Web
Analytics
Αποφθέγματα για τη ζωή! - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Πολλά έχουμε διαβάζει για τη ζωή, πολλά έχουμε ακούσει, πολλά έχουμε μοιραστεί. Ο καθένας από εμάς, έχοντας τις δικές του αναμνήσεις και καταγράφοντας τη δική του πορεία στη ζωή είναι σε θέση να γίνει εμπνευστής και μέντορας για τον εαυτό του αλλά και για πολλούς άλλους και να έχει τη δική του θεωρία και τις δικές του αξίες έναντι της ζωής.

Τι είναι αλήθεια η ζωή;
Πόσους ορισμούς μπορούμε να δώσουμε;
Πόσα συναισθήματα μπορεί να κρύβει μέσα της;
Πόσες χαρές και πόσες λύπες;

Πάντα αποτελούσε δέλεαρ για πολλούς από εμάς η κατανόησή της και ένα πέπλο μυστηρίου μας εμπόδιζε να αντιληφθούμε τι πραγματικά έκρυβε στους κόλπους της.

Η δική μου ταπεινή γνώμη, είναι ότι η ζωή είναι το δώρο που χαρίστηκε απλόχερα σε κάθε άνθρωπο και του ανήκει, να τη ζήσει όπως αυτός ορίζει και επιθυμεί. Είναι το δώρο που μας παρέχεται μια φορά και πρέπει να το διασφαλίσουμε, να το προστατέψουμε και να το γευτούμε μέχρι τη τελευταία του σταγόνα.

Παρακάτω, μοιράζομαι μαζί σας κάποια όμορφα αποφθέγματα μεγάλων ανθρώπων που προσπάθησαν να αφήσουν το στίγμα τους στο χρόνο και χρωμάτισαν με τις δικές τους πινελιές, τον πολύχρωμο καμβά της ζωής μας...

 

Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο, καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.

Νίκος Καζαντζάκης

 

Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας.

Αλμπέρ Καμύ

 

Να μετράς την ηλικία σου με τους φίλους, όχι με τα χρόνια. Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα.

John Lennon

 

Μην προσπαθείς να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου. Καλύτερα πρόσθεσε ζωή στα χρόνια σου.

Blaise Pascal

 

Αυτό που έχει σημασία στη ζωή δεν είναι τι σου συμβαίνει, αλλά τι θυμάσαι και πώς το θυμάσαι.

Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές

 

Μερικές φορές, ακόμα και το να ζεις είναι μια θαρραλέα πράξη.

Σενέκας

 

Όταν λέω να είστε δημιουργικοί δεν εννοώ ότι όλοι πρέπει να γίνετε μεγάλοι ζωγράφοι και μεγάλοι ποιητές. Απλώς εννοώ να κάνετε τη ζωή σας μια ζωγραφιά, να κάνετε τη ζωή σας ένα ποίημα.

Όσσο (Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς)

 

Στα μισά του ταξιδιού της ζωής, αρχίζουμε να ζούμε.

Δάντης

 

Η ζωή δεν είναι πώς θα επιβιώνεις στην καταιγίδα, αλλά πώς θα χορεύεις στη βροχή.

Sherrilyn Kenyon

 

Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε!

Νίκος Καζαντζάκης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κατερίνα Σιδέρη

Αρθρογράφος

Γεννήθηκα και ζω στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σπούδασα Πληροφορική & Φυσικές Επιστήμες και το γράψιμο παντός είδους είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το διάβασμα και οι μοναχικοί περίπατοι στη φύση, γεμίζουν ευχάριστα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου. Έμπνευσή μου αποτελεί κάθε τι που μπορεί να μας διδάξει και να μας προσφέρει το έναυσμα να δούμε τη ζωή από άλλη οπτική.

Ιστότοπος: https://facebook.com/katerina.sideri.756

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.