Web
Analytics
4 βασικοί λόγοι που η υγεία σας επιδεινώνεται - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

4 βασικοί λόγοι που η υγεία σας επιδεινώνεται

Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κατηγορήσουμε για την επιδείνωση της υγείας μας. Ενδέχεται να ευθύνονται τα γονίδια, η προχωρημένη ηλικία ή άλλοι άγνωστοι παράγοντες. Ωστόσο, αυτά δεν αποτελούν τους κύριους λόγους που η υγεία φθίνει.

Οι κύριοι ένοχοι για την επιδείνωση της υγείας είναι:

Έλλειψη ενζύμων

Τα ένζυμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του σώματος. Χωρίς αυτά, δεν θα μπορούσατε να αναπνεύσετε, καταπιείτε, πίνετε ή να χωνεύετε το φαγητό και ως εκ τούτου είναι απαραίτητα για να ζήσετε.

Το 80% της ενέργειά σας καταναλώνεται μέσω της πεπτικής διαδικασίας. Αν είστε εξαντλημένος, αγχωμένος, έγκυος, ζείτε σε πολλή ζεστή ή κρύα ατμόσφαιρα ή ταξιδεύετε συχνά τότε απαιτούνται τεράστιες ποσότητες επιπρόσθετων ενζύμων από το σώμα.

Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε τα όργανα μας παράγουν πεπτικά ένζυμα, που δεν είναι πια τόσο αποτελεσματικά. Επιπλέον, η κατανάλωση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, τα οποία καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να παράγει ένζυμα.

Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι η διαδικασία γήρανσης και θανάτου υπόκειται στα μειωμένα επίπεδα των ενζύμων, καθώς το σώμα δεν μπορεί πια να τα αποκαταστήσει και να τα διατηρήσει σε φυσιολογικές τιμές.

Δεν υπάρχουν αρκετά προβιοτικά

Η ανακάλυψη ότι ο οργανισμός περιέχει 10 φορές περισσότερα βακτήρια απ’ ότι κύτταρα, ήταν το έναυσμα ώστε να δώσουμε την δέουσα σημασία στα ευεργετικά προβιοτικά, προκειμένου να διατηρήσουμε το σώμα υγιές.

Τα προβιοτικά βοηθούν το κύτταρα του ανοσοποιητικού να καταπολεμήσουν τις παθήσεις, βοηθούν την πέψη και παρέχουν θρεπτικά συστατικά για την δημιουργία υγιούς αίματος. Επιπλέον, βοηθούν στον καθαρισμό του συκωτιού, που είναι ο βασικός μηχανισμός για να απομακρυνθούν οι τοξίνες.

Η διατροφή μας είναι ανεπαρκής σε προβιοτικά εξαιτίας των αγροτικών πρακτικών (χημικές ουσίες, μηδενική κατεργασία εδάφους), των επεξεργασμένων τροφών και την μη κατανάλωση πολλών ποιοτικών προϊόντων.

Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται η βακτηριακή υπερανάπτυξη, η οποία βάζει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα κα την ικανότητα του ατόμου να καταπολεμήσει οποιοδήποτε ξένο εισβολέα ή λοιμώξεις.

Ελλείψεις βιταμινών και μετάλλων

Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of the American College of Nutrition, τα διατροφικά στοιχεία μελετήθηκαν από το USDA το 1950 και το 1999 για 13 διαφορετικά λαχανικά και φρούτα, διαπιστώθηκε ότι η πρωτεΐνη, το ασβέστιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος, η ριβοφλαβίνη και η βιταμίνη C είχαν μειωθεί.

Η Ένωση Βιολογικών Καταναλωτών παραθέτουν στοιχεία που αναλύουν τα θρεπτικά συστατικά από το 1975 μέχρι το 1997 και διαπίστωσε ότι τα επίπεδα του ασβεστίου σε 12 φρέσκα λαχανικά μειώθηκαν κατά 27%, του σιδήρου κατά 37%, της βιταμίνης Α κατά 21% και της βιταμίνης C κατά 30%.

Η έλλειψη βιταμινών και μετάλλων θα προκαλέσει κάθε είδους ασθένεια, επειδή χωρίς αυτά το σώμα δεν έχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να  επιδιορθώσει και να δημιουργήσει αίμα, ιστούς, μυς και οστά.

Τοξικά υπερφορτωμένο ήπαρ

Οι τροφές, το νερό και ο αέρας έχουν προσβληθεί από διάφορες χημικές ουσίες και διεργασίες, με αποτέλεσμα την τοξίνωση του οργανισμού. Επιπλέον, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, οι ιατρικές εξετάσεις και τα ιατρικά προϊόντα (ακτινογραφίες, οδοντιατρικά αμαλγάματα, φάρμακα) προστίθενται στο τοξικό φορτίο.

Το συκώτι καθώς έχει πλημμυρίσει από τοξίνες δεν μπορεί να τις απομακρύνει αποτελεσματικά. Ως αποτέλεσμα, το τοξικό φορτίο δεν ελαττώνεται σωστά, αντίθετα επιβαρύνεται αν επιλέξετε να μην λαμβάνετε τρόφιμα και υγρά χωρίς τοξίνες, τα οποία αποτοξινώνουν το σώμα με φυσικό τρόπο  σε καθημερινή βάση.

 

Μετάφραση/απόδοση από το www.dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το Natural News

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.