Web
Analytics
CDC: Τα εμβόλια κατά του Covid, έχουν προκαλέσει 501 θανάτους και πάνω από 11.000 ανεπιθύμητες ενέργειες (μέχρι στιγμής) - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

CDC: Τα εμβόλια κατά του Covid, έχουν προκαλέσει 501 θανάτους και πάνω από 11.000 ανεπιθύμητες ενέργειες (μέχρι στιγμής)

Σύμφωνα με το CDC (Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ) μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2021, τουλάχιστον 501 άτομα έχουν πεθάνει μετά τη λήψη των εμβολίων έναντι του κορονοϊού.

Τα δεδομένα προήλθαν από το «Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων των Εμβολίων» (VAERS) του CDC, ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα που συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται σε ένα άτομο μετά την λήψη ενός εμβολίου. Οι αναφορές κατατέθηκαν στο VAERS μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 29 Ιανουαρίου 2021.

Το εναλλακτικό πρακτορείο ειδήσεων Waking Times αναφέρει, ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του VAERS, 11.249 άτομα ανέφεραν ότι εμφάνισαν μια ανεπιθύμητη αντίδραση είτε στο εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna, έναντι του COVID.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει χαρακτηρίσει και τα δύο εμβόλια ως πειραματικά και τους έχει χορηγήσει μόνο άδεια έκτακτης ανάγκης και όχι πλήρη άδεια.

Μεταξύ των περιπτώσεων που έχουν αναφερθεί, 4.106 θεωρήθηκαν ως "μη σοβαρές", 1.066 οδήγησαν σε νοσηλεία, 383 ήταν "απειλητικές για τη ζωή", 156 οδήγησαν σε μόνιμη αναπηρία και 501 είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο των εμβολιζόμενων.

Μεταξύ των περιπτώσεων που ήταν «απειλητικές για τη ζωή», υπήρξαν 139 περιστατικά με συμπτώματα της παράλυσης Bell (Bell’s palsy), συμπεριλαμβανομένης της ασυμμετρίας του προσώπου, και τουλάχιστον 13 αποβολές εμβρύων. Η παράλυση Bell (ή πάρεση προσωπικού νεύρου) είναι μια παράλυση ή αδυναμία των μυών που εκδηλώνεται στην μία πλευρά του προσώπου.

Το 53% εκείνων που πέθαναν ήταν άνδρες, το 43 % ήταν γυναίκες και στο υπόλοιπο 4% δεν αναφερόταν το φύλο του αποθανόντος. Η μέση ηλικία θανάτου ήταν τα 77 έτη και η μικρότερη ηλικία θανάτου που αναφέρθηκε ήταν τα 23 έτη.

Το εμβόλιο της Pfizer αντιστοιχούσε στο 59% όλων των αναφερόμενων θανάτων, ενώ το υπόλοιπο 41% ​​των ανθρώπων που πέθαναν έλαβαν το εμβόλιο της Moderna.

Οι πόλεις με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων είναι η Καλιφόρνια, το Οχάιο, η Νέα Υόρκη, το Κεντάκι και η Φλόριντα. Σε αυτές πραγματοποιήθηκαν 136 θάνατοι ή το 27% όλων των αναφερόμενων θανάτων από τα εμβόλια του κορονοϊού.

Το VAERS δεν συλλέγει πληροφορίες από μόνο του, αλλά αντίθετα βασίζεται σε άτομα που κάνουν αναφορά στη βάση δεδομένων. Γι’ αυτό, θεωρείται ότι ο πραγματικός αριθμός ατόμων που έχουν βιώσει παρενέργειες από τη λήψη των εμβολίων είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερο.

Οι αναφορές που υποβάλλονται στο VAERS απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση προτού επιβεβαιωθεί ότι ένα ανεπιθύμητο συμβάν συνδέεται με το εμβόλιο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.