Web
Analytics
Τι είναι Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τι είναι Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός

Ο NLP γεννήθηκε την δεκαετία του '70 στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. όταν ο γλωσσολόγος Τζόν Γκρίντερ και ο μαθηματικός Ρίτσαρντ Μπάντλερ ξεκίνησαν να βρουν την διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς ανθρώπων που είναι απλώς καλοί σε κάτι και της συμπεριφοράς ανθρώπων που ξεχωρίζουν. Αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν: το χαρακτηρισμό "νεύρο" γιατί τα πρότυπα συμπεριφοράς που ανακάλυψαν ήταν στο επίπεδο της νευρολογικής διαδικασίας σκέψης, το χαρακτηρισμό "γλωσσικό" για τους τρόπους με τους οποίους η γλώσσα αντικατοπτρίζει την νευρολογία μας και τον όρο "προγραμματισμό" γιατι μπορούμε να ξεφύγουμε από τον τρόπο που είμαστε προγραμματισμένοι και να οργανώσουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας όπως εμείς επιλέγουμε.

Εάν κάνετε μια έρευνα στο διαδίκτυο «τι είναι ΝΛΠ» ή «What is NLP», θα βρείτε τόσες διαφορετικές απαντήσεις όσες και οι σελίδες που θα εμφανιστούν. Ίσως το καλύτερο ερώτημα είναι «Γιατί ΝΛΠ;».
Εν συντομία Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός είναι μια σειρά από τεχνικές και προϋποθέσεις, σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορούν να βοηθήσουν το καθένα να δημιουργήσει το μέλλον που θέλει και αξίζει. Ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός χρησιμοποιείτε για ν' αλλάξουμε μη επιθυμητές συμπεριφορές οι οποίες μας κρατάνε μακριά από τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε. Αντικαθιστούμε τις μη επιθυμητές καταστάσεις, συμπεριφορές ή και στρατηγικές με νέες οι οποίες θα υποστηρίξουν τους στόχους που θέτουμε.

Η λίστα με τις περιπτώσεις που μπορεί ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός να βοηθήσει είναι σχεδόν ατελείωτη, από τεχνικές απομνημόνευσης ή βελτίωσης της ορθογραφίας μέχρι την αποτελεσματική αποδοτικότητα στο επαγγελματικό, προσωπικό ή ακόμα και αθλητικό τομέα.

Ο Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός μπορεί ακόμα να βοηθήσει την έξοδο μας από στάσιμες καταστάσεις (ή ακόμα και από περιόδους κατάθλιψης), στην άμεση κινητοποίηση μας, στην αύξηση της αυτοεκτίμησης κ.α.

Όλες οι τεχνικές και οι διαδικασίες του Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να γίνεται η αλλαγή στο ασυνείδητο νου (ο οποίος ελέγχει όλες τις συμπεριφορές), αλλά με τη πλήρη συνειδητή συμμετοχή του ατόμου.

Δουλεύοντας με το ασυνείδητο οι αλλαγές γίνονται γρηγορότερα, αποτελεσματικότερα και διαρκούν περισσότερο. Με λίγα λόγια θα λέγαμε ότι μαθαίνουμε τη γλώσσα του μυαλού και χτίζουμε μια άμεση επικοινωνία με το ασυνείδητο.
Από τη προσωπική μας εμπειρία ως σύμβουλοι Νευρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού, έχουμε δει ότι με το συνδυασμό ΝΛΠ - Time-Line Therapy ® & Ύπνωσης οι αλλαγές πραγματοποιούνται ακόμα πιο γρήγορα και ευκολότερα για το ίδιο το άτομο.

Οι αλλαγές είναι εμφανής από τη πρώτη κιόλας συνεδρία και δεν χρειάζονται πάνω από 3 με 4 συνεδρίες για κάθε πρόβλημα που απασχολεί το άτομο.

Συνοψίζοντας, εάν είστε έτοιμοι για θετικές αλλαγές στη ζωή σας είναι ώρα να εφοδιαστείτε με γρήγορα και αποτελεσματικά εργαλεία. Είτε για προσωπική σας χρήση, είτε ολοκληρώνοντας την πιστοποιημένη εκπαίδευση Συμβούλων ΝΛΠ όπου πλέον βρίσκεστε στην θέση που μπορείτε να βοηθήσετε με τη σειρά σας άλλους.

Το NLP μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε αυτό που θέλετε καθώς και να πετύχετε στόχους μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μερικά παραδείγματα:

 • Stress / Άγχος / Φοβίες.
 • Διακοπή καπνίσματος.
 • Μείωση βάρους.
 • Προβλήματα στις σχέσεις / Οικογένεια.
 • Εξέλιξη ή ανακατεύθυνση καριέρας.
 • Έλλειψη αυτοεκτίμησης.
 • Μείωση αρνητικών συναισθημάτων και ψυχοσωματικών.
 • Αποφυγή αρνητικών πεποιθήσεων που εμποδίζουν την προσωπική ανάπτυξη ή τους στόχους σας.
 • Να θέσετε και να επιτύχετε νέους στόχους.
 • Δημιουργία εναλλακτικών ή πιο λειτουργικών στρατηγικών σε όλους τους τομείς ώστε να υποστηρίζονται οι στόχοι σας.
 • Βελτίωση επικοινωνίας και έκφρασης.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Κάνκελ Μυρσίνη–Αν, BSBA-MSc

Trainer & Master Practitioner of NLP - Time-Line Therapy™ & Hypnosis

Ιστότοπος: www.simou-eq.org/history

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.