Web
Analytics
Ομάδα Δραματοθεραπείας στο "σχολείο παιχνιδιού" - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ομάδα Δραματοθεραπείας στο "σχολείο παιχνιδιού"

Η δραματοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος που αντλεί τα εργαλεία της από το χώρο του θεάτρου. Η τέχνη, το παιχνίδι, η τελετουργία και η σωματική έκφραση αξιοποιούνται στη δραματοθεραπεία ως μέσα προσέγγισης, αποδοχής και μετακίνησης του εαυτού. Σε ένα παιγνιώδες κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν με ευφάνταστους τρόπους ζητήματα σχέσεων, αυτοεικόνας, δημιουργικότητας και ό,τι παρεμποδίζει τον καθένα από την προσωπική του εξέλιξη.

Η δραματοθεραπεία βλέπει ολιστικά τον άνθρωπο ως ένα τρίπτυχο νου-συναισθήματος-πνεύματος που περικλείεται από το σώμα, το οποίο πρωταγωνιστεί στην θεραπευτική διαδικασία. Δίνεται έμφαση στο εσωτερικό, δημιουργικό δυναμικό του κάθε ατόμου και με αυτό οδηγό γίνεται επεξεργασία βαθύτερων τραυματικών καταστάσεων. Η τέχνη και η εγγενής ιαματική της λειτουργία διευκολύνει το άτομο να φτάσει στην ικανοποίηση του θεραπευτικού του αιτήματος αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και άλλες συναισθηματικές δεξιότητες και ολοκληρώνοντας σταδιακά και με σεβασμό το πάζλ της ψυχικής πραγματικότητας του κάθε ατόμου
Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να εξερευνήσουν κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους, να απελευθερωθούν από μπλοκαρίσματα, να επεξεργαστούν ζητήματα σχέσεων, να ενδυναμώσουν τη δημιουργική τους φύση και να δώσουν χώρο στην προσωπική τους ιστορία να ξετυλιχθεί με μια άλλη ματιά. Δεν προϋποτίθεται προηγούμενη καλλιτεχνική ή ψυχοθεραπευτική εμπειρία.
.
Η ομάδα θα συναντιέται κάθε Δευτέρα και ώρα 17:45-19:45 με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 12 άτομα.

Έναρξη ομάδας: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συντονιστής: Τάσος Μπάμπαλης (ψυχολόγος, δραματοθεραπευτής, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού)

Ο Τάσος Μπάμπαλης σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εκπαιδεύτηκε στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο "Αιών" του Στέλιου Κρασανάκη και στην εμψύχωση θεατρικού παιχνιδιού και την παιδαγωγική θεάτρου στο "Σχολείο Παιχνιδιού" με βασική εκπαιδεύτρια τη Μαντώ Κουρετζή. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από την τέχνη, την παιδαγωγική και την ψυχοθεραπεία. Σπουδάζει κλασική κιθάρα με τη Σμαρώ Γρηγοριάδου και θεατρικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Εργάζεται ως συντονιστής εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών και θεραπευτικών ομάδων και σεμιναρίων. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του σωματείου δημιουργικής απασχόλησης "Δημιουργώ".

 

Σχολείο Παιχνιδιού
Λεπενιώτου 8, Ψυρρή
Τηλ.210 3235462
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.sxoleiopaixnidiou.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.