Ανακαλύψτε ποια τρόφιμα και χημικά πρόσθετα επιδεινώνουν αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα και ινομυαλγία
Γράφει: JB Bardot
Λαχανικά Nightshade
Πουρίνες
Οι πουρίνες αποτελούν υποπροϊόν της πέψης των πρωτεϊνών και διασπώνται σε ουρικό οξύ, την κύρια αιτία της ουρικής αρθρίτιδας. Όλες οι πρωτεΐνες παράγουν μερικές πουρίνες, ωστόσο η κατανάλωση ορισμένων τύπων πρωτεΐνης είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει μια έξαρση ουρικής αρθρίτιδας.
Το κόκκινο κρέας, το κρέας οργάνων και τα οστρακοειδή θεωρούνται ιδιαίτερα επιβλαβή.
Λαχανικά (φυτικές πρωτεΐνες), άπαχα οργανικά πουλερικά και το φρέσκο ψάρι είναι εξαιρετικά υποκατάστατα για την εξάλειψη των επιβλαβών τροφίμων.
Μερικοί άνθρωποι είναι περισσότερο ευαίσθητοι σε μία πρωτεΐνη και θα πρέπει να παρακολουθούν τις επιδράσεις της στη νόσο.
Σιτάρι και Γλουτένη
Το σιτάρι και η γλουτένη σιταριού, εμπλέκονται σε διάφορες ασθένειες, περιλαμβανομένων ορισμένων τύπων αρθρίτιδας, της ινομυαλγίας και πεπτικές διαταραχές όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η νόσος του Crohn και η κοιλιοκάκη. Το σιτάρι και η γλουτένη είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό, όταν έχουν υποστεί υψηλή επεξεργασία, όπως το άσπρο αλεύρι, όπου τα θρεπτικά συστατικά έχουν εντελώς αφαιρεθεί από τους κόκκους.
Οι λιγότερο ευαίσθητοι άνθρωποι είναι σε θέση να τρώνε φύτρα σιταριού χωρίς αρνητικές επιπτώσεις, ωστόσο μια διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επώδυνων συμπτωμάτων στις αρθρώσεις.
Τρανς Λιπαρά
Η έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση των τρανς λιπαρών οξέων μπορεί να συμβάλει στον μυοσκελετικό πόνο και να επιδεινώσει την ουρική αρθρίτιδα, αρθρίτιδα και μια σειρά από άλλες παθήσεις.
Μια διατροφή που περιλαμβάνει την τακτική κατανάλωση πρωτεϊνών με πολύ λίπος που υπάρχουν στα περισσότερα φαστ φουντ μπορεί να επιδεινώσει ή να προκαλέσει πόνο για πολλούς ανθρώπους.
Αντικαταστήστε τα κακά λιπαρά με υγιή λιπαρά που βρίσκονται στο αβοκάντο, ελιές, καρύδες, σπόροι λιναριού και τα έλαιά τους.
MSG και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Τα πρόσθετα τροφίμων, τα συντηρητικά και οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε όλα σχεδόν τα συσκευασμένα προϊόντα, μπορούν να προκαλέσουν σε μεγάλο βαθμό ψυχικά και σωματικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου τους πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς.
Το MSG είναι γνωστό ότι δημιουργεί πολλά συμπτώματα, ιδιαίτερα σε όσους είναι ευαίσθητοι σε αυτό το χημικό. Σοβαρός πόνος στις αρθρώσεις και στο σώμα, γνωστική δυσλειτουργία, ζαλάδες και πονοκεφάλους είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες.
Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες διεγείρουν το πάγκρεας και προκαλούν μια ανισορροπία στα επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρου και μπορούν να δημιουργήσουν σωματικούς πόνους, καθώς και σοβαρές πεπτικές διαταραχές και καρκίνους.
Αντικαταστήστε το MSG με μπαχαρικά και χρησιμοποιείστε φυσικές τροφές όπως το ακατέργαστο μέλι και τη στέβια ως γλυκαντικά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αν αποφύγουν για μια περίοδο τα τρόφιμα που τους επιδεινώνουν, θα εμφανίσουν μείωση στο πόνο των αρθρώσεων και στους μυς και θα έχουν μια συνολική βελτίωση της κατάστασης τους.
Πάντα να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία υγείας πριν κάνετε μία σημαντική αλλαγή στη διατροφή σας.
Μεταφρασμένο από το dromostherapeia.gr
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο JB Bardot είναι εκπαιδευμένος στην βοτανοθεραπεία και στη ομοιοπαθητική και έχει μεταπτυχιακό στη ολιστική διατροφή. Νοιάζεται για τους ανθρώπους και τα ζώα και χρησιμοποιεί εναλλακτικές προσεγγίσεις για την υγειονομική περίθαλψη και τον τρόπο ζωής τους.
Πηγή: www.naturalnews.com
Συντακτική ομάδα
Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Συντακτική ομάδα
- Βαρύ τίμημα από τα πολεμικα τραύματα πληρώνει η Ελλάδα παρότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο
- Νέα μέθοδος αντιμετωπίζει ριζικά τη χρόνια ρινόρροια
- Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η COVID-19
- Αυχεναλγία και οσφυαλγία σε νέους αθλητές
- 9 συμβουλές που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού πολύ πιο εύκολες στα άτομα με ρευματικό νόσημα





