Web
Analytics
Αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία που βελτιώνουν το σάκχαρο - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία που βελτιώνουν το σάκχαρο

Γράφει: Dr. David Jockers, Maximized Living doctor

 

Όταν τρώμε ζάχαρη ή υδατάνθρακες το πεπτικό μας σύστημα τα μετατρέπει σε γλυκόζη, η οποία στην συνέχεια περνάει στην κυκλοφορία του αίματος και τέλος καταλήγει στα κύτταρα όλου του οργανισμού.

Το σάκχαρο του αίματος εφοδιάζει τα κύτταρα, διατηρώντας τα υγιή και καθιστώντας τα ζωτικής σημασία για την διατήρηση των σταθερών επιπέδων του σακχάρου του αίματος.

Βασικά αντιοξειδωτικά και ενώσεις ιχνοστοιχείων έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνουν την σταθερότητα του σακχάρου στο αίμα.

Όταν το σάκχαρο του αίματος είναι αυξημένο, τα μόρια της ζάχαρης συνδέονται με ένζυμα πρωτεινών στο σώμα, δημιουργώντας κολλώδη ένζυμα με μία διαδικασία που ονομάζεται γλυκοζυλίωση.

Αυτά τα προϊόντα της γλυκοζυλίωσης που ονομάζονται προηγμένα γλυκολυτικά ένζυμα (AGE), παράγουν υπερβολικές ποσότητες οξειδωτικού στρες, φλεγμονής και καταστρέφουν σε μεγάλο βαθμό τους ιστούς.

Οι κίνδυνοι από τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το σώμα παράγει φυσικά ινσουλίνη προκειμένου η γλυκόζη να περάσει από την κυκλοφορία του αίματος στα κύτταρα και να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια. Στην περίπτωση της χρόνιας κατανάλωσης ζάχαρης και/ή της χρόνιας φλεγμονής, οι υποδοχείς της ινσουλίνης δεν μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά την δουλειά τους. Αυτό ονομάζεται αντίσταση στην ινσουλίνη, μια κατάσταση που αυξάνει τα επίπεδα της γλυκοζυλίωσης και προκαλεί καταστροφή των ιστών στο σώμα.

Η γλυκοζυλίωση είναι μια διαδικασία που οδηγεί σε δυσάρεστες καταστάσεις όπως την διαβητική νευροπάθεια, την καταστροφή του οπτικού νεύρου με συνέπεια την διαβητική τύφλωση και την νεφρική ανεπάρκεια εξαιτίας του διαβήτη. Είναι πολύ σημαντικό να ρυθμίσουμε την γλυκοζυλίωση και τις καταστροφικές συνέπειες της.

Κάποια αντιοξειδωτικά και ενώσεις ιχνοστοιχείων έχει βρεθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των βλαβερών συνεπειών της γλυκοζυλίωσης και βελτιώνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Χρώμιο

Σχεδόν το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιοδήποτε άλλο αναπτυγμένο έθνος, έχει ανεπάρκεια σε χρώμιο που οδηγεί σε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Αυτή η ανεπάρκεια οφείλεται στον υπερβολικό αριθμό καλλιεργειών, που έχουν ελαττώσει τις ποσότητες του χρωμίου στο έδαφος, καθώς επίσης και στην κατανάλωση των επεξεργασμένων τροφίμων.

Το χρώμιο βοηθάει να ενεργοποιήσετε το μόριο που μεταφέρει την γλυκόζη μέσα στα κύτταρα, που ονομάζεται GLUT4. Ο υποδοχέας GLUT4 βρίσκεται πιο άφθονα στο σκελετικό μυ και στο λιπώδη ιστό, όπου το μεγαλύτερο μέρος του μεταβολισμού της γλυκόζης λαμβάνει χώρα.

Το χρώμιο ενεργοποιεί την GLUT4, η οποία μετακινείται στην επιφάνεια της κυτταρικής μεμβράνης, που εύκολα μπορεί να αλληλεπιδράσει με την ινσουλίνη και την γλυκόζη. Με αυτό τον τρόπο, επιτυγχάνεται χαμηλή συγκέντρωση γλυκόζης στο κύτταρο.

Μελέτες με βάση το χρώμιο, έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι το χρώμιο βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, την ευαισθησία στην ινσουλίνη και το λιπιδικό προφίλ. Όλα αυτά το χρώμιο τα επιτυγχάνει, καθώς ρυθμίζει την ενδοκυτταρική επικοινωνία, μειώνοντας έτσι την γλυκόζη στο αίμα αποτελεσματικά.

N-ακετυλο L κυστεΐνη (NAC)

Το N-ακετυλο L κυστεΐνη είναι ο προάγγελος της γλουταθειόνης, η οποία αποτελεί το πρωταρχικό αντιοξειδωτικό του σώματος, που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και αποτοξινώνει τις επιβλαβείς ουσίες. Η γλουταθειόνη είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βρίσκεται μέσα σε κάθε κύτταρο του οργανισμού και έχει πολλές βασικές λειτουργίες. Ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους της γλουταθειόνης είναι να προστατεύει τα κύτταρα από τις άχρηστες ουσίες και τις τοξίνες του οργανισμού.

Το N-ακετυλο L κυστεΐνη έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει την ροή του αίματος και την ακεραιότητα των αιμοφόρων αγγείων σε άτομα με υπεργλυκαιμία. Έχει επίσης αποδειχτεί ότι βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και δημιουργεί πιο σταθερές μεταγευματικές αποκρίσεις του σακχάρου στο αίμα. Επίσης μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες και τις αρνητικές επιδράσεις της γλυκοζυλίωσης στον οργανισμό.

Άλφα λιποϊκό οξύ (Alpha lipoic acid)

Το άλφα λιποϊκό οξύ είναι ένα μοναδικό και ισχυρό αντιοξειδωτικό, που διαθέτειι νερό και υδατοδιαλυτές ιδιότητες. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό του επιτρέπει να απορροφάται και να μεταφέρεται σε πολλά όργανα και συστήματα όπως ο εγκέφαλος, το συκώτι και τα νεύρα.

Το άλφα λιποϊκό οξύ μπορεί να αναγεννά τις βιταμίνες Ε και C και άλλα σημαντικά αντιοξειδωτικά όπως η γλουταθειόνη και το συνένζυμο CoQ10. Επίσης προστατεύει τα μιτοχόνδρια, τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας των κυττάρων, που κινδυνεύουν να καταστραφούν από το οξειδωτικό στρες, ώστε να είναι σε θέση να παράγουν ενέργεια, πιο αποτελεσματικά.

 

Λίγα λόγια για David Jockers

Ο Δρ. David Jockers κατέχει και λειτουργεί το κέντρο υγείας Exodus στο Kennesaw της Τζόρτζια. Ειδικεύεται στην απώλεια βάρους, στην χειροπρακτική, στην λειτουργική ιατρική και λειτουργική διατροφή. Είναι "Maximized Living doctor". Η προσωπική του ιστοσείδα είναι www.drjockers.com.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.