Το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό συντηρητικό του κρέατος
Αν και είναι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν το γνωστό βότανο για να δώσουν γεύση στο κρέας τους, ο συγκεκριμένος συνδυασμός μπορεί να γίνει πιο δημοφιλής στο κοντινό μέλλον, αφού οι βιομηχανίες τροφίμων φαίνεται να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών για πιο φυσικά προϊόντα. Προς το παρόν, τα δύο πιο πολυχρησιμοποιημένα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση των κρεατικών, είναι το ΒΗΤ (Βουτυλοϋδροξυτολουόλιο) και το ΒΗΑ (βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη). Μελέτες όμως συνδέουν το ΒΗΑ με καρκίνο και το ΒΗΤ με υπερδιέγερση, κάτι που κάνει τους καταναλωτές να αποφεύγουν τα προϊόντα που περιέχουν κάποιο από αυτά.
Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2006, βρέθηκε ότι τα αιθέρια έλαια δεντρολίβανου και φασκόμηλου ήταν πιο αποτελεσματικά στην παρεμπόδιση της οξειδωτικής καταστροφής και την απώλεια πολυακόρεστων λιπαρών οξέων του κρέατος, από το συνδυασμό ΒΗΑ και ΒΗΤ. Οι ερευνητές αναθάρρησαν από τα αποτελέσματα αυτά και συνέχισαν να ερευνούν για τους τρόπους με τους οποίους τα αιθέρια έλαια θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα πρόσθετα σε μια πιο πραγματική βάση. Ένα βασικό εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεραστεί είναι ότι τα φυτικά έλαια προσδίδουν ένα ξεχωριστό άρωμα στο κρέας, κάτι που ασφαλώς δεν θα αποδεχτούν όλοι οι καταναλωτές. Αλλά πάλι, αν είστε από εκείνους που τους αρέσει να βάζουν δεντρολίβανο και φασκόμηλο στο κρέας τους, τότε το «πρόβλημα» μάλλον δεν υφίσταται...
Πηγές:
Τελευταία άρθρα από τον/την .
- Το Nusinersen Εγκρίθηκε στην ΕΕ ως η Πρώτη Θεραπεία για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)
- Παρουσίαση δεδομένων για τη μελέτη CheckMate -204 που αξιολογεί το συνδυασμό nivolumab και ipilimuma
- Γυναικολογία: Κολπική ατροφία, Πολυβιταμινούχα συμπληρώματα κατά την εγκυμοσύνη και τον Θηλασμό
- Πρωτοποριακή Συνδυαστική Θεραπεία για τον Καρκίνο του Εγκεφάλου (γλοίωμα βαθμού IV)
- Τροφές για σούπερ ενυδάτωση το καλοκαίρι