Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Davis της California και το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Illinois Institute of Technology μελέτησαν 86 υπέρβαρους άνδρες και γυναίκες για μια περίοδο 12 εβδομάδων επικεντρώνοντας στις επιπτώσεις μιας τροποποιημένης μειωμένης θερμιδικής αξίας δίαιτα γλυκαιμικού δείκτη με την προσθήκη πατάτας.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες και ο καθένας είχε μια διατροφή που περιλάμβανε πέντε έως εφτά μερίδες πατάτας την εβδομάδα.
Τα αποτελέσματα, που παρουσιάστηκαν στο 28η Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Εταιρείας Παχυσαρκίας, έδειξαν ότι και οι τρεις ομάδες είχαν χάσει βάρος.
Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν αυτό που οι επαγγελματίες υγείας και οι διατροφολόγοι λένε εδώ και χρόνια. Για την απώλεια βάρους, δεν χρειάζεται ο αποκλεισμός ενός τροφίμου ή κάποιας συγκεκριμένης ομάδας τροφίμων, αλλά η μείωση των θερμίδων, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Britt Burton-Freeman σε δήλωσή του. "Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι πατάτες, όταν παρασκευάζονται με ένα υγιεινό τρόπο, συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους. Στην πραγματικότητα, βλέπουμε ότι μπορούν να αποτελούν μέρος ενός προγράμματος απώλειας βάρους."
Πηγή: www.e-hospital.gr