Web
Analytics
Μαγνητική συσκευή απαλλάσει από τις ημικρανίες - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Μαγνητική συσκευή απαλλάσει από τις ημικρανίες

Μελέτη υποστηρίζει ότι μια φορητή μαγνητική συσκευή με το πάτημα ενός κουμπιού, διαβιβάζεται ένας σύντομος μαγνητικός παλμός στο πίσω μέρος του κεφαλιού και ανακουφίζονται όσοι πάσχουν από ημικρανίες, σύμφωνα με την daily mail.

Η συσκευή ονομάζεται TMS (Διακρανιακή μαγνητική διέγερση), κατασκευάστηκε από την εταιρία eNeura Technology, με έδρα τη Καλιφόρνια, κοστίζει £500 και ήδη την εφαρμόζουν πολλοί ειδικοί.

Πολλά άτομα καταφεύγουν σε ισχυρά φάρμακα για να αντιμετωπίσουν τον αβάστακτο πόνο της ημικρανίας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται στην θεραπεία ή βιώνουν σοβαρές παρενέργειες.

Οι κατασκευαστές της συσκευής υποστηρίζουν ότι η μαγνητική δέσμη εισέρχεται ανώδυνα στο κρανίο, οι πάσχοντες αισθάνονται μόνο μία δόνηση και προκαλείται ένα ήπιο ηλεκτρικό ρεύμα στον εγκέφαλο για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι διακόπτεται η ηλεκτρική δραστηριότητα που παρατηρείται στην ημικρανία.

Σε ασθενείς που δοκίμασαν την συσκευή σε κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από τρεις μήνες θεραπεία, διαπιστώθηκε ότι είχε μειωθεί ή εξαφανιστεί ο πόνος των πονοκεφάλων κατά 73%.

Επίσης συμπτώματα της ημικρανίας όπως ναυτία, ίλιγγος, προβλήματα μνήμης και υπερευαισθησία στο φως και στον θόρυβο, βελτιώθηκαν κατά 63%.

Τέλος στους περισσότερους από τους μισούς, οι μέρες που υπέφεραν από πονοκέφαλο (που για πολλούς ήταν χρόνιος), είχαν μειωθεί σε κάποιο βαθμό.

Ο Βρετανός ασθενής Andy Bloor, που έλαβε μέρος στην μελέτη, δήλωσε:«Η συσκευή TMS δουλεύει. Το σημαντικό για μένα ήταν να χρησιμοποιήσω τη συσκευή αμέσως μόλις αρχίσει η ημικρανία. Όταν το έκανα, συχνά από την πρώτη εφαρμογή και πάντα με τις επόμενες, σταματούσε η ημικρανία στην αρχή. Με την συσκευή, έχω μειώσει τα φάρμακα, όπως το cocodamol».

Μία άλλη ασθενής, η Yasmin Bibi δήλωσε: «Υποφέρω από ημικρανίες για 9 χρόνια, δοκίμασα πολλά φάρμακα και έχω δει πολλούς ειδικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Μπορεί να ήμουν εξασθενημένη για μια ολόκληρη εβδομάδα, να μην μπορώ να πάω στην δουλειά και να μην ξέρω πώς να το χειριστώ. Η συσκευή με βοηθάει να αντιμετωπίσω τον πόνο.»

Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν παρουσίασε παρενέργειες.

Τα αποτελέσματα της μελέτης 60 ατόμων ανακοινώθηκαν στο διεθνές συνέδριο "European Headache and Migraine Trust" στο Λονδίνο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.