Web
Analytics
Γυναίκα βγήκε θετική σε Covid, ενώ είχε κάνει και την δεύτερη δόση εμβολίου της Moderna - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Γυναίκα βγήκε θετική σε Covid, ενώ είχε κάνει και την δεύτερη δόση εμβολίου της Moderna

Μια γυναίκα από το Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη βγήκε θετική σε COVID-19, παρόλο που είχε κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου της εταιρίας Moderna, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Health.

Η Melanie Rosen, έλαβε τις δύο δόσεις του εμβολίου Moderna, κατά της COVID-19, στις 17 Ιανουαρίου και στις 20 Φεβρουαρίου. Στις 15 Μαρτίου, παραβρέθηκε στην αγρυπνία του πατέρα μιας φίλη της, χωρίς να φοράει μάσκα. Η Rosen παρέμεινε εκεί για περισσότερο από μια ώρα, ενώ αγκάλιασε τα περίπου 10 άτομα που ήταν παρόντα.

Το ίδιο βράδυ, μετά την αγρυπνία, η μύτη της ήταν βουλωμένη. Αρχικά νόμιζε, ότι οφειλόταν στις αλλεργίες της. Ωστόσο, άρχισε να αισθάνεται πόνο στο σώμα. Τα πόδια της πόναγαν έντονα, αλλά νόμιζε ότι οφειλόταν στην πολύωρη καθιστική ζωή, λόγω της εργασίας της (υπάλληλος στην σχολική περιφέρεια του Hewlett-Woodmere).

Εν τω μεταξύ, τρία από τα μέλη της οικογένειας της φίλη της, που ήταν στην αγρυπνία, βγήκαν θετικοί στην COVID-19. Στις 19 Μαρτίου ελέγχθηκε για κορονοϊό και στις 22 Μαρτίου πήρε το αποτέλεσμα που ήταν θετικό. Η Rosen ήταν σοκαρισμένη, που ανήκε στο 4,9% των ατόμων, που ενώ έλαβαν το εμβόλιο της Moderna μολύνθηκαν.

Τα συμπτώματα ήταν ήπια. Τα πόδια της πόναγαν την εβδομάδα μετά το θετικό τεστ, αλλά στην συνέχεια ο πόνος εξαφανίστηκε. Ωστόσο, η βουλωμένη μύτη παρέμεινε.

Η Rosen ανέφερε, ότι ελπίζει ότι αυτό που συνέβη σε αυτήν, θα υπενθυμίζει σε άλλα άτομα,  ότι η COVID-19 εξακολουθεί να αποτελεί απειλή.

«Μπορείτε ακόμα να κολλήσετε. Ενδεχομένως, μπορείτε να διαδώσετε την νόσο. Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν έχει τελειώσει».

H Rosen αποτελεί μία από τις λίγες περιπτώσεις ατόμων, που ενώ είχαν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, μολύνθηκαν από την νόσο.

Έχει καταγραφεί και ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό. Η Diane Schmidt, είχε εμβολιαστεί πριν ταξιδέψει στο Μεξικό, για να επισκεφτεί την κόρη της. Πριν πάρει την πτήση, για να επιστρέψει, το τεστ κορονοϊού βγήκε θετικό και παρέμεινε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο.

Ενώ τέτοιες περιπτώσεις λοίμωξης είναι σπάνιες, οι ειδικοί τονίζουν ότι εξακολουθούν να είναι πολύ πιθανές. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς κανένα από τα εμβόλια κατά της Covid-19, που έχουν εγκριθεί για χρήση δεν προσφέρει 100% προστασία.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να τονίζουν, ότι και μετά τον πλήρη εμβολιασμό, έχει μεγάλη σημασία η χρήση μάσκας και η τήρηση των πρωτόκολλων υγείας, όπως η τήρηση αποστάσεων και η αποφυγή συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους.

«Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί δεν πρέπει να θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο να κολλήσουν από την COVID-19», δήλωσε ο Charles Bailey, ιατρικός διευθυντής πρόληψης λοιμώξεων στα νοσοκομεία St. Joseph και Mission στο Orange County της Καλιφόρνια.

Πρόσφατες οδηγίες από το CDC (Αμερικάνικο ΚΕΕΛΠΝΟ) αναφέρουν ότι τα άτομα που έχουν εμβολιστεί πλήρως (έχουν κάνει και τις δύο δόσεις) μπορούν να παραβρεθούν σε εσωτερικούς χώρους με άλλα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, χωρίς να φορούν μάσκα. Ωστόσο, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα πρέπει να εξακολουθούν να φοράνε μάσκα όταν βρίσκονται ανάμεσα σε κόσμο. Επίσης, πρέπει να κρατούν αποστάσεις και να αποφεύγουν το συγκεντρωμένο πλήθος και χώρους με κακό αερισμό.

 

Με πληροφορίες από το Natural News

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.