Web
Analytics
Λάθος διάγνωση: Μήπως έχετε Δυσανεξία στην Γλουτένη; - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Λάθος διάγνωση: Μήπως έχετε Δυσανεξία στην Γλουτένη;

Μήπως ταλαιπωρείστε με θέματα υγείας; Έχετε κάνει εξετάσεις και έχετε επισκεφτεί πολλούς γιατρούς, χωρίς να έχετε βρει θεραπεία;

Είναι πιθανόν να έχετε δυσανεξία στην γλουτένη. Οι ιατρικές εξετάσεις αποτυγχάνουν πολύ συχνά να την εντοπίσουν, ενώ τα άτομα με δυσανεξία στην γλουτένη υποφέρουν από μία σειρά διαφορετικών συμπτωμάτων.

Μερικές φορές τα συμπτώματα εμφανίζονται αμέσως μετά τα γεύματα και δεν διαρκούν πολύ. Σε άλλες περιπτώσεις, τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν για εβδομάδες ή ακόμα και χρόνια με συνέπεια να διαγνώσκεται λανθασμένα αυτοάνοση νόσος, αντί για δυσανεξία στη γλουτένη.

Έξι κοινά συμπτώματα της δυσανεξίας στη γλουτένη

1) Γαστρεντερικά, στομαχικά και πεπτικά προβλήματα. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ή μερικά από τα ακόλουθα: αέρια, φούσκωμα, αναγούλα, κοιλιακές κράμπες, δυσκοιλιότητα, διάρροια ή ένα εναλλασσόμενο συνδυασμό δυσκοιλιότητας και διάρροιας (Σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου).
2) Πονοκέφαλοι και/ή ημικρανίες
3) Ινομυαλγία
4) Συναισθηματικά θέματα που αφορούν χρόνια ευερεθιστότητα και ξαφνικές αλλαγές της διάθεσης.
5) Κόπωση, είτε χρόνια ή σχεδόν μετά από κάθε γεύμα.

Αυτά τα συμπτώματα τα συναντάμε και σε άλλες παθήσεις, γι' αυτό πολλές φορές οι γιατροί αποπροσανατολίζονται και κάνουν λάθος διάγνωση.

Πως θα βεβαιωθείτε ότι έχετε δυσανεξία στην γλουτένη

Κάντε μία αναλυτική λίστα με τα συμπτώματα που σας ταλαιπωρούν, καταγράφοντας ακόμα και αν είναι χρόνια ή περιοδικά.
Στην συνέχεια ακολουθείστε μία διατροφή χωρίς γλουτένη για 60 ημέρες.

Επιτρέπονται δημητριακά όπως τεφ, κεχρί, καλαμπόκι, ρύζι καθώς και ψευδο-δημητριακά όπως κινόα, αμάρανθος και το φαγόπυρο.
Προσέξτε τα συσκευασμένα τρόφιμα γιατί μπορεί να περιέχουν «κρυφή» γλουτένη. Είναι προτιμότερο να καταναλώνετε μόνο φρέσκα προϊόντα.

Μετά τις 60 ημέρες δείτε πόσα από τα συμπτώματα της λίστα σας παραμένουν. Αν τα περισσότερα έχουν φύγει, θα πρέπει να συνεχίσετε την συγκεκριμένη διατροφή. Αν δεν είστε βέβαιοι ξαναγυρίστε στην παλιά διατροφή σας με γλουτένη, για να δείτε αν ξαναγυρίσουν τα συμπτώματα σας.

Μετά από έξι μήνες διατροφής χωρίς γλουτένη, είναι πιθανόν να μπορείτε να ενσωματώσετε σταδιακά κάποιες τροφές που είχατε σταματήσει, χωρίς συνέπειες στην υγεία σας.

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.