Web
Analytics
Χρησιμοποιείστε βότανα και ομοιοπαθητική για την αμυγδαλίτιδα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Χρησιμοποιείστε βότανα και ομοιοπαθητική για την αμυγδαλίτιδα

Γράφει: Fleur Hupston

 

Η αμυγδαλίτιδα είναι μια φλεγμονή των αμυγδαλών και γενικά οφείλεται σε ιογενή ή βακτηριακή λοίμωξη. Πρόκειται για μια κοινή παιδική ασθένεια. Σε αυτήν την περίπτωση συνήθως οι γιατροί συνταγογραφούν αμέσως αντιβιοτικά ή προτείνουν να αφαιρεθούν οι αμυγδαλές για να προλάβουν επερχόμενες εξάρσεις αμυγδαλίτιδας. Οι φυσικές θεραπείες παρέχουν ανακούφιση και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει μελλοντικές επιθέσεις.

Ομοιοπαθητικά φάρμακα για την Αμυγδαλίτιδα

Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει το άτομο ως σύνολο και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα επιλέγονται μόνο μετά από πλήρη εξέταση του ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη το ιατρικό του ιστορικό και την προδιάθεση για αμυγδαλίτιδα στην περίπτωση των χρόνιων παθήσεων.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που αναφέρονται παρακάτω είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Κανένα από αυτά τα φάρμακα δεν πρέπει να λαμβάνεται χωρίς επαγγελματική συμβουλή.
Ο ομοιοπαθητικός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα σκεύασμα που αποτελείται από Belladonna, Phos, Hepar sulph, Kali bichromat και Kali muriaticum για περιπτώσεις οξείας ή χρόνιας αμυγδαλίτιδας.
Το Lycopodium μπορεί να χορηγηθεί για το πονόλαιμο και / ή την χρόνια διεύρυνση των αμυγδαλών, που συνοδεύει συχνά την αμυγδαλίτιδα.
Το Phytolacca μπορεί να χορηγηθεί όταν ο λαιμός είναι τραχύς, σφιγμένος και ζεστός, με κόκκινες πρησμένες αμυγδαλές και ο πόνος επεκτείνεται μέχρι τα αυτιά.
Το Kali muriaticum είναι χρήσιμο για την οξεία ή χρόνια αμυγδαλίτιδα, όπου συνήθως υπάρχει μεγάλη διόγκωση.
Το Guaiacum χρησιμοποιείται κατά την έναρξη της επίθεσης, όταν ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει μια σοβαρή κεφαλαλγία, ρίγη, πόνους στην πλάτη και στα άκρα.
Το Hepar sulphur χρησιμοποιείται από τους ομοιοπαθητικούς για τον πόνο και τους έντονους πονοκεφάλους και στην περίπτωση που σχηματιστεί απόστημα.

Βότανα για την Αμυγδαλίτιδα

Η εχινάτσια, το σκόρδο, το μύρρο, το φασκόμηλο και το wild indigo ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Αμυγδαλές που πονάνε μπορούν να ανακουφιστούν με σύμφυτο, αλθαία και φλόμο (mullein).
Για να καθαρίσει την καταρροή και την βλέννα, ένας βοτανολόγος μπορεί να συστήσει φύλλα σμέουρου (raspberry), σαμπούκο (elderflowers) ή αγριμόνιο (agrimony).
Οι γαργάρες με ένα μείγμα από λεβάντα και χαμομήλι μπορούν να μειώσουν τον πυρετό, πονοκέφαλο και πόνο.
Ένα ήπιο τσάι, που φτιάχνεται από σαμπούκο, μέντα και φύλλα αχίλλειας (yarrow) μπορεί να λαμβάνεται καθημερινά μέχρι η αμυγδαλίτιδα να καθαρίσει.
Το σκόρδο είναι χρήσιμο στη θεραπεία κάθε είδους λοίμωξης του φάρυγγα, συμπεριλαμβανομένου και της αμυγδαλίτιδας. Η σούπα με κρεμμύδι και σκόρδο είναι εξαιρετική κατά την περίοδο της αμυγδαλίτιδας. Ακόμα συμπεριλάβετε μπαχαρικά, όπως πιπερόριζα (ginger), χρένο (horseradish) και σπόρους μουστάρδας.
Η ρίζα του βατόμουρου (blackberry) και ο λωτός είναι πλούσια σε τανίνες και έχουν παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί ως λαϊκή θεραπεία για την αμυγδαλίτιδα.
Η εχινάτσια (echinacea) ενισχύει την ανοσία και σε συνδυασμό με την υδραστίδα (goldenseal), αποτελεί ένα ισχυρό αντισηπτικό, αντιβιοτικό και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
To μαύρο στρύχνος (black nightshade) είναι επίσης ένα βότανο για την θεραπεία της αμυγδαλίτιδας.

Ως επιπρόσθετα στην ομοιοπαθητική και στα βότανα:

1. Δοκιμάστε γαργάρες με αλατούχο διάλυμα (μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό) για την απομάκρυνση της βλέννας και τη μείωση της διόγκωσης.
2. Πάρτε παστίλιες ψευδαργύρου, βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα.
3. Καταναλώστε πρόπολη μέλισσας, έχει αντιϊικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσει στην ανάρρωση από την αμυγδαλίτιδα.

 

Μεταφρασμένο από το dromostherapeia.gr

 

Σχετικά με την συγγραφέα

Η Fleur Hupston είναι επαγγελματίας συγγραφέας και γράφει στην ιστοσελίδα www.naturalnews.com και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες. Είναι παθιασμένη με το φυσικό, υγιεινό τρόπο ζωής και μελετά αυτήν την περίοδο για να γίνει φυσιοπαθητικός.

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.