Web
Analytics
Ανακουφίστε και θεραπεύστε φυσικά τον πονόδοντο - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Ανακουφίστε και θεραπεύστε φυσικά τον πονόδοντο

Γράφει: Tony Isaacs

 

Οι πονόδοντοι γενικά συμβαίνουν όταν η ρίζα του νεύρου του δοντιού ερεθιστεί. Οι πιο κοινές αιτίες των πονόδοντων είναι η μόλυνση, αποσύνθεση, τραυματισμός ή απώλεια δοντιού. Ο πόνος μπορεί επίσης να προκύψει όταν ένα δόντι έχει μετακινηθεί.
Ο πόνος των δοντιών και οι μολύνσεις μπορούν συνήθως να ανακουφιστούν και να θεραπευτούν φυσικά.

Φυσικές θεραπείες που μπορούν να ανακουφίσουν και να θεραπεύσουν επώδυνους πονόδοντους

  1. Αγοράστε ρίζα τζίντζερ. Κόψτε ένα κομμάτι της ρίζας τζίντζερ και καθαρίστε το. Βάλτε το κομμάτι στο στόμα σας πάνω από το δόντι που πονάει και δαγκώστε το. Ο πόνος πρέπει να υποχωρήσει πολύ γρήγορα. Κρατήστε το υπόλοιπο τζίντζερ σε ένα δοχείο στο ψυγείο και επαναλάβετε όταν χρειάζεται.
  2. Όταν το δόντι σας πονάει ανακουφίστε το με αιθέριο έλαιο γαρύφαλου. Η ευγενόλη που περιέχει, μουδιάζει τον πονεμένο δόντι και σκοτώνει τα βακτήρια. Μουλιάστε ένα κομμάτι βαμβάκι ή γάζας στο λάδι γαριφάλου και αλείψτε το επάνω και γύρω από την πληγή των ούλων και του δοντιού. Επαναλάβετε όταν χρειάζεται.
  3. Παίρνουμε ένα κουταλάκι έλαιο μαύρου κύμινου (Nigella sativa) και μισή κούπα ξίδι και το βράζουμε. Αφήνετε να κρυώσει και ξεπλύνετε το στόμα για να μειωθεί η φλεγμονή και η μόλυνση. Ξεπλένετε κάθε 2 ώρες, μέχρι ο πόνος και/ή το πρήξιμο φύγει.
  4. Για το απόστημα και τη μόλυνση του δοντιού, βάλτε δύο κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι. Ρίξτε μία μικρή ποσότητα βραστού νερού στο φλιτζάνι με το αλάτι για να διαλυθεί και στη συνέχεια γεμίστε το με κρύο νερό, ώστε να φτιάξετε ένα ζεστό διάλυμα. Ξεπλύνετε το στόμα σας καλά και αργά, χρησιμοποιώντας όλο το αλμυρό νερό. Επαναλάβετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο). Αν αυτό δεν δουλέψει με τη πρώτη, προσπαθήστε να αυξήσετε την ποσότητα του αλατιού.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα ψυχρό επίθεμα ή κάτι παγωμένο, για την ανακούφιση του πόνου. Όταν έχετε πονόδοντο πιέζοντας με κάτι κρύο την εξωτερική πλευρά του στόματος σας, μπορεί συχνά να δοθεί προσωρινή ανακούφιση ειδικά αν έχετε προβλήματα ύπνου. Αν δεν έχετε ψυχρό επίθεμα, απλά πάρτε κάτι κρύο από το ψυγείο ή τον καταψύκτη.
  6. Τα συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό της μόλυνσης και στην επιτάχυνση της επούλωσης είναι το εκχύλισμα φύλλων ελιάς και η βρομελίνη (bromelain).

Σημείωση: Εάν ο πόνος των δοντιών σας επιδεινώνεται ή επιμένει περισσότερο από μερικές ημέρες επισκεφτείτε έναν οδοντίατρο.

 

Σχετικά με τον Tony Isaacs

Ο Tony Isaacs είναι συγγραφέας, δικηγόρος και ερευνητής. Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με τη φυσική υγεία, τη μακροζωία και τον καταπολέμηση του καρκίνου. Η ιστοσελίδα του http://www.tbyil.com/ απευθύνεται σε άτομα όπου επιθυμούν να αποφύγουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και διαχειρίζεται ασθένειες με φυσικό τρόπο ώστε να ζει κάποιος μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

 

Μεταφρασμένο από το dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.