Web
Analytics
Αυτή είναι η ζωή σας με το "Υπέρτατο Μυστικό" - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αυτή είναι η ζωή σας με το "Υπέρτατο Μυστικό"

Απόσπασμα από το βιβλίο "The Secret - Το Υπέρτατο Μυστικό" της Rhonda Byrne από τις εκδόσεις Πεδίο

 

«Μιλώ για κάτι που σχεδόν κανείς δεν έχει βιώσει ακόμη. Πώς να το περιγράψω; Χωρίς όρια σε οτιδήποτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η ικανότητα να κάνετε οτιδήποτε απλώς επειδή το σκεφτήκατε. Ωστόσο, είναι κάτι παραπάνω. Φανταστείτε τη μεγαλύτερη χαρά που μπορείτε να πάρετε και πολλαπλασιάστε επί εκατό…»
Λέστερ Λέβενσον, από το No Attachments No Aversions

Όταν αναγνωρίσετε πλήρως το ποιοι είστε, θα έχετε μια ζωή χωρίς προβλήματα, στενοχώρια, πόνο, ανησυχία ή φόβο. Θα απαλλαγείτε από τον φόβο του θανάτου και ο νους σας δεν θα σας βασανίζει ούτε θα σας ελέγξει ποτέ ξανά. Οι ψευδείς ιδέες και πεποιθήσεις θα διαλυθούν. Τη θέση τους θα πάρουν η σαφήνεια, η ευτυχία, η χαρά, η ηρεμία, και το θαύμα ‒ κάθε στιγμή θα είναι απόλαυση. Θα ξέρετε ότι είστε ασφαλείς ό,τι κι αν συμβαίνει.

«Και όταν το αναγνωρίσουμε αυτό... η απόλυτη ευτυχία καθιερώνεται μόνιμα, για πάντα. Και με την εγκατάστασή της έρχονται η αθανασία, η απεριόριστη, αδιατάρακτη γαλήνη, η απόλυτη ελευθερία και οτιδήποτε άλλο αναζητά ο καθένας».
Λέστερ Λέβενσον, από το Happiness Is Free, τόμοι 1‒5

Όταν αναγνωρίσετε πλήρως ποιοι είστε, η ζωή γίνεται αβίαστη ‒ ό,τι χρειάζεστε μοιάζει να εμφανίζεται χωρίς καμία δική σας προσπάθεια. Στη ζωή σας κυριαρχεί ανακούφιση και ευκολία. Η ζωή των ελλειμμάτων και των περιορισμών τελειώνει για πάντα. Γνωρίζετε πλέον την απόλυτη δύναμη που έχετε πάνω σε οτιδήποτε στον κόσμο.

Όταν αναγνωρίσετε πλήρως ποιοι είστε, ο πόνος και ο αγώνας θα εξαφανιστούν και ο φόβος και τα αρνητικά συναισθήματα θα διαλυθούν. Ο νους θα γαληνέψει. Θα είστε πλέριοι με χαρά, θετική διάθεση, πληρότητα, συναίσθημα αφθονίας και αδιατάρακτη γαλήνη.
Αυτή θα είναι η ζωή σας.

Μέσα από τα λόγια της Τζαν Φρέιζερ, μητέρας και καθηγήτριας Λογοτεχνίας:

«Φανταστείτε το εξής: ό,τι σας βάραινε έως σήμερα ξαφνικά δεν έχει βάρος. Μπορεί να είναι ακόμα εκεί, κάποιο γεγονός στη ζωή σας, αλλά δεν έχει όγκο, βαρύτητα. Ό,τι κι αν σας έχει στεναχωρήσει, είναι πλέον κομμάτι του τοπίου, σαν ένα περαστικό σύννεφο. Και η παραμικρή συναισθηματική και ψυχική αναταραχή έχει φύγει, το φορτίο που σηκώνατε δεν υπάρχει πια, ακόμα και κάποια μορφή του που κουβαλούσατε όσο πίσω κι αν πάτε με τη μνήμη σας. Ένα βάρος τόσο οικείο όσο ο καλύτερός σας φίλος ‒τόσο κομμάτι σας όσο η γλώσσα που μιλάτε, το χρώμα του δέρματός σας‒ έχει εξαφανιστεί εντελώς. Μέσα στο εκπληκτικό κενό ρέει μια ήσυχη χαρά που σας στηρίζει μονίμως, που πηγαίνει όπου πηγαίνετε, σε κάθε είδους περίσταση, ακόμη και στον ύπνο σας. Ό,τι κι αν αναλάβετε, γίνεται αβίαστα. Είστε χαρούμενοι, χωρίς λόγο. Τίποτα δεν σας ενοχλεί. Δεν νιώθετε άγχος. Όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα, ξέρετε τι να κάνετε, το κάνετε και μετά το αφήνετε να φύγει. Οι άνθρωποι που σας τρέλαιναν δεν σας επηρεάζουν πλέον. Νιώθετε συμπόνια για τα δεινά των άλλων, όμως εσείς δεν υποφέρετε. Οι δραστηριότητες που κάποτε ήταν πληκτικές είναι πλέον διασκεδαστικές. Δεν χρειάζεστε θεραπεία. Δεν βαριέστε, δεν έχετε άγχος ή κυκλοθυμία. Ο νους σας είναι ήρεμος, εκτός κι αν πρέπει να κάνετε κάποια δουλειά. Η ζωή σας είναι πλήρης, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να την πραγματώσετε ... ξέρετε ότι με όποια πρόκληση κι αν έρθετε αντιμέτωποι ‒για το υπόλοιπο της ζωής σας‒ η γαλήνη θα διατηρηθεί. Ποτέ ξανά δεν θα νιώσετε φοβισμένοι, απελπισμένοι, μόνοι. Ό,τι κι αν έρθει στον δρόμο σας, αυτή η απρόσκοπτη χαρά θα κρατήσει. Απλώς φανταστείτε το».
Τζαν Φρέιζερ, από το When Fear Falls Away

Αυτή είναι η ζωή σας με το Υπέρτατο Μυστικό. Αυτό είναι το πεπρωμένο σας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τι είναι Πρακτική Αυτογνωσία

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.