Web
Analytics
Εξαλείψτε τον καταρράκτη με φυσικούς τρόπους - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Εξαλείψτε τον καταρράκτη με φυσικούς τρόπους

Γράφει: Tony Isaacs

 

Ο καταρράκτης αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σύμφωνα με τους γιατρούς η θεραπεία είναι είτε χειρουργική είτε συντηρητική. Στην πραγματικότητα όμως ο καταρράκτης μπορεί συχνά να αντιστραφεί και να εξαλειφτεί με φυσικές θεραπείες.

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φακού που επιδεινώνει και θολώνει την όραση με την πάροδο του χρόνου. Πολλά μπορούν να οδηγήσουν στον καταρράκτη όπως η γήρανση του ματιού που επιταχύνεται από το τοξικό στρες, η αφυδάτωση και η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα (βρώμιο, κοβάλτιο, κάδμιο, νικέλιο, μόλυβδο). Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπερβολικό κάπνισμα αποτελεί κύρια πηγή καδμίου.

Ο Δρ. Kondrot του κέντρου «Healing the Eye and Wellness» στο Dade της Φλόριδας, πιστεύει ότι τα τρία πιο σημαντικά βήματα που πρέπει κάνετε για να μειώσετε την ανάπτυξη του καταρράκτη και να τον αντιστρέψετε είναι τα εξής:

 • Τρώτε βιολογικές ζωντανές τροφές. Αποφύγετε όλα τα συντηρητικά, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και την φρουκτόζη καλαμποκιού.
 • Ενυδατώνεστε επαρκώς. Ο καταρράκτης είναι εκφυλισμένες πρωτεΐνες του φακού (εκφυλισμένες=αφυδατωμένες). Η σωστή ενυδάτωση είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για τη μείωση του τοξικού φορτίου σας.
 • Να κάνετε έναν έλεγχο για δηλητηρίαση βαρέων μετάλων. Αν έχετε αυξημένα επίπεδα βαρέων μετάλλων, θα πρέπει να υποβληθείτε σε θεραπεία χηλίωσης.

Οι φακοί του καταρράκτη περιέχουν περίπου το 1/10 της γλουταθειόνης (Glutathione) ενός κανονικού φακού. Η λήψη συμπληρώματος N-acetyl-cysteine, η οποία είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή της γλουταθειόνης, έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης.

Φυσικές θεραπείες για τον καταρράκτη

Μερικές φυσικές οφθαλμολογικές σταγόνες έχουν χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στην θεραπεία του καταρράκτη. Ο Δρ. Rowen εκδότης του Second Opinion, ανέπτυξε μία συνταγή για να εφαρμόζεται 3 φορές την ημέρα και μπορεί να γίνει στα φαρμακεία με τα ακόλουθα συστατικά:

 • 6,25% DMSO ( Διμεθυλοσουλφοξείδιο)
 • 1,25% βιταμίνη C
 • 1,25% Glutathione (γλουταθιόνη)

Ο φημισμένος βοτανολόγος δρ. John Christopher ανέφερε επιτυχημένη θεραπεία του καταρράκτη με οφθαλμικές σταγόνες του βοτάνου eyebright.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ένας συνδυασμός των συνταγών DMSO και eyebright, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη οφθαλμική θεραπευτική επιλογή από όλες.

Τα πεπτικά ένζυμα έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για την θεραπεία του καταρράκτη καθώς βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Προτεινόμενα ένζυμα είναι:

 • superoxide dismutase
 • Bromelain
 • Serrapeptase
 • Trypsin chymotripsin
 • pancreatin
 • microbial protease
 • pepsin

Το Pascalite είναι μία μορφή του αργίλου μπετονίτη, κρεμώδες, λευκού χρώματος και βρίσκεται μόνο στα βουνά Big Horn του Wyoming. Ασθενείς με καταρράκτη έχουν αναφέρει ότι η εφαρμογή του αργίλου μπετονίτη στα βλέφαρα τους και η δημιουργία οφθαλμικών σταγόνων από φιλτραρισμένο νερό μέσω του αργίλου, έχουν εξαλείψει τον καταρράκτη τους.

Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν:

 • Σαφράν. Σε μία πρόσφατη μελέτη, κάθε συμμετέχων ο οποίος έλαβε σαφράν, παρουσίασε βελτίωση η ορασή του, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είχαν καταρράκτη.
 • Μία αρχαία αιγυπτιακή θεραπεία για τον καταρράκτη συνιστά τη εφαρμογή λίγων σταγόνων από ακατέργαστο βιολογικό μέλι (το μέλι Manuka είναι το καλύτερο) στα μάτια δύο φορές ή περισσότερες κάθε μέρα.
 • Η άφθονη κατανάλωση καρότων ή η κατανάλωση 2 ποτηριών φρέσκου χυμού από καρότα καθημερινά, έχει αναφερθεί ότι αμβλύνει τα συμπτώματα του καταρράκτη.
 • Να τρώτε 2-3 σκελίδες ωμού σκόρδου ημερησίως, μασώντας αργά, για να καθαρίσετε τον κρυσταλλοειδή φακό του ματιού.

 

Σχετικά με τον Tony Isaacs

Ο Tony Isaacs είναι συγγραφέας, δικηγόρος και ερευνητής. Έχει γράψει πολλά βιβλία σχετικά με τη φυσική υγεία, τη μακροζωία και τον καταπολέμηση του καρκίνου. Η ιστοσελίδα του http://www.tbyil.com/ απευθύνεται σε άτομα όπου επιθυμούν να αποφύγουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και διαχειρίζεται ασθένειες με φυσικό τρόπο ώστε να ζει κάποιος μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.