Web
Analytics
Η μακρόχρονη χρήση κινητών ενδέχεται να επιφέρει σκλήρυνση κατά πλάκας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Η μακρόχρονη χρήση κινητών ενδέχεται να επιφέρει σκλήρυνση κατά πλάκας

15 Ιαν 2015
Γράφει ο Γιάννης Δ. Μαρούδας

 

Πολλές επιστημονικές έρευνες έχουν γίνει για τις επιπτώσεις της υγείας μας από τη χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών (π.χ. φορητοί Η/Υ, tablet, ασύρματα τηλέφωνα κλπ). Πρόσθετα, η γειτνίασή μας με κεραίες βάσης κινητής τηλεφωνίας συνεισφέρει ιδιαίτερα στο λεγόμενο σύννεφο ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών, που σχηματίζεται όμως και από άλλες πηγές, όπως οι γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ κλπ.

Ανεξάρτητες διεθνείς επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος εμφάνισης κακοήθων ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Στις 18 Οκτωβρίου 2014 δημοσιεύτηκε στη Φινλανδική εφημερίδα Satakunnan Kansa συνέντευξη του Matti Niemelä , πρώην Διευθυντή τεχνολογίας (CTO - Chief Technology Officer) της Nokiaμε θέμα "Τα κινητά κατέστρεψαν την υγεία μου" (link άρθρου: http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194934030776/artikkeli/entinen+nokiapomo+kannykka+vei+terveyteni.html). Ο Matti Niemelä προσλήφθηκε το 1997 στη Nokiaκαι ασχολήθηκε από τότε με την ανάπτυξη των πρώτων κινητών τηλεφώνων. Το 2001 διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και αποδίδει την ασθένειά του στην ενασχόλησή του με τα κινητά τηλέφωνα. Το 2007 η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε αισθητά. Σήμερα, σε ηλικία 44 ετών κινείται μόνο με χρήση "Π" και τα συμπτώματα επιβαρύνονται με κάθε έτος που περνά.

Διεθνείς επιδημιολογικές επιστημονικές μελέτες επικεντρώνονται στην εμφάνιση νευρο-εκφυλιστικών ασθενειών όπως η παράνοια, το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον, η σκλήρυνση κατά πλάκας και το ALS. Οι ασθένειες αυτές μάλλον συνδέονται με την μακρόχρονη έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτό παρατηρείται ειδικά σε ορισμένους επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά, τους ηλεκτρολόγους και άτομα που συστηματικά εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αυτοί έχουν στατιστικά μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης των παραπάνω ασθενειών. Οι εμφανίσεις αυτές καταγράφονται ιδιαίτερα σε απόσταση έως 50 μέτρων από γραμμές μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης. Άλλες μελέτες παρατηρούν εμφάνιση συμπτωμάτων σε απόσταση 1.000 μέτρων, κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης. Παρ΄ όλα αυτά δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις που να συνδέουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και την εμφάνιση των παραπάνω ασθενειών.

Πηγή: FSM - Swiss Research Foundation for Electricity and Mobile Communication (link: www.emf.ethz.ch)

Στη Δανία, έρευνα του 2012, για την εμφάνιση σκλήρυνσης κατά πλάκας στο αρχείο ασθενών με σκλήρυνση, που ήταν χρήστες κινητής τηλεφωνίας από το 1996 ως το 2004, έδειξε περιορισμένη εμφάνιση της ασθένειας. Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα μοντέλα υπολογισμού εμφάνισης συμπτωμάτων και θανάτων, σε ηλικίες από 18-64 ετών. Τα ευρήματα όμως ήταν μεταξύ άλλων, παθήσεις του οπτικού νεύρου (διπλωπία) σε άνδρες και αίσθημα ιδιαίτερης κόπωσης σε γυναίκες. (link άρθρου: http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0034453)

Στις νεαρές ηλικίες όπου ο σκελετός δεν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του, οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία είναι πιο οξείες και όπως γίνεται αντιληπτό, συσσωρευτικές.

Σε κυτταρικό επίπεδο, έρευνες δείχνουν ότι η παραπάνω εξωγενής ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει την ευαίσθητη ισορροπία της λειτουργίας των κυττάρων στον οργανισμό και υπό συνθήκες έντονης έκθεσης διασπά τα κύτταρα, δημιουργώντας σοβαρές βλάβες.

Πρόσθετες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση: http://kyttariki.biol.uoa.gr/EMR_GROUP_GR.htm 

 

Πηγή: Holistic Life

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.