Web
Analytics
Συνέδριο Κινέζικης Ιατρικής στο Ινστιτούτο Παστέρ - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Συνέδριο Κινέζικης Ιατρικής στο Ινστιτούτο Παστέρ

05 Ιουν 2012

sinedrio-yinyang-2012

Η Ελληνική Εταιρία Κινέζικης Ιατρικής σε συνεργασία με την ιστοσελίδα YinYang.gr και το Ινστιτούτο του Κομφούκιου στην Ελλάδα, διοργανώνει το Σάββατο 30 Ιουνίου και την Κυριακή 1 Ιουλίου Συνέδριο Κινέζικης Ιατρικής στο Ινστιτούτο Παστέρ, με κύρια θέματα την υπογονιμότητα και την κατάθλιψη.
Στο Συνέδριο θα γίνει ενημέρωση για τον τρόπο προσέγγισης της Κινέζικης Ιατρικής σε θέματα υπογονιμότητας και κατάθλιψης, από θρυλικούς εκφραστές της όπως ο αιωνόβιος μάστερ Ντουάν. Επίσης ομιλητές από χώρες όπως Κίνα, ΗΠΑ, Κούβα, Χιλή, Βέλγιο, Ταιβάν κλπ θα καλύψουν πρακτικά θέματα όπως η σεξουαλικότητα σε σχέση με την υπογονιμότητα, τον τρόπο που μπορεί να συνδυαστούν η εξωσωματική γονιμοποίηση και ο βελονισμός, γενικές συμβουλές για την κατάθλιψη και την υπογονιμότητα μέσα από το πρίσμα της αρχαίας Κινέζικης Ιατρικής.
Οι γνώστες της Κινέζικης Ιατρικής θα πάρουν πρακτικές πληροφορίες για τη θεραπεία της κατάθλιψης και της υπογονιμότητας με τον βελονισμό και τα βότανα και θα κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο η Κινέζικη Ιατρική αναλύει αυτά τα προβλήματα, από σημαντικούς ομιλητές όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου Τιαν Τζουνγκ Βαν.
Το συνέδριο θα είναι ενδιαφέρον και για όσους ασχολούνται με τις ενεργειακές ασκήσεις (τσι κονγκ) και τις πολεμικές τέχνες. Ο μάστερ Ντουάν θα διδάξει τις ενεργειακές ασκήσεις στις οποίες εξασκούνταν ο τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας, με τον οποίο έζησε μαζί για χρόνια μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη, αλλά και μετά την αποχώρηση του από εκεί για την κατοικία του στην πόλη Τιάν Τζιν.
Στην είσοδο του συνεδρίου θα υπάρχει έκθεση που θα είναι ελεύθερη για το κοινό, στην οποία θα μπορεί κάποιος να δει κανείς προϊόντα της Κινέζικης Ιατρικής όπως βιβλία, βελόνες, μηχανήματα βελονισμού και πολλά άλλα.
Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική. Όλες οι ομιλίες θα γίνουν στα Αγγλικά ή στα Κινέζικα με ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά. Για αυτούς που το επιθυμούν θα υπάρχουν ακουστικά, μέσα από τα οποία θα μπορούν να ακούν ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.
Δεδομένου του αυξημένου ενδιαφέροντος για τον μάστερ Ντουάν, τις δύο ημέρες μετά το Συνέδριο διοργανώνεται σεμινάριο Γου Τζι Τσι Κόνγκ όπου θα διδάξει ο ίδιος την τέχνη που γνωρίζει τόσο καλά.
Το κόστος συμμετοχής για το συνέδριο είναι 150 ευρώ και 100 ευρώ για του φοιτητές. Το κόστος συμμετοχής στο διήμερο σεμινάριο Γου Τζι Τσι Κονγκ είναι 100 ευρώ.
Για την ποιοτική αναβάθμιση της Κινέζικης Ιατρικής στην Ελλάδα θεωρούμε δράσεις όπως το ετήσιο Συνέδριο Κινέζικης Ιατρικής απαραίτητες. Ευχαριστούμε για την στήριξη αυτής της σημαντικής προσπάθειας.

Πρόγραμμα

Σάββατο 30/06/2012

 • 8:30-9:00 Εγγραφές
 • 9:00-9:30 Τελετή έναρξης. Βράβευση (Ταμπάκη Μάγια, Τηλικίδης Αλέξανδρος, Καράβης Μιλτιάδης)
 • 9:30-10:30 Ο μάστερ Ντουάν μιλάει για την υπογονιμότητα (Κίνα)
 • 10:30-11:30 Υπογονιμότητα και βελονισμός. Πρωτόκολλα συνδυασμού βελονισμού και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (Αμερική)
 • 11:30-12:30 Η έννοια της οικογένειας των μεσημβρινών. Πρακτική εφαρμογή αυτής της έννοιας στη θεραπεία της υπογονιμότητας (Ταϊβάν)
 • 12:30-14:00 Διάλειμμα
 • 14:00-15:00 Υπογονιμότητα και σεξουαλικές πρακτικές (Βρυξέλες)
 • 15:00-16:00 Φιλοσοφία και Κινέζικη Ιατρική (Κίνα)
 • 16:00-17:00 Γου Τζι Τσι Κονγκ με τον μάστερ Ντουάν (Κίνα)
 • 17:00-18:00 Συνεδρίαση Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής με τη συμμετοχή και κάποιων από του ξένους ομιλητές (μόνο για μέλη του συλλόγου).

Κυριακή 1/7/2012

 • 9:00-10:00 Ο μάστερ Ντουάν μιλάει για την κατάθλιψη (Κίνα)
 • 10:00-11:00 Ψυχικές διαταραχές και όργανα τζανγκ φου (Χιλή)
 • 11:00-12:00 Ο ρόλος του μεσημβρινού ντου στη θεραπεία της κατάθλιψης με το βελονισμό. (Κίνα)
 • 12:00-13:30 Διάλειμμα
 • 13:30-14:30 Ανάλυση αρχαίων περιστατικών κατάθλιψης. Εφαρμογή της έννοιας της οικογένειας των μεσημβρινών στη θεραπεία της κατάθλιψη. (Taiwan)
 • 14:30-15:30 Η σημασία του βοτάνου Τσάι-χου (Bupleurum) και των βοτανικών συνταγών που το περιέχουν για τη θεραπεία της κατάθλιψης (Κούβα)
 • 15:30-16:30 Γου Τζι Τσι Κονγκ με τον μάστερ Ντουάν (Κίνα)
 • 16:30-17:00 Τελετή λήξης-απονωμή πιστοποιητικών
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.