Web
Analytics
'Αθλος: Χειρουργική Διόρθωση Σκολίωσης (σπάνια και πολύπλοκη περίπτωση) σε έφηβο - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

'Αθλος: Χειρουργική Διόρθωση Σκολίωσης (σπάνια και πολύπλοκη περίπτωση) σε έφηβο

Άθλο πέτυχε η ομάδα χειρουργικής σπονδυλικής στήλης και σκολίωσης  Back Care  στις 2 Ιουνίου 2010. Με μία χειρουργική επέμβαση σπάνιας τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή δεδομένα βαρύτητας και πολυπλοκότητας που διήρκησε 13 ώρες πέτυχε να διορθώσει μια ιδιαίτερα βαρειά παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης νεαρού εφήβου.

Το πρόβλημα, στην σοβαρότητα του οποίου συνέβαλε δυστυχώς και παλαιότερη αποτυχημένη προσπάθεια εγχειρητικής διόρθωσης που έγινε στο παιδί σε άλλο νοσοκομείο, είχε σαν αποτέλεσμα σημαντική δυσκολία στην αναπνοή, πόνο, δυσκολία στις κινήσεις, αισθητικές επιπτώσεις και φυσικά μεγάλη ψυχολογική επιβάρυνση στο νεαρό ασθενή. Λόγω της βαρύτητας, σπανιότητας και πολυπλοκότητας της κατάστασης η οικογένεια είχε συναντήσει σοβαρό αδιέξοδο στην εξεύρεση της κατάλληλης εξειδικευμένης ιατρικής ομάδας που θα αναλάμβανε την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το χειρουργείο έγινε με συνδυασμό τόσο πρόσθιας προσπέλασης μέσω του θώρακα όσο και οπίσθιας προσπέλασης της σπονδυλικής στήλης. Στην πρώτη φάση της επέμβασης ουσιαστικά «σχηματίστηκε εκ νέου» η σπονδυλική στήλη αφού τα οστικά μοσχεύματα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη επέμβαση είχαν μετατρέψει την σπονδυλική στήλη σε μια συμπαγή οστική μάζα. Στη δεύτερη φάση της επέμβασης με χρήση ειδικών τεχνικών έγινε επαναφορά της σπονδυλικής στήλης στη σωστή της θέση Άθλο πέτυχε η ομάδα χειρουργικής σπονδυλικής στήλης και σκολίωσης Back Care με μία χειρουργική επέμβαση σπάνιας τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα διεθνή δεδομένα βαρύτητας και πολυπλοκότητας που διήρκησε 13 ώρες πέτυχε να διορθώσει μια ιδιαίτερα βαρειά παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης νεαρού εφήβου.

Ο νεαρός βρέθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα εκτός της μονάδας εντατικής θεραπείας, την δεύτερη μέρα έκανε ήδη τα πρώτα του βήματα και αισθάνεται πανευτυχής που από δω και πέρα θα ζήσει μια απόλυτα φυσιολογική ζωή. Ιδιαίτερα συγκινημένοι οι γιατροί του δηλώνουν ότι αισθάνονται περήφανοι που κατάφεραν μια τόσο σημαντική επέμβαση, ένα χειρουργείο που είχε επανειλημένα χαρακτηριστεί ως αδύνατο, καταφέρνοντας έτσι να εξασφαλίσουν μια φυσιολογική ποιότητα ζωής στον νέο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χειρουργοί προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ενώ το κόστος της επέμβασης καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από τη διοίκηση του Θεραπευτηρίου που θέλησε έτσι να δείξει την ευαισθησία του ομίλου «ΥΓΕΙΑ» σε σοβαρά θέματα υγείας συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Στο Θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» διενεργείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία μεγάλος αριθμός επεμβάσεων σπονδυλικής στήλης και διόρθωσης σκολίωσης από την χειρουργική ομάδα του Back Care network. Τόσο η χρήση σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών και εξοπλισμού όσο και η σύγχρονη χειρουργική εξειδίκευση επιτρέπουν σήμερα απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ακόμα και σε επεμβάσεις που μέχρι πρόσφατα χαρακτηρίζονταν δύσκολες και αμφίβολης επιτυχίας.

 

Πηγή: www.backcare.gr

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.