Web
Analytics
Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση με βότανα, διατροφή και ομοιοπαθητική - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αντιμετωπίστε την εμμηνόπαυση με βότανα, διατροφή και ομοιοπαθητική

Γράφει: JB Μπαρντό


Η εμμηνόπαυση είναι το αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών, ειδικά των οιστρογόνων και της προγεστερόνης.
Η Mayo Clinic, αναφέρει ότι περισσότερες από το 40% των γυναικών βιώνουν σημαντικά συμπτώματα όπως νυχτερινές εφιδρώσεις, εξάψεις, ξηρότητα του κόλπου, αιμορραγία, ευερεθιστότητα, απότομες αλλαγές διάθεσης και κατάθλιψη.
Η φυσική θεραπεία με βότανα, τρόφιμα και ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στην γυναίκα που βρίσκεται στην εμμηνόπαυση.

Βότανα

Η σιμισιφούγκα (Black Cohosh) περιέχει οιστρογόνα φυτικής προέλευσης που βοηθούν στη ρύθμιση ορμονών, προσφέροντας ανακούφιση σε ένα ευρύ φάσμα των γυναικών με συμπτώματα εμμηνόπαυσης, όπως η κολπική ξηρότητα, κνησμός, απότομες αλλαγές διάθεσης, κατάθλιψη και εξάψεις.
Το Wild Yam είναι μια άριστη φυσική θεραπεία για την εμμηνόπαυση και τη ρύθμιση των ορμονών, κυρίως της προγεστερόνης. Αυτή η ορμόνη παίζει ρόλο στον έλεγχο της διάθεσης και χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην κατάθλιψη, απότομες αλλαγές διάθεσης, ευερεθιστότητα και στο θυμό.
Το τζίνσενγκ (Ginseng) έχει χρησιμοποιηθεί από τους Κινέζους για χιλιάδες χρόνια για πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της εμμηνόπαυσης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στο να κρατάει τα τοιχώματα του κόλπου ελαστικά και υγιή, στη πρόληψη της ξήρότητας και του πόνου. Το τζίνσενγκ βοηθά στην ανακούφιση της αϋπνίας, στις απότομες αλλαγές διάθεσης και στις εξάψεις.

Τρόφιμα

Τα φυτοοιστρογόνα περιέχουν ισοφλαβόνες οι οποίες είναι οιστρογόνα φυτικής προέλευσης και παρέχουν φυσική ανακούφιση στις γυναίκες με συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, στην Ιταλία το 2005, αναφέρθηκε ότι οι ισοφλαβόνες βρέθηκαν αποτελεσματικές στη μείωση των εξάψεων και την ανακούφιση της κολπικής ξηρότητας κατά την εμμηνόπαυση. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι 45 γραμμάρια ημερησίως.
Τα φυτοοιστρογόνα βρίσκονται σε μια ποικιλία τροφίμων, όπως το σουσάμι, τους σπόρους λιναριού, το τσάι κόκκινο τριφύλλι (red clover) και την σόγια.
Αν και δεν συνιστώνται προϊόντα σόγιας που δεν έχουν υποστεί ζύμωση, τα ζυμωτά προϊόντα σόγιας όπως το tempeh, miso και natto περιέχουν υψηλές ποσότητες φυτοοιστρογόνων, τα οποία βοηθούν στην ορμονική ισορροπία κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση. Να είστε βέβαιοι ότι καταναλώνετε μόνο βιολογικά προϊόντα που δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένη σόγια (GMO). Άλλα τρόφιμα με οιστρογονική δράση είναι τα λάχανα αλφάλφα, μήλα, κριθάρι, καρότα, κεράσια, φασόλια garbanzo, φασόλια μαυρομάτικα, παντζάρια, σκόρδο, βρώμη, ελαιόλαδο και οι σπόροι ηλίανθου.
Οι σπόροι του λιναριού και το λάδι τους αποτελούν τα καλύτερα τρόφιμα οιστρογόνων για την φυσική θεραπεία της εμμηνόπαυσης. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ισοφλαβόνες, λιγνάνες και α-λινολενικό οξύ το οποίο μετατρέπεται κατά τη διάρκεια της πέψης σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Προσθέτοντας καθημερινά σπόρους λιναριού στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση πολλών συμπτωμάτων. Ποτέ μην θερμάνετε τους σπόρους λιναριού ή το λάδι τους, γιατί αυτό καταστρέφει τις θρεπτικές ιδιότητες τους.

Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική προσφέρει διάφορες φυσικές θεραπείες για την εμμηνόπαυση με αρκετά φάρμακα να ξεχωρίζουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Το cimicifuga ανακουφίζει όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως νυχτερινές εφιδρώσεις, εξάψεις, ξηρότητα κόλπου, αιμορραγία και εναλλαγές της διάθεσης. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν αρθριτικούς πόνους στις αρθρώσεις των χεριών, πονοκεφάλους στη δεξιά πλευρά της κεφαλής, πόνους στον αυχένα και βαθιά κατάθλιψη.

Το Lachesis είναι κατάλληλο για γυναίκες που βιώνουν ακραίες εξάψεις, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Οι νυχτερινές εξάψεις μπορεί να είναι χειρότερες απ' ότι κατά την διάρκεια της μέρας. Μπορεί να υπάρχουν πονοκέφαλοι στην αριστερή πλευρά και ημικρανίες. Οι γυναίκες που χρειάζονται Lachesis είναι συνήθως πολύ ομιλητικές και μπορούν να γίνουν δυσάρεστες κάνοντας σκληρά και αιχμηρά σχόλια. Οι γυναίκες αυτές επιθυμούν τα αλκοολούχα ποτά.

Η σέπια (sepia) είναι μια φυσική θεραπεία για πολλά συμπτώματα. της εμμηνόπαυσης. Η γυναίκα που χρειάζεται σέπια μπορεί να κρυώνει τις περισσότερες φορές, εκτός κατά τη διάρκεια των εξάψεων. Μπορεί να κλαίνε εύκολα και επιθυμούν εντατική άσκηση ή σωματική δραστηριότητα, η οποία ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης προσωρινά. Η σέπια παρέχει ανακούφιση σε περιπτώσεις κατάθλιψης, αδιαφορίας, κακής διάθεσης, κολπικής ξηρότητας και πόνου κατά την διάρκεια του σεξ.

 

Σχετικά για την JB Μπαρντό

Η JB Μπαρντό έχει εκπαιδευτεί στην φυτοθεραπεία και στη ομοιοπαθητική και έχει ένα μεταπτυχιακό πτυχίο στη ολιστική διατροφή. Νοιάζεται για τους ανθρώπους και τα ζώα και χρησιμοποιεί εναλλακτικές προσεγγίσεις για την περίθαλψη και τον τρόπο ζωής.

 

Μεταφρασμένο από το dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.