει ολοένα και περισσότερο της αναγνώρισης που του αξίζει από τους επαγγελματίες της υγείας και τους ερευνητές.

Πολλοί καρκίνοι σε τελικό στάδιο έχουν αντιστραφεί χάρη στο γκουανάμπανα, ακόμα και σε άτομα 85 ετών ή και μεγαλύτερα. Όταν οι καρκινικοί όγκοι διασπώνται, το σώμα κατακλύζεται από τοξικές ουσίες και ο ασθενής νιώθει αποδυναμωμένος. Προκειμένου να μετριαστεί η ένταση της θεραπευτικής κρίσης, είναι σημαντικό να γίνονται καθημερινοί καθαρμοί παχέος εντέρου με υποκλυσμό ή colosan. Οι νεφροί πρέπει να στηρίζονται με την κατανάλωση του σχετικού αποτοξινωτικού αφεψήματος. (Για τη συνταγή, ανατρέξτε στα βιβλία μου Timeless Secrets of Health and Rejuvenation και Αποτοξίνωση του Ήπατος και της Χολής - κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα.) Εάν είναι εφικτό, καλό θα ήταν να γίνονται και ηπατικές αποτοξινώσεις.

Σημείωση: Το γκουανάμπανα είναι αγγειοδιασταλτικό και υποτασικό (μειώνει την πίεση του αίματος). Η δοσολογία πρέπει να αυξάνεται σταδιακά. Η υψηλή δοσολογία μπορεί να προκαλέσει ναυτία και εμετούς. Κατά συνέπεια, πρέπει να λαμβάνεται μόνο υπό την επίβλεψη καταρτισμένου ατόμου που κατανοεί τις χρήσεις, τις ιδιότητες του και τις πιθανές δράσεις του κατά τη συγχορήγηση με άλλα φάρμακα.

 

Το βιβλίο "Ο Καρκίνος δεν είναι ασθένεια" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.