Web
Analytics
Συναντήσεις δραματοθεραπείας για γονείς - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Συναντήσεις δραματοθεραπείας για γονείς

Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο την επεξεργασία θεμάτων που προβληματίζουν τους γονείς μέσα από βασικές δραματοθεραπευτικές τεχνικές.

Η Δραματοθεραπεία (ψυχοθεραπεία μέσω Δράματος) είναι μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος που αντλεί από το θέατρο αλλά και από ολόκληρο το φάσμα της Τέχνης, από το παιχνίδι και την τελετουργία και προωθεί την ελεύθερη, δημιουργική, ενεργητική έκφραση και την επίλυση ζητημάτων με ευφάνταστους τρόπους.
Οι 7 συνολικά συναντήσεις θα έχουν μηνιαία συχνότητα (μια Πέμπτη το μήνα), θα διαρκούν 2 ώρες (18:00-20:00) και είναι ανοιχτές σε γονείς και υποψήφιους γονείς που θέλουν να επεξεργαστούν βασικές έννοιες της ανάπτυξης του παιδιού, του γονεϊκού ρόλου και της σχέσης γονιού-παιδιού ανεξαρτήτως ηλικίας.
Η κάθε συνάντηση θα αφορά σε μια συγκεκριμένη θεματική, που θα λειτουργεί ως άξονας γύρω από τον οποίον θα εκφράζονται σκέψεις και συναισθήματα που οι συμμετέχοντες επιθυμούν να μοιραστούν και να εξελίξουν. Όλες οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς μα και αλληλοσυμπληρούμενες εφόσον καλύπτουν βασικές θεματικές σε μια εξελικτική συνέχεια .Ο στόχος των συναντήσεων είναι συμβουλευτικός και δημιουργικός.
 

Απευθύνονται σε όσους που επιθυμούν:

 • να βελτιώσουν τη σχέση τους με το παιδί τους
 • να κατανοήσουν τη συμπεριφορά του αναπτύσσοντας μια νέα, ενσυναισθητική ματιά
 • να επεξεργαστούν τον ρόλο τους ως γονείς, ώστε να τον εξελίξουν προς όφελος των ιδίων και των παιδιών τους
 • να προβληματιστούν γύρω από την έννοια και τις εσωτερικές δυναμικές της οικογένειας
 • να ενημερωθούν σχετικά με αναπτυξιακά ζητήματα του παιδιού
 • να αισθανθούν υποστήριξη σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας

Αναλυτικά, οι συναντήσεις και οι θεματικές είναι οι εξής:

 • 17/11/2011: Εμπιστοσύνη και γονεϊκά άγχη (αγωνία, προσδοκία,ενοχή)
 • 15/12/2011: Κατανοώντας τον κόσμο του παιχνιδιού σαν γλώσσα επικοινωνίας
 • 19/1/2012: Οριοθέτηση και ταυτότητα του παιδιού
 • 16/2/2012: Βία, επιθετικότητα,  σεξουαλικότητα
 • 15/3/2012: Οικογενειακά δυναμικά και ιδιομορφίες
 • 5/4/2012: Αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες
 • 10/5/2012: Κοινωνικότητα και προσωπικός χώρος

Συντονιστές συναντήσεων: Τάσος Μπάμπαλης (ψυχολόγος-δραματοθεραπευτής-θεατροπαιδαγωγός) και Αγγελική Θεοδωρίδου (παιδαγωγός-διευθύντρια του κέντρου προσχολικής αγωγής "Αρλεκίνος")

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων τα 15 άτομα
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 5022033

sinantisi-dramatotherapeias

Πρεβέζης 82, Ίλιον

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.