Web
Analytics
Δέκα αποφθέγματα σοφίας του Δαλάι Λάμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Δέκα αποφθέγματα σοφίας του Δαλάι Λάμα

Ο τίτλος Δαλάι Λάμα, απονέμεται σε ηγέτη του Θιβετιανού Βουδισμού και κατά καιρούς πολλά αποφθέγματα που έχουν μοιραστεί οι εκάστοτε Δαλάι Λάμα, έχουν αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο.

Ο 14ος κατά σειρά Δαλάι Λάμα, ονομαζόμενος ως Tenzin Gyatso, με δική του ευθύνη ζήτησε να απαλλαγεί από τα πολιτικά του καθήκοντα και περιορίστηκε στο μοναχισμό. Αποτελεί έναν σύγχρονο φιλόσοφο, οι ρήσεις του έχουν μεγάλη επιρροή, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, είναι ένθερμος οπαδός της παγκόσμιας ειρήνης και του έχει απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης, το έτος 1989.

Τόσο οι συμβουλές που δίνει, όσο και ο τρόπος λατρείας, αλλά και το είδος της θρησκείας που παρουσιάζει, έχουν ως αφετηρία, τη σοφία, την αγάπη και την πνευματική επαγρύπνηση.

Παρακάτω, με προβληματισμό επέλεξα δέκα αποφθέγματα του, ικανά να βελτιώσουν τόσο τη ζωή μας, όσο και την προσωπικότητά μας.

  • Η αλαζονεία μπορεί να δικαιολογηθεί. Είναι το αποτέλεσμα είτε χαμηλής αυτοεκτίμησης ή λόγω προσωρινών και επιπόλαιων πράξεων
  • Μια ήρεμη και γεμάτη αγάπη ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι τα θεμέλια για την ζωή σας.
  • Να είσαι καλός όποτε αυτό είναι δυνατό. Πάντα είναι δυνατό.
  • Μοιραστείτε τις γνώσεις σας. Είναι ένας τρόπος για να επιτύχετε την αθανασία.
  • Σεβασμό για τον εαυτό σου. Σεβασμό για τους άλλους. Να έχετε την ευθύνη για όλες τις ενέργειές σας.
  • Αν νομίζετε ότι είστε πάρα πολύ λίγοι για να κάνετε τη διαφορά, δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ένα κουνούπι.
  • Αν δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν μπορείς να αγαπήσεις τους άλλους.
  • Δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε ειρηνικά αν πρώτα δεν βρούμε την ειρήνη μέσα μας.
  • Η ευτυχία δεν είναι κάτι έτοιμο. Προέρχεται από τις δικές σας ενέργειες.
  • Υπάρχουν δυο μέρες του χρόνου που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Η μια ονομάζεται χτες και η άλλη αύριο. Η μέρα που μπορείς να κάνεις κάτι είναι σήμερα!

Απλές συμβουλές που πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τολμήστε να διεκδικήσετε και να «ασπαστείτε» όσες είναι πιο προσιτές με την ιδιοσυγκρασία σας και προσπαθήστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, να προσθέσετε κάποιες ακόμη. Εντάξτε στη ζωή και την καθημερινότητά σας ότι θεωρείτε ότι μπορεί να συνδράμει σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και δείτε έμπρακτα τα ευεργετικά αποτελέσματά τους, να κάνουν τη διαφορά που σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Θα εκπλαγείτε, όταν αντιληφθείτε ότι κάθε μια ρήση που γίνεται κτήμα μας, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κατερίνα Σιδέρη

Αρθρογράφος

Γεννήθηκα και ζω στις Πλαταιές Βοιωτίας. Σπούδασα Πληροφορική & Φυσικές Επιστήμες και το γράψιμο παντός είδους είναι η μεγάλη μου αγάπη. Το διάβασμα και οι μοναχικοί περίπατοι στη φύση, γεμίζουν ευχάριστα τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου. Έμπνευσή μου αποτελεί κάθε τι που μπορεί να μας διδάξει και να μας προσφέρει το έναυσμα να δούμε τη ζωή από άλλη οπτική.

Ιστότοπος: https://facebook.com/katerina.sideri.756
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αποφθέγματα για τη ζωή!

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.