Web
Analytics
Covid: Νοσηλεύτρια παρέλυσε μετά από εμβόλιο της Pfizer - Φταίει το εμβόλιο;/Επεμβαίνει στο ανοσοποιητικό; - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Covid: Νοσηλεύτρια παρέλυσε μετά από εμβόλιο της Pfizer - Φταίει το εμβόλιο;/Επεμβαίνει στο ανοσοποιητικό;

Νοσηλεύτρια, αφότου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer στο νοσοκομείο της Κέρκυρας εμφάνισε πυρετό (περίπου 39), πονοκέφαλο, μυαλγίες, και στη συνέχεια παράλυση των κάτω άκρων.

Μετά την κλινική εξέταση που έγινε στη νοσηλεύτρια διαπιστώθηκε ότι πάσχει από το αυτοάνοσο νευρολογικό σύνδρομο Guillain-Barre. Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα, συνήθως στα χέρια και τα πόδια

Η 42χρονη νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών, βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Η νοσηλεύτρια, υπεβλήθη σε αξονική, η οποία ήταν καθαρή και υποβάλλεται σε νευρολογικές εξετάσεις.

Η δεύτερη λήψη του εμβολίου, έγινε 25 ημέρες μετά την πρώτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο OPEN εμφανίστηκε βέβαιος για τη σύνδεση του περιστατικού με τον εμβολιασμό.

«Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σαφέστατο ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό όμως, 400.000 εμβολιάστηκαν στη χώρα μας, κανένας δεν έπαθε τίποτα, πρέπει να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό, αλλά αυτό που έπαθε η συνάδελφος είναι παρενέργεια του εμβολίου», ανέφερε ο Γιαννάκος.

Σε ερώτηση αν το αυτοάνοσο προκλήθηκε ή προϋπήρχε ο κ. Γιαννακός απάντησε: «Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Και οι γιατροί εκεί έχουν καταλήξει και έχουν δηλώσει ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000 στη χώρα μας, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, αλλά η συνάδελφος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί, έχει πρόβλημα στα κάτω άκρα της».

Ωστόσο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Μιχάλης Γιαννάκος προέβη σε διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού εμφανίστηκε βέβαιος πως η παράλυση οφείλεται στο εμβόλιο, πριν να υπάρξει σχετικό πόρισμα από τους γιατρούς.

Την άλλη μέρα ο κ. Γιαννακός έκανε στροφή 180 μοιρών και μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως «είμαστε υπέρ του εμβολίου και το φωνάζουμε. Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια».

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε εξακριβωθεί αν η παράλυση της νοσηλεύτριας στα κάτω άκρα συνδέεται με το εμβόλιο.

Μέχρι σήμερα, σε παγκόσμια κλίμακα, δεν υπάρχει απολύτως καμία συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού και του συνδρόμου Guillain-Barre. 

Εμβόλιο της Pfizer έναντι κορονοϊού και Guillain-Barré

Σύμφωνα με τον Δρ. Shane Crotty, ιολόγος στο Ινστιτούτο Ανοσολογίας στη πόλη La Jolla, Σαν Ντιέγκο, τα εμβόλια Moderna και Pfizer βασίζονται στο μόριο του RNA, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε εγκεκριμένο εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία για μακροπρόθεσμες παρενέργειες, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Το mRNA είναι απίθανο να παραμείνει στο σώμα, αλλά οποιοδήποτε εμβόλιο θα μπορούσε θεωρητικά να προκαλέσει διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το FDA απαιτούσε από τους κατασκευαστές εμβολίων να παρακολουθούν τους εμβολιαζόμενους για διάστημα δύο μηνών μετά τη δεύτερη δόση, πριν ζητήσουν έγκριση για τον εντοπισμό μακροπρόθεσμων παρενεργειών.

«Νομίζω ότι είναι ένα αρκετά καλό χρονικό διάστημα για να εμφανιστεί μια παρενέργεια όπως το Guillain-Barré. Θα πρέπει να εμφανιστεί μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες, μετά την δεύτερη λήψη εμβολίου", δήλωσε ο  Δρ. Christian Ramers του Family Health Centers στο Σαν Ντιέγκο.

Ορισμένα εμβόλια γρίπης έχουν συσχετιστεί με το σύνδρομο Guillain-Barré. Σύμφωνα με το CDC, εμφανίζονται 1 έως 2 περιστατικά για κάθε εκατομμύριο δόσεις εμβολίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, σε κλινικές δοκιμές Φάσης 3, οι παρενέργειες του εμβoλίου της Pfizer ήταν πιο συχνές μετά τη δεύτερη δόση.

Ο Δρ. Peter Chin-Hong, ειδικός στις λοιμώδεις ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε ότι οι παρενέργιες εμφανίζονται συνήθως τις πρώτες ώρες μετά τον εμβολιασμό και υποχωρούν εντός 24 έως 36 ωρών.

Άλλο περιστατικό, μετά την δεύτερη δόση εμβολίου της Pfizer, που προκάλεσε αυτοάνοσο 

Έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι, μετά την δεύτερη δόση εμβολίου της Pfizer.

Στο ένα περιστατικό, ο 56χρονος Gregory Michael, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, αμέσως μετά την χορήγηση του εμβολίου, ανέπτυξε μια σπάνια διαταραχή, ιδιοπαθή (ή αυτοάνοση) θρομβοκυτταροπενική πορφύρα, που χαρακτηρίζεται από μείωση του αριθμού των αιμοπεταλίων. Σε άτομα με αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα, το ανοσολογικό σύστημα δυσλειτουργεί και επιτίθεται στα αιμοπετάλια σαν να είναι ξένες ουσίες.

Η Neckelmann, σύζυγος του Michael, ανέφερε, ότι οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον σύζυγο της στο νοσοκομείο είπαν, ότι είναι πολύ πιθανόν το εμβόλιο να ήταν η αιτία που το ανοσοποιητικό του Michael, στράφηκε λανθασμένα εναντίον των αιμοπεταλίων. 

Η φαρμακευτική εταιρία διερευνά το περιστατικό, αλλά πιστεύει ότι ο θάνατος του Michael, δεν έχει άμεση σχέση με το εμβόλιο.

156 περιστατικά οδήγησαν σε μόνιμη αναπηρία μόνο στην Αμερική

Σύμφωνα με τις αναφορές που έχουν γίνει στο «Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων των Εμβολίων» (VAERS) του CDC, τα εμβόλια των Pfizer και Moderna κατά του Covid, έχουν προκαλέσει 501 θανάτους και πάνω από 11.000 ανεπιθύμητες ενέργειες.

Μεταξύ των περιπτώσεων που έχουν αναφερθεί, 4.106 θεωρήθηκαν ως "μη σοβαρές", 1.066 οδήγησαν σε νοσηλεία, 383 ήταν "απειλητικές για τη ζωή", 156 οδήγησαν σε μόνιμη αναπηρία και 501 είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο των εμβολιζόμενων.

Μεταξύ των περιπτώσεων που ήταν «απειλητικές για τη ζωή», υπήρξαν 139 περιστατικά με συμπτώματα της παράλυσης Bell (Bell′s palsy), συμπεριλαμβανομένης της ασυμμετρίας του προσώπου, και τουλάχιστον 13 αποβολές εμβρύων.

Η παράλυση Bell (ή πάρεση προσωπικού νεύρου) είναι μια παράλυση ή αδυναμία των μυών που εκδηλώνεται στην μία πλευρά του προσώπου.

 

Πηγές

Greek City Times

10 News

 

 

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.