Web
Analytics
9 φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

9 φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας σε όλο τον κόσμο. Το 2019, διαγνώστηκαν 276.480 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επιπλέον, περίπου 42.260 άνθρωποι, 41.760 γυναίκες και 500 άνδρες, θα πεθάνουν από καρκίνο του μαστού το έτος 2020.

Οι φυσικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν τους καρκινοπαθείς χωρίς να προκαλέσουν παρενέργειες. Παρακάτω αναφέρονται 9 φυσικές θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού.

Μασάζ

Το μασάζ στον καρκίνο του μαστού βοηθάει στη χαλάρωση. Επίσης, ανακουφίζει από τον πόνο και το άγχος. Το «Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας» (NCCIH) συνιστά το μασάζ όχι μόνο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και για την ανακούφιση του άγχους, της κόπωσης και της κατάθλιψης.

Ρέικι (reiki)

Το ρέικι είναι μια ιαπωνική πνευματική ιατρική μέθοδος. Η λέξη μεταφράζεται ως "καθολική ενέργεια ζωής".

Το ρέικι βασίζεται στην ιδέα ότι η «ενέργεια ζωής» ενός ατόμου μπορεί να διαχειριστεί με τα χέρια και προάγει την φυσική θεραπεία. Σύμφωνα με μελέτες, το ρέικι βοηθά στην ανακούφιση του πόνου και του άγχους.

Βιοανάδραση

Η βιοανάδραση είναι μια θεραπεία που βοηθά στον έλεγχο των ακούσιων λειτουργιών του σώματος, όπως η ένταση των μυών, η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός. Οι έρευνες δείχνουν ότι η βιοανάδραση μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να διαχειριστούν τις παρενέργειες των θεραπειών του καρκίνου, καθώς και τα συμπτώματα του καρκίνου του μαστού.

Βελονισμός

Το «Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου» συνιστά τον βελονισμό ως συμπληρωματική θεραπεία στη χημειοθεραπεία. Ο βελονισμός βοηθά στην ανακούφιση της ναυτίας και του εμετού που οφείλονται στην χημειοθεραπεία. Επίσης, βοηθά στη μείωση της κόπωσης, του εξογκώματος (γρουμπούλι), των εξάψεων και του πόνου.

Tai chi (τάι τσι) και qi gong

Το tai chi και το qi gong είναι ήπιες ασκήσεις που συνοδεύονται από χαλαρές κινήσεις. Χρησιμοποιούνται στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική για την βελτίωση της υγείας και της μακροζωίας. Αυτές οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πολύ βαθιά αναπνοή και διαλογισμό.

Ο στόχος και των δύο ασκήσεων είναι να εξισορροπήσουν τις "φυσικές ενέργειες" που βρίσκονται μέσα στο σώμα.

Ολιστικές θεραπείες

Υπάρχουν πολλές ολιστικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα με καρκίνο του μαστού.

Ο κύριος στόχος των ολιστικών θεραπειών είναι να βοηθήσουν το σώμα να χαλαρώσει, καθώς μειώνουν το στρες και γαληνεύουν τον νου.

Ο διαλογισμός, η αρωματοθεραπεία, η θεραπεία μέσω της τέχνης (art therapy), ο χορός και η μουσικοθεραπεία είναι παραδείγματα ολιστικών θεραπειών που προάγουν την ηρεμία.

Κάνναβη

Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι η ιατρική μαριχουάνα, ανακουφίζει από τις παρενέργειες της θεραπείας του καρκίνου.

Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Toxicology Letters», διαπίστωσε ότι το CBD (κανναβιδυλικό οξύ), ένα σημαντικό συστατικό της κάνναβης, μπορεί να έχει θετική θεραπευτική επίδραση στους επιθετικούς καρκίνους του μαστού.

Συμπληρώματα

Οι αναφορές δείχνουν ότι πολλά συμπληρώματα βοτάνων είναι ευεργετικά για τους καρκινοπαθείς.

Ορισμένα άτομα με καρκίνο μπορεί να βρουν τα ακόλουθα συμπληρώματα βοτάνων ευεργετικά:

  • κουρκούμη (turmeric)
  • πράσινο τσάι
  • εχινάκεια (echinacea)
  • σκόρδο
  • τζίσενγκ (ginseng)
  • σιμισιφούγκα (black cohosh)

Ορισμένα συμπληρώματα μπορεί να έχουν παρενέργειες ή να αλληλεπιδρούν δυσμενώς με άλλα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων για τον καρκίνο. Πριν πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα ενημερώστε πρώτα τον γιατρό σας.

Διατροφή

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό κατά την διάρκεια της θεραπείας του καρκίνου, μειώνοντας την κόπωση από τις επιθετικές θεραπείες.

Πρέπει να μειώσετε ή και να κόψετε εντελώς τις παρακάτω τροφές, που επιδεινώνουν τον καρκίνο.

  • καπνιστά ή «καρβουνιασμένα» τρόφιμα
  • αλμυρές τροφές
  • τρόφιμα με πολλά λιπαρά
  • επεξεργασμένα κρέατα

 

Πηγές

Natural News

Medical New Today 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.