Web
Analytics
Νόσος του Lyme και εναλλακτικές θεραπείες - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Νόσος του Lyme και εναλλακτικές θεραπείες

Γράφουν: JB Bardot, βοτανολόγος, ομοιοπαθητικός, ολιστικός διατροφολόγος και Melanie Grimes, ομοιοπαθητικός, εκδότρια του ομοιοπαθητικού περιοδικού Simillimum, συγγραφέας ιατρικών περιοδικών

 

Η νόσος του Lyme είναι μία μολυσματική πάθηση που διαδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων τσιμπουριών. Μεταδίδεται στους ανθρώπους που περνάνε πολλές ώρες σε δασικές περιοχές και από τα τσιμπούρια που προσκολλούνται στους σκύλους.

Το βακτήριο Borrelia burgdorferi προκαλεί νόσο του Lyme και αρθρίτιδα που εκδηλώνονται με πλήθος συμπτωμάτων που κυμαίνονται από ρευματοειδή αρθρίτιδα μέχρι ινομυαλγία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, νευρολογικές καταστάσεις, παράλυση του Bell, μηνιγγίτιδα και καρδιολογικά και πνευμονολογικά συμπτώματα.

Χωρίς θεραπεία, η νόσος "ριζώνει" στο σώμα και εξελίσσεται σε αυτοάνοση πάθηση.

Παρόλο που υπάρχει εξέταση αίματος που μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη της, η διάγνωση της γίνεται συνήθως από τα συνολικά συμπτώματα του ασθενούς.

Η συμβατική θεραπεία γίνεται με αντιβιοτικά, όπου συχνά καταστέλλουν τα συμπτώματα προσωρινά, καθώς λίγα χρόνια αργότερα επανεμφανίζονται με ένα ευρύ φάσμα ανησυχητικών παθήσεων.

Παρακάτω θα περιγράψουμε μερικά από τα πιο αποτελεσματικά εναλλακτικά φάρμακα για την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου Lyme.

Πρόληψη 

Αν έχετε ένα σκυλί που ζει σε περιοχή που μαστίζεται από κουνούπια, στην αρχή της σεζόν ψεκάστε την αυλή σας με diatomaceous earth (φυσικό εντομοκτόνο). Ψεκάστε τους θάμνους με ένα μίγμα από φυσικές πυρεθρίνες, σκόρδο και σαπούνι πιάτων. Αυτές οι ουσίες εξουδετερώνουν τα τσιμπούρια και μειώνονται οι πιθανότητες να σας τσιμπήσουν.

Κατά την διάρκεια της εποχής των τσιμπουριών, πάρτε κολλοειδές ασήμι για 3-5 μέρες πριν βγείτε έξω. Το κολλοειδές ασήμι είναι αντιμικροβιακό, σκοτώνει ένα ευρύ φάσμα βακτηρίων και ενεργεί σαν φυσικό αντιβιοτικό.

Το ομοιοπαθητικό nosode φτιάχνεται από Β. burgdorferi και ενδέχεται να αποτρέψει την εκδήλωση της νόσου Lyme μετά το τσίμπημα, καθώς επίσης βοηθάει και στην θεραπεία της ενώ είναι στα τελευταία στάδια.

Νευρολογικά συμπτώματα

Μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες, η νόσος Lyme μπορεί να εξελιχθεί σε νευρολογικά συμπτώματα όπως παράλυση του Bell, μινιγγίτιδα, παράλυση στα άκρα και ανεπαρκής κινητικός συντονισμός. Πιθανόν να εμφανιστούν καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορούν να ανακουφίσουν τα νευρολογικά συμπτώματα είναι Casticum, Tellurium και Sepia. Επίσης το βότανο Cordyseps βελτιώνει την αντοχή, αυξάνει την ενέργεια, μειώνει την αδυναμία, την κόπωση και αυξάνει την λειτουργία των πνευμόνων, ανακουφίζοντας έτσι από τις αναπνευστικές δυσκολίες.

Διάφορες νευρολογικές παθήσεις που μιμούνται σοβαρές ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, η Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση (ALS), και η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να εμφανιστούν στα τελευταία στάδια της νόσου Lyme. Το βότανο Samento από το Περού (γνωστό και ως Cat's claw) έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη θεραπεία των νευρολογικών διαταραχών. Το Samento διορθώνει την δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού, αναστέλλει την δράση ορισμένων νευροτοξινών και έχει αντιμικροβιακή δράση κατά του βακτηρίου Β. burgdorferi.

Η νόσος του Lyme και η αρθρίτιδα

Τα πιο συχνά συμπτώματα της νόσου Lyme είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις μυοσκελετικού πόνου και αρρθρίτιδας που διαρκούν χρόνια. Το ομοιοπαθητικό Rhus toxicodendron αποτελεί την κύρια θεραπεία, ειδικά σε μακροχρόνιες περιπτώσεις όπου υπάρχει καταστολή από αντιβιοτικά.

Ο πόνος της αρθρίτιδας ή της ινομυαλγίας είναι συνήθως χειρότερος στην αριστερή πλευρά και κατά την πρώτη κίνηση. Οι επώδυνες περιοχές καλυτερεύουν με την συνεχή κίνηση των προσβεβλημένων περιοχών. Υπάρχει δυσκαμψία και πόνος τα οποία καλυτερεύουν με την εφαρμογή ζεστών επιθεμάτων στα επώδυνα σημεία.

Άλλα ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορεί να προσφέρουν ανακούφιιση από την αρθρίτιδα του Lyme είναι Kalmia latifolia, Pulsatilla, Lachesis, Lycopodium, Ruta graveolens και Phosphorus.

Μηλόξιδο

Το μηλόξιδο αποτελεί μια λαϊκή θεραπεία που χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια και φτιάχνεται από την ζύμωση του χυμού μήλων. Δρα ως αντισηπτικό και αντιβιοτικό σκοτώνοντας τα βακτήρια που προκαλεί την νόσο του Lyme. Το μηλόξιδο έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, της αρθρίτιδας, του διαβήτη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης (προσοχή: το μηλόξυδο μπορεί να ερεθίσει έλκη ή καούρες)

Μηλόξιδο και νόσος του Lyme

Αν είναι δυνατόν χρησιμοποιείστε βιολογικό και αφιλτράριστο μηλόξιδο, γιατί δεν θα περιέχει υπολείμματα φυτοφαρμάκων από ψεκασμένα μήλα. Αναμείξτε 1 με 3 κουταλάκια του γλυκού μηλόξιδου σε 230 gr νερό και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να γλυκαθεί η γεύση. Πίνετε πριν το φαγητό 3 φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό.

 

Μεταφρασμένο από το www.dromostherapeia.gr

 

Πηγή: www.naturalnews.com

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
.

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.