Web
Analytics
Κορονοϊός: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό με φυσικούς τρόπους - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κορονοϊός: Ενισχύστε το ανοσοποιητικό με φυσικούς τρόπους

Το Δεκέμβριο του 2019, ο κορονοϊός (ή COVID-19) άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Κίνα.

Σήμερα, η νόσος COVID-19 έχει ήδη μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ τα θύματα είναι χιλιάδες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» την νόσο Covid-19, ενώ οι ερευνητές προσπαθούν απελπισμένα να βρουν την θεραπεία.

Κορονοϊός 

Η νόσος COVID-19 μοιάζει με γρίπη και προκαλείται από τον ιό SARS-CoV-2 (ανήκει στην οικογένεια των κορονοϊών).

Αν έχετε μολυνθεί, ενδέχεται να μεταφέρετε τον ιό (SARS-CoV-2) για δύο ημέρες ή έως δύο εβδομάδες πριν εμφανίσετε συμπτώματα. Αυτό κάνει την ασθένεια ακόμη πιο επικίνδυνη.

Τα συνήθη συμπτώματα που συνδέονται άμεσα με τον κορονοϊό είναι:

 • Δύσπνοια
 • Βήχας που χειροτερεύει σταδιακά
 • Πυρετός

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει δώσει οδηγίες σχετικά με προληπτικά μέτρα, ώστε να περιοριστεί η έκθεση στον ιό.

Ωστόσο, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί επίσης να βοηθήσει τον οργανισμό να καταπολεμήσει λοιμώξεις όπως ο κορονοϊός.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικούς φυσικούς τρόπους, που μπορούν να παρέχουν επαρκή προστασία κατά της νέας πανδημίας του κορονοϊού.

Elderberry (Σαμπούκος)

Το Elderberry αποτελεί ένα δημοφιλές φυτό ενάντια στα συμπτώματα της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος. Παρόλο που υπάρχουν πολλά είδη, το Sambucus nigra χρησιμοποιείται συχνά για ιατρικούς σκοπούς, καθώς παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο, το «Health Impact News» ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα έτοιμο προϊόν με S. Nigra, από το να φτιάξετε δικό σας από φρέσκα μούρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το elderberry περιέχει φυσικές τοξίνες που ονομάζονται κυανογόνες γλυκοσίδες (cyanogenic glycosides), που μπορεί να προκαλέσουν έμετο, ναυτία, κράμπες και διάρροια.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι τo elderberry μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης.

Κολλοειδής άργυρος 

Τα προϊόντα κολλοειδούς αργύρου είναι δημοφιλή στις ολιστικές θεραπείες και χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά ως αντιβακτηριακοί παράγοντες.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κολλοειδής άργυρος μπορεί να εξαλείψει και μολυσματικούς ιούς.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Νανοτεχνολογίας», μια ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από μέλη του Πανεπιστημίου του Τέξας και του Πανεπιστημίου Μεξικού στο Nuevo Leon, διαπίστωσε ότι τα νανοσωματίδια αργύρου μπορούν να εξοντώσουν τον ιό HIV-1 και άλλους τύπους ιών σε μόλις τρεις ώρες. Η ομάδα επωάστηκε δείγματα του ιού HIV-1 στους 37 ° C και διαπίστωσε ότι τα παρασκευάσματα νανοσωματιδίων του αργύρου που είχαν ελέγξει, εξάλειψαν κατά 100% τον ιό.

Υπάρχουν επίσης μελέτες που επικεντρώνονται στην αποτελεσματικότητα του κολλοειδούς αργύρου έναντι των αναπνευστικών ιών, παρόμοιων με τον νέο κορωνοϊό. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «International Journal of Nanomedicine» διαπίστωσε ότι τα νανοσωματίδια αργύρου μείωσαν τη ιογενή μολυσματικότητα του ιού της παραγρίπης τύπου 3 στον άνθρωπο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νάπολης θεωρούν ότι αυτό επιτυγχάνεται, καθώς ο άργυρος μπορεί να εμποδίσει την αλληλεπίδραση του ιού με το κύτταρο.

Βιταμίνη C

Σε ένα άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Εξερευνώντας αποτελεσματικές θρεπτικές θεραπείες», που γράφτηκε από τον Andrew W. Saul για το «Orthomolecular News Service», ανέλυσε τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερες από 30 κλινικές μελέτες για την επαλήθευση της αντιιικής ισχύος της βιταμίνης C έναντι διαφορετικών ιών γρίπης, που υπάρχουν εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Ο Saul διαπίστωσε ότι η βιταμίνη C απενεργοποιεί τον ιό και ενισχύει την ανοσία, που καταστέλλει τον ιό. Πολλές περιπτώσεις έδειξαν ότι η από του στόματος συμπλήρωση τουλάχιστον 10.000 mg βιταμίνης C καθημερινά προσέφερε προστατευτικά οφέλη. Αλλά όταν πρόκειται για ισχυρότερους ιούς, κάποιος μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερες δόσεις που χορηγούνται ενδοφλέβια, όπως 100.000 έως 150.000 mg βιταμίνης C ημερησίως.

Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει την αντιοξειδωτική γλουταθειόνη, καθώς και μια αντι-ιική ουσία που ονομάζεται ιντερφερόνη.

Σε περιπτώσεις όπου η βιταμίνη C δεν ήταν διαθέσιμη ενδοφλέβια, τα άτομα αύξησαν σταδιακά την από του στόματος δόση έως και 50.000 mg ημερησίως, χωρίς να ξεπεράσουν την ανοχή του εντέρου (δεν παρουσίασαν εντερικά προβλήματα όπως διάρροια, αέρια κ.α). Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταναλώνουν 5.000 mg σκόνης ή κρυσταλλικής μορφής υψηλής ποιότητας ασκορβικού οξέος κάθε τέσσερις ώρες, με γνώμονα πάντα την ανοχή του  πεπτικού τους συστήματος.

«Κάθε ιός φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αυτό το είδος θεραπείας (βιταμίνη C), ανεξάρτητα από το αν είναι SARs, γρίπη των πτηνών, γρίπη των χοίρων ή η νέα γρίπη του κορονοϊού», δήλωσε ο Andrew Saul.

Βιταμίνη D3

Σε μια μελέτη του περιοδικού «American Journal of Clinical Nutrition», οι ερευνητές διεξήγαγαν μια διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, όπου έδωσαν στην ομάδα θεραπείας 1.200 IU (διεθνείς μονάδες) βιταμίνης D3 κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος και της γρίπης. Η ομάδα ελέγχου έλαβε εικονικό φάρμακο. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα της βιταμίνης D είχαν 58% χαμηλότερο κίνδυνο γρίπης.

Η βιταμίνη D3 είναι μια φυσική θεραπεία για τις λοιμώξεις της γρίπης και επιτρέπει στο σώμα να δημιουργήσει καθεϊδιδίνη (cathelicidin), μια αντιβιοτική πρωτεΐνη που εξαλείφει τα βακτηρίδια, τους μύκητες, τα παράσιτα και τους ιούς.

Τα επίπεδα βιταμίνης D από 30 έως 50 ng/mL στο αίμα πιστεύεται ότι επαρκούν, αλλά η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι επίπεδα από περίπου 50 έως 100 ng/mL είναι απαραίτητα για την πρόληψη της λοίμωξης.

Μπορείτε να λάβετε βιταμίνη D ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή με τροφές που την περιέχουν και με έκθεση στο ηλιακό φως. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε συμπληρώματα κατά τη χειμερινή περίοδο. Εξετάστε να παίρνετε 5.000 έως 10.000 IU ημερησίως ή ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Εάν ήδη έχετε κορονοϊό, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει να πάρετε 50.000 IU ημερησίως για τις πρώτες πέντε ημέρες και στη συνέχεια 5.000 έως 10.000 IU ως δόση συντήρησης, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από τα τρέχοντα επίπεδα της βιταμίνης D στο αίμα σας.

Αντιιικά τρόφιμα

Η κατανάλωση αντιιικών τροφών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατευθείτε από τις μολυσματικές ασθένειες.

Τα παρακάτω τρόφιμα προσφέρουν ισχυρές αντιιικές ιδιότητες.

 • Κόλιανδρος
 • Λάδι καρύδας
 • Μάραθος
 • Σκόρδο
 • Τζίντζερ
 • Λάχανο kale
 • Μαϊντανός
 • Ρόδια
 • Κόκκινο τριφύλλι (red clover)
 • Φύτρα
 • Γλυκοπατάτες
 • Κουρκούμη
 • Άγρια βατόμουρα

Να ασκείστε τακτικά και να πλένετε καλά τα χέρια σας.

Υιοθετείστε μια ισορροπημένη διατροφή και λάβετε συμπληρώματα για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα και να προστατευθείτε από τον κορονοϊό.

 

Πηγές

Natural News

Natural News

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.