Web
Analytics
Xυμός ροδιού το νέο όπλο κατά της παχυσαρκίας καθώς μειώνει το κοιλιακό λίπος - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Xυμός ροδιού το νέο όπλο κατά της παχυσαρκίας καθώς μειώνει το κοιλιακό λίπος

Είναι ήδη γνωστό ότι ο χυμός από ρόδι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου, κάνει καλό στην καρδιά και μπορεί να βελτιώσει ακόμα και τη σεξουαλική ζωή. Τελευταίες ανακαλύψεις των επιστημόνων δείχνουν ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να βοηθήσει επίσης στην μείωση του κοιλιακού λίπους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου πιστεύουν ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να μειώσει την ποσότητα των λιπαρών οξέων αίματος, που είναι γνωστά ως μη στερεοποιημένα λιπαρά οξέα ή NEFA.

Διαπίστωσαν ότι μετά από ένα και μόνο μήνα καθημερινής κατανάλωσης ενός μπουκαλιού από χυμό ροδιού βρέθηκε ότι οι εθελοντές είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν λιπαρά κύτταρα γύρω από την κοιλιακή χώρα. Είχαν, επίσης, πολύ χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού επεισοδίου και νεφρικής νόσου.

Προηγούμενες μελέτες σε ανθρώπους και πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα NEFA συνδέονται με μεγαλύτερη αποθήκευση λίπους γύρω από την κοιλιά, καθώς και με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη τύπου II.

Στο συγκεκριμένο πείραμα, 24 άνδρες και γυναίκες κατανάλωναν ένα μπουκάλι 500ml χυμού ροδιού καθημερινά, για τέσσερις εβδομάδες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μέχρι το τέλος του πειράματος σχεδόν οι μισοί από τους εθελοντές είχαν πολύ χαμηλότερα επίπεδα NEFA και πιστεύουν ότι αυτό θα τους βοηθήσει να μειώσουν τις πιθανότητες αποθήκευσης κοιλιακού λίπους.

Επιπλέον, πάνω από το 90% των ανδρών και των γυναικών είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι Δρ. Emad Aldujaili και Δρ. Catherine Tsang, επικεφαλείς ερευνητές της Σχολής Ιατρικών Επιστημών (School of Health Sciences) του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, δήλωσαν: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χυμός ροδιού είναι ευεργετικός στη μείωση του κινδύνου των καρδιαγγειακών νοσημάτων, διότι τα αποτελέσματά μας έδειξαν μια σημαντική και συνεκτική πτώση της αρτηριακής πίεσης».

Ο Δρ. Aldujaili πρόσθεσε: «Υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να επηρεάσει το κοιλιακό λίπος. Πιστεύουμε ότι τα αρχικά αυτά ευρήματα χρήζουν λεπτομερέστερης μελέτης. Οι συμμετέχοντες στην τελευταία μελέτη μας είχαν υγιή δείκτη μάζας σώματος, καθιστώντας δυσκολότερη την παρατήρηση της επίδρασης.

Σε μελλοντική έρευνα θα διερευνηθεί η επίδραση σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, στα οποία το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο εμφανές».

Ο Δρ. Aldujaili θα παρουσιάσει τα ευρήματά του στο International Functional Food τον επόμενο μήνα.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο χυμός ροδιού είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες, αν αφεθούν ανεξέλεγκτες, μπορούν να βλάψουν τα κύτταρα και να προκαλέσουν ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και να επιταχύνουν την γήρανση του σώματος.

 

Το ρόδι θεωρείται επίσης ότι ενισχύει τη σεξουαλική ζωή, καθώς τα αντιοξειδωτικά αυξάνουν την ποσότητα του αίματος που ρέει προς τα γεννητικά όργανα.

 

 

 

Πηγή:  www.e-hospital.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.