Web
Analytics
Ραδιοκυτταροπλασματική Χειρουργική - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ραδιοκυτταροπλασματική Χειρουργική

H Ραδιοκυτταροπλασματική Χειρουργική είναι μια νέα τεχνική, που χρησιμοποιεί την πλέον ευνοϊκή, χαμηλής θερμοκρασίας, πηγή ενέργειας των ραδιοκυμάτων 4.0 Mhz, γνωστή ως Surgitron Dual Frequency (Ellman International Inc. Hewlett New York).

Χρησιμοποιείται σε μεγάλο εύρος χειρουργικών επεμβάσεων, γιατί προσφέρει χειρουργική ακρίβεια, ελεγχόμενη διείσδυση και χαμηλή αύξηση θερμοκρασίας. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, όπως Laser, harmonic scapel ή Pure radiowave surgery, είναι καλύτερη, γιατί στηρίζεται στην εξάχνωση του κυτταροπλάσματος.

Το Laser και η EC ηλεκτροχειρουργική, παράγουν αυξημένη θερμότητα στον επιλεγμένο ιστό σε σύγκριση με την Radiofrequency των 4.0 MHz (Ellman International Inc. Hewlett New York), με την οποία γίνεται η μικρότερη δυνατή αύξηση θερμοκρασίας των ιστών στόχων.

Στις υψηλές θερμοκρασίες οι ιστοί απανθρακώνονται και τα νεφρά μπορεί να επηρεαστούν από την αποδόμηση της μυοσφαιρίνης. Η συχνότητα των ραδιοκυμάτων των 4.0 MHz, παράγει καθαρά κύματα που διεισδύουν από το όργανο RF, με ένα μικροσκοπικό λεπτό ηλεκτρόδιο στον επιλεγμένο ιστό, προκαλώντας μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την διαδικασία εξάχνωσης του κυτταροπλάσματος και της λύσης της κυτταρικής μεμβράνης. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται κυτταρική εξάχνωση.

Με μικροτομές, επιτυγχάνεται η απομάκρυνση των επιλεγμένων ιστών – κυττάρων, λόγω λύσης της κυτταρικής μεμβράνης, σημειακά γύρω από την επιφάνεια της άκρης του ηλεκτροδίου.

Η Ραδιοκυτταροπλασματική Χειρουργική, περιορίζει σημαντικά την καταστροφή των ιστών κατά την διατομή τους, μειώνοντας σημαντικά το μετεγχειρητικό οίδημα, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη επούλωση.

Η μέθοδος Radiofrequency 4.0 MHz δεν προκαλεί έγκαυμα των ιστών επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης, ελαχιστοποιώντας την δημιουργία ουλώδους ιστού με άριστα αποτελέσματα και το λιγότερο δυνατό μετεγχειρητικό πόνο.

Συμπερασματικά, η τεχνολογία Dual radio Frequency της Ellman, παρέχει μια ολοκληρωμένη, αποτελεσματική, ασφαλή, εύκολη, οικονομική και με ευρεία χρησιμότητα χειρουργική τεχνική.

Πλεονεκτήματα που αφορούν όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις:

  • Ιδανική Τομή / Τομή δέρματος & Αιμόσταση.
  • Μικρότερη δυνατή αύξηση της θερμότητας κατά την τομή.
  • Λήξη άριστου δείγματος για ιστολογικό έλεγχο.
  • Μεγιστοποίηση ελέγχου της αιμορραγίας.
  • Ελάχιστη παραγωγή παράπλευρης θερμότητας & Ιστικής βλάβης.
  • Μειωμένος χρόνος χειρουργείου.
  • Λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος & οίδημα.
  • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μιχαήλ Ν. Βοργιάς, M.D, F.A.C.S.

Γενικός Χειρουργός
Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Mediterraneo Hospital  
Επιστημονικός Υπεύθυνος Χειρουργικού Τμήματος 

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.vorias.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.