Web
Analytics
Σεμινάριο: θεραπευτική μέθοδος "Energy Orthopedics" - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Σεμινάριο: θεραπευτική μέθοδος "Energy Orthopedics"

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Θεραπεύοντας την σπονδυλική στήλη» έρχεται στην Αθήνα να διδάξει
την θεραπευτική του μέθοδο "Energy Orthopedics"

 

 

Ο Stefan Rippel, Αυστριακός φυσιοθεραπευτής ρεφλεξολόγος, χειροπράκτης και ταυτόχρονα ενεργειακός θεραπευτής, έχει ασχοληθεί με τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης για περισσότερο από 20 χρόνια και έχει βοηθήσει και θεραπεύσει με επιτυχία χιλιάδες άτομα διεθνώς.

Ανοιχτή παρουσίαση του σεμιναρίου «Energy Οrthopedics»
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 7:30μμ

 • 19.30-20.30 Παρουσίαση της θεραπευτικής μεθόδου «Energy orthopedics» και δωρεάν θεραπεία σε έναν από τους παρόντες. Ελεύθερη είσοδος.
 • 20.30-22.30 Παρουσίαση απλών τεχνικών και ασκήσεων για την ανακούφιση πόνων που σχετίζονται με την σπονδυλική στήλη. Συμμετοχή 10 ευρώ
 • Τόπος Διεξαγωγής: Essence Human Space, Παλλάδος 32, Πλατεία Ηρώων, Ψυρρή, τηλ. 210-3229041, (Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι)
 • Ώρα προσέλευσης: 7.00μμ Ελάτε με άνετα ρούχα.

Σεμινάριο «Energy Οrthopedics»

 • Επίπεδο Ι: «Αφυπνίζοντας την Δύναμη του Φιδιού»

9 & 10 Φεβρουαρίου 2013

Η σπονδυλική στήλη είναι ο κύριος άξονας του σώματος μας. Ως ένα τέλειο όργανο, η σπονδυλική στήλη δεν συντονίζει μόνο την αλληλεπίδραση μεταξύ των δραστηριοτήτων των οργάνων, αλλά ενεργεί επίσης σαν κύριο κανάλι στη μετατροπή της Ζωτικής Ενέργειας. Αρχετυπικά η σπονδυλική στήλη, λόγω του σχήματος της, συμβολίζεται από αρχαίους πολιτισμούς ως το φίδι μέσα στο σώμα μας. Αφυπνίζοντας «τη δύναμη του φιδιού», πετυχαίνουμε την απαραίτητη και ανεμπόδιστη ροή της ζωτικής μας ενεργείας.

Στο σεμινάριο αυτό ο Stefan θα μας μάθει ασκήσεις και εύκολες σε εφαρμογή τεχνικές για να ανακουφίζουμε, να θεραπεύουμε και να προλαμβάνουμε τους πόνους της μέσης και της πλάτης. Επίσης, θα μας δείξει τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ανοίξει ολοκληρωτικά το ενεργειακό κανάλι της σπονδυλικής μας στήλης. Αυτό, όχι μόνο θα αυξήσει την ζωτική μας ενέργεια και την ποιότητα της ζωής μας, αλλά θα αυξήσει εκπληκτικά και την ικανότητα μας ως θεραπευτές. Πιο αναλυτικά στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε:

 • Να αισθανόμαστε το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο
 • και να κάνουμε γενική εκτίμηση της κατάστασης του
 • Να κατευθύνουμε την ενέργεια στο σώμα του άλλου
 • 4 βασικές κινήσεις - 'Ώθηση, 'Έλξη, Διάλυση και "Ξέπλυμα" (flushing)
 • Chelation
 • να αφυπνίζουμε την ενέργεια " του φιδιού"
 • τεχνικές για την μέση, τον θώρακα, τον λαιμό
 • και τους ώμους

Στους συμμετέχοντες χορηγείται

Βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου και πτυχίο με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε επαγγελματίες θεραπευτές ( φυσικοθεραπευτές, ρεφλεξολογους, χειροπρακτες, ορθοπεδικούς, επαγγελματίες μασέρ, θεραπευτές ρεικι, κτλ.) καθώς και σε μαθητές θεραπευτικών τεχνών. Επίσης το Α' επίπεδο απευθύνεται και σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο για αυτοθεραπεία.

Ωρες Διεξαγωγής: Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, 10:30 έως 17:30
Τόπος Διεξαγωγής: Essence Human Space, Παλλάδος 32, Πλατεία Ηρώων, Ψυρρή, τηλ. 210-3229041, (Σταθμός Μετρό Μοναστηράκι)

Κόστος Συμμετοχής: 150 ευρώ
Τιμή για ανέργους και φοιτητές: 120 ευρώ και για όσους εγγραφούν μαζί με άλλο ένα άτομο η έκπτωση ισχύει και για τους δυο.
Η συμμετοχή θεωρείται δεδομένη μόνο με προκαταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό:
Alpha Bank 112-00-2310003442

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Διαμαντοπούλου Μαργαρίτα τηλ.210-8055798, 6972509064
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μάϊρα Μαρίνου τηλ. 6974861063 , 6940951304
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Stefan Rippel έχει ασχοληθεί με προβλήματα της σπονδυλικής στήλης (μέσης, πλάτης, αυχενικό, κτλ.) για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Είναι φυσικοθεραπευτής και ρεφλεξολόγος και ξεκίνησε την καριέρα του σε νοσοκομείο, όπου και συμμετείχε στην μετεγχειρητική αποκατάσταση ασθενών, την αντιμετώπιση οξέων προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και ασθενών με εγκεφαλικό. Την ίδια εποχή ο Stefan άρχισε να μελετά Κινέζικη ιατρική και να εξασκεί το Qi Gong, το οποίο του επέτρεψε να ελέγχει την ροή της ζωτικής ενέργειας στο σώμα του. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι η εναρμόνιση της ζωτικής ενέργειας στο σώμα των ασθενών του, είχε θεαματικά αποτελέσματα στην αποθεραπείας τους. Όταν ανακάλυψε τα οφέλη της ενεργειακής θεραπείας με τα χέρια άφησε το νοσοκομείο και δημιούργησε την δική του κλινική. Μέχρι σήμερα έχει θεραπεύσει μερικές χιλιάδες άτομα με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 80%.

Ταυτόχρονα, ο Stefan συμμετείχε στη δημιουργία τμήματος για ενεργειακή θεραπεία σε καρκινοπαθείς, σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Βιέννης. Η δουλειά του ήταν να προσφέρει ενεργειακή θεραπεία σε άτομα που υποβάλλονταν σε ακτινοβολίες και χημειοθεραπεία για να βελτιώσει την κατάστασή τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο Stefan έμαθε πολύ περισσότερα για την ανακούφιση του πόνου. Σήμερα διδάσκει τη δική του μέθοδο, την οποία ονομάζει " Energy Orthopedics", στην Αυστρία, την Μ. Βρετανία και στην Τουρκία.

Το βιβλίο του Stefan «Healing Your Spine» είναι το πρώτο βιβλίο που βασίζεται στη ενεργειακή ιατρική για την θεραπεία και την πρόληψη των πόνων που οφείλονται σε προβλήματα της σπονδυλικής στήλης. Δείχνει τις διασυνδέσεις μεταξύ όλων των πιθανών αιτιών της οσφυαλγίας -σωματική, συναισθηματική, νοητική και ενεργειακή - και προσφέρει ασκήσεις και τεχνικές που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές, ασφαλείς και εύκολες στην εφαρμογή τους. Σκοπός του Stefan με αυτό το βιβλίο ήταν να προσφέρει νέες ιδέες σε όσους εργάζονται με άτομα που πάσχουν από προβλήματα της σπονδυλικής στήλης καθώς και απευθείας υποστήριξη σε όσους ανθρώπους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, μέση και αυχένα.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.