Web
Analytics
Νέα ολοκληρωμένη λύση: Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια Κάτω Άκρων - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Νέα ολοκληρωμένη λύση: Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια Κάτω Άκρων

Τα φλεβικά προβλήματα των κάτω άκρων, που οφείλονται στη Φλεβική Ανεπάρκεια, ταλαιπωρούν πάνω από το 50% των Ελλήνων, με τις γυναίκες να κατέχουν την πρώτη θέση, ενώ τα πρώτα συμπτώματά της μπορεί να εμφανιστούν από τη νεαρή ηλικία. Σήμερα, η ιατρική φαρέτρα έχει ενισχυθεί και μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο όρος Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια (ΧΦΑ) κάτω άκρων αναφέρεται σε μια αλληλουχία αλλοιώσεων που συμβαίνουν στο κάτω μέλος όταν οι φλέβες του δεν λειτουργούν σωστά και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο πεδίο δράσης της φλεβολογίας για όλες τις καταστάσεις που προκαλούνται από χρόνιες διαταραχές της φλεβικής επαναφοράς.

Οφείλεται στην ανεπάρκεια των βαλβίδων που περιέχονται στον αυλό του φλεβικού αγγείου και λόγω της αυξήσεως της διαμέτρου της δεν εφάπτονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα το φλεβικό αίμα να επιστρέφει και να παραμένει, λόγω βαρύτητας, στο κατώτερο τμήμα του κάτω άκρου δηλαδή στους αστραγάλους. Η παραμονή του φλεβικού αίματος στα κάτω άκρα προκαλεί, εκτός από τα οιδήματα, πόνο, κνησμό, αίσθημα καύσου, νυκτερινές κράμπες βαριά, κουρασμένα πόδια δερματικές αλλαγές, πόνο.

Η ΧΦΑ εμφανίζεται στο 4-13% του πληθυσμού ενώτα ήπια φλεβικά προβλήματα είναι πολύ κοινά, αφού εμφανίζονται σε πάνω από 50 % του πληθυσμού, με διπλάσια συχνότητα στις γυναίκες, ενώ τα πρώτα συμπτώματα της μπορεί να εμφανιστούν από τη νεαρή ηλικία.

Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην φλεβική ανεπάρκεια των άκρων λόγω του ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πρόσθετους επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως οι ορμονικές διαταραχές, οι εγκυμοσύνες, η χρόνια λήψη αντισυλληπτικού χαπιού και τα λάθος υποδήματα.

Τα συμπτώματα

Πόδια πρησμένα, κουρασμένα, με αίσθημα βάρους και πόνο είναι τα κύρια και ενοχλητικά συμπτώματα, ιδίως, όταν ο καιρός είναι ζεστός, και έπειτα από μια κουραστική ημέρα. H ακινησία, η ορθοστασία, η ζέστη, ορισμένα φάρμακα, όπως π.χ. η κορτιζόνη αλλά και το πολύ αλάτι στο φαγητό, μπορεί να είναι η αφορμή.

Οι κύριοι παράγοντες προδιάθεσης είναι οι γενετικoί παράγοντες (π.χ. αριθμός βαλβίδων στα φλεβικά αγγεία), η ηλικία - αυξάνεται με την ηλικία στους άνδρες και στις γυναίκες και για τις γυναίκες η εγκυμοσύνη, ο αριθμός τοκετών, η χρήση αντισυλληπτικών, κ.λπ.

Δευτερεύοντες παράγοντες προδιάθεσης είναι η παχυσαρκία, η έλλειψη φυσικής άσκησης, τα μεγάλα διαστήματα σε όρθια ή καθιστή στάση, η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, τα ατυχήματα, οι εγχειρήσεις, οι παθήσεις των αρθρώσεων, η δυσκοιλιότητα και η κακή διατροφή.

Οι συνέπειες της παραπάνω κατάστασης προοδευτικά γίνονται πιο έντονες. Συγκεκριμένα μετά τα αρχικό στάδιο που είναι πόνος, αίσθημα τάσης, βάρους και καψίματος στα πόδια καθώς επίσης και κράμπες ακολουθούν η εμφάνιση μικρών κιρσών ή ευρυαγγειών (μικρά κόκκινα επιφανειακά φλεβίδια) και η εμφάνιση οιδήματος (πρησμένα πόδια). Στα επόμενα στάδια αρχίζουν οι πιο σοβαρές δερματικές αλλοιώσεις με μια χαρακτηριστική μελάχρωση του δέρματος και προχωράνε σε πιο σοβαρά συμπτώματα.

Η αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να είναι ολιστική. Περιλαμβάνει γενικούς κανόνες (απώλεια σωματικού βάρους, αποφυγή πολύωρης ορθοστασίας και καθιστικής ζωής, κατάλληλη χρήση ανατομικών υποδημάτων, αποφυγή υψηλής θερμοκρασίας, αποφυγή χρήσης στενών ενδυμάτων), εφαρμογή κάλτσας διαβαθμισμένης συμπίεσης, κινησιοθεραπεία, αποιδηματικά-φλεβοτονικά φάρμακα.

Σήμερα, στην ιατρική φαρέτρα έρχεται να προστεθεί ένα σκεύασμα που ανήκει στην κατηγορία των φυσικών φλαβονοειδών. Το Antistax  -σε δύο μορφές, δισκία και gel με φυσικά φλαβονοειδή – προσφέρει μια νέα ολοκληρωμένη λύση για την αντιμετώπιση των τόσο συχνών προβλημάτων στις φλέβες των κάτω άκρων. Έρχεται να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια σε όλους όσους ζητούν τη φυσική λύση  για την διατήρηση της υγείας των φλεβών στα κάτω άκρα.

Τα φυσικά φλαβονοειδή που περιέχονται στο Antistax® είναι φυσικές ουσίες που προέρχονται από το εκχύλισμα των φύλλων της κόκκινης αμπέλου (Vitis vinifera)- AS 195.

Το AS 195 είναι μοναδικό τυποποιημένο εκχύλισμα φυσικών φλαβονοειδών, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως επί πολλά χρόνια και σε πολλές άλλες χώρες όπως Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κ.λπ. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ανακουφίζει από τα συνηθισμένα ενοχλητικά συμπτώματα της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας όπως το πρήξιμο των αστραγάλων, το αίσθημα καψίματος και βάρους των κάτω άκρων καθώς και τις κράμπες.

Οι ενδείξεις της νέας θεραπείας για τη χρόνια φλεβική ανεπάρκεια περιλαμβάνουν:

  • μείωση του οιδήματος των κάτω ακρών.
  • μείωση των υποκειμενικών ενοχλημάτων που σχετίζονται με ΧΦΑ όπως βαριά ή κουρασμένα πόδια, αίσθημα καύσου, αίσθηση τάσης, κράμπες ή πόνος.

Οι έρευνες έδειξαν ότι, η κυριότερη αιτία που καθιστά τα φλαβονοειδή ευεργετικά για την υγεία είναι οι αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, παρόμοιες με αυτές των βιταμινών C και Ε.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι προστατεύουν το αγγειακό επιθήλιο σταθεροποιώντας τις μεμβράνες και αυξάνουν την ελαστικότητα τους (ομαλοποίηση της αγγειακής διαπερατότητας). Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων είναι η διατήρηση της καλής φλεβικής κυκλοφορίας, η μείωση της εμφάνισης οιδημάτων (πρησμένα πόδια) και ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους και πόνο.

Το Antistax®...

Διατίθεται σε δισκία, με προτεινόμενη δοσολογία 1 δισκίο των 360 mg την μέρα την ημέρα και σε gel, που περιέχει 1.250 mg εκχυλίσματος AS 195/100g, 2-3 φορές την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όσον αφορά το gel, μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο προϊόν τοπικής χρήσης, το οποίο να είναι άμεσα αποτελεσματικό. Πρόσφατα, όμως, κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το AS 195 (Antistax®) Cooling Leg Gel, που είναι το μοναδικό, το οποίο περιέχει φυσικό φλαβονοειδές εκχύλισμα, είναι εύκολα απορροφούμενο και μη λιπαρό προϊόν και βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καυσαλγίας, του κνησμού και αναζωογονεί τα κουρασμένα, βαριά πόδια.

Στην αντιμετώπιση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων συνίσταται ο συνδυασμός δισκίων και gel, ο οποίος φέρνει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα.

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.