Web
Analytics
Εστέρας βιταμίνης C: Το τέλειο αντιοξειδωτικό για το δέρμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Εστέρας βιταμίνης C: Το τέλειο αντιοξειδωτικό για το δέρμα

Τι κοινό έχουν ο ανανάς και μια λαχταριστή φράουλα; Είναι γεμάτα με ένα συστατικό που αφαιρεί χρόνια από την εμφάνισή σας – την βιταμίνη C.
Σωστά. Το συστατικό αυτό, που θεωρείτε δεδομένο (διότι αφθονεί σε κάθε συσκευασία, πορτοκαλάδας του εμπορίου), διαπιστώθηκε από έρευνες ότι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση των λεπτών και βαθύτερων ρυτίδων. Αποκαθιστά την απαλότητα και την νεανική λάμψη του γερασμένου δέρματος.

Η βιταμίνη C είναι αντιοξειδωτική – καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μικρά φθοροποιά μόρια που καταστρέφουν ανεπανόρθωτα τα κύτταρα μας και επιταχύνουν την διαδικασία γήρανσης. Η βιταμίνη C είναι το ένα μέλος της τριάδας των τέλειων αντιοξειδωτικών, τα άλλα δύο είναι η βιταμίνη E και τα άλφα υδροξυοξέα.

Τι είναι αυτό που κάνει τόσο υπέροχη την βιταμίνη C;

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Μας χαρίζει ενέργεια.
  • Είναι ζωτική για το νευρικό σύστημα.

Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή η συμβολή της, μας προστατεύει από τις καρδιοπάθειες, την δημιουργία καταρράκτη και άλλες ασθένειες που προκαλεί το γήρας. Οι εκπληκτικές δυνάμεις αποκατάστασης της βιταμίνης C εκτείνονται επίσης και στο δέρμα συμπεριλαμβανομένου και του γερασμένου.

Προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη C μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μακροχρόνια βάση, δεν παρουσιάζονται παρενέργειες.

Πως σώζει το δέρμα σας η βιταμίνη C;

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, του δυνατού συνεκτικού ιστού που ουσιαστικά διατηρεί την συνοχή του σώματός μας. Χωρίς κολλαγόνο, θα «διαλυόμαστε» κυριολεκτικά, γιατί αυτή η πρωτεΐνη διατηρεί την συνοχή του σκελετού μας, συγκρατεί τους μυς στα κόκαλα και κρατά στην θέση τους τα όργανα και το δέρμα. Μετά από πολλές έρευνες στον χώρο της δερματολογίας οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η βιταμίνη C δεν είχε διαλυτότητα στην επιδερμίδα – δηλαδή το κατά πόσο διαλύεται στο νερό ή στο λίπος προσδιορίζει σε ποιο τμήμα του κυττάρου θα διεισδύσει η βιταμίνη. Άρχισαν λοιπόν νέες έρευνες για μία μορφή της βιταμίνης C η οποία θα μπορέσει να εφαρμοστεί στο δέρμα και να αποτρέψει της βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Οι έρευνες οδήγησαν στον ΕΣΤΕΡΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C.

Ο εστέρας βιταμίνης C α-ασκορβικό οξύ, η βασική μορφή της βιταμίνης C και ένα λιπαρό οξύ το παλμητικό οξύ. Ο χημικός δεσμός μεταξύ ενός οξέος και μίας αλκοόλης ονομάζεται στερικός δεσμός. Έτσι η βιταμίνη C μετατράπηκε σε ιδανική φροντίδα του δέρματος.
Ναι λοιπόν στην χρήση προϊόντων για την επιδερμίδα σας που περιέχουν εστέρα βιταμίνης C.
Στην αγορά των φαρμακείων υπάρχουν αντιγηραντικές σειρές στις περισσότερες εταιρίες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα που περιέχουν βιταμίνη C.
Η απόχρωση του δέρματος μπορεί να βελτιωθεί εμφανώς. Συνήθως μετά από χρήση καθημερινή για διάστημα 2-3 εβδομάδων. Η αντιμελαγχρωστική δράση της βιταμίνης C αποτελεί ένα σημαντικό όφελος για το δέρμα κατά την χρήση της. Σήμερα η βιταμίνη C χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα λεύκανσης και αποχρωματισμού του δέρματος.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βίκυ Ζάκκα

Αισθητικός

Τελευταία άρθρα από τον/την Βίκυ Ζάκκα

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.