Web
Analytics
Πλαστική Χειρουργική Αιδοίου - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Πλαστική Χειρουργική Αιδοίου

Μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής τα τελευταία χρόνια στο Hollywood και γενικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Δυτική Ευρώπη είναι η πλαστική χειρουργική του αιδίου και της γεννητικής χειρουργικής.

Η σύγχρονη γυναίκα έχει πρόσβαση στην ενημέρωση ανατομικών λεπτομεριών της γεννητικής χώρας. Έχει μέτρο σύγκρισης μέσα από περιοδικά, τηλεόραση, internet. Αναζητά την βελτίωση στην εικόνα της σε όλα τα σημεία ειδικά στη σύγχρονη εποχή όπου η γυναίκα θέλει ποιότητα στην ζωή της.

Δεν είναι τυχαίο οτι εκτός απο τις πλαστικές χειρουργικές εφαρμογές η γυναίκα επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για την εικόνα της γεννητικής χώρας κάνοντας ριζική αποτρίχωση με Laser, piercing και τατουάζ.

Οι πλαστικές χειρουργικές παρεμβάσεις σε κάποιες περιπτώσεις έχουν να κάνουν καθαρά με το αισθητικό κομμάτι άλλες με ανατομική ασυμμετρία, λειτουργικά προβλήματα και σε κάποιες των περιπτώσεων γίνεται συνδυασμός των πιο πάνω με σκοπό τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα όσο και την βελτίωση της σεξουαλικής απόλαυσης. Άλλωστε ολοένα και περισσότερες έρευνες συνδέουν την καλή σεξουαλική ζωή με υγεία και μακροζωία.

Υπερτροφικά χείλη αιδοίου

Αποτελεί ίσως την επικρατέστερη αισθητική πλαστική χειρουργική παρέμβαση στην περιοχή της γεννητικής χώρας. Τα αίτια που μπορεί να οδηγήσουν μια γυναίκα σε μια χειρουργική διόρθωση τέτοιου τύπου είναι πολλαπλά: α) Κακή αισθητική β) Πόνος κατά την σεξουαλική πράξη λόγω του εγκλωβισμού των υπερτροφικών χειλιών στον κόλπο γ) Ενδυματολογικός περιορισμός λόγω της έντονης προβολής της περιοχής με μαγιό, στενά παντελόνια, λευκά καλοκαιρινά ρούχα κ.λ.π. δ) Ευαισθησία λόγω συνεχών ερεθισμών με αποτέλεσμα δερματίτιδες και συχνές μυκητισιακές λοιμώξεις ε) χαμηλή αυτοπεποιθηση.

Η χειρουργική παρέμβαση αυτή σε βαρύτητα είναι πολύ μικρή και γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη (κατάσταση βαθιάς υπνηλίας). Είναι μια λεπτή και τεχνικά απαιτητική επέμβαση η οποία όμως δίνει εκπληκτικά φυσικά αισθητικά αποτελέσματα. Η ασθενής παραμένει για κάποιες ώρες μετά απο το χειρουργείο και μετά επιστέφει σπίτι της. Όπως σε όλες τις επεμβάσεις του αιδοίου ο χρόνος αποθεραπείας δεν ξεπερνά τις 10 ημέρες αλλά η αποχή από το σεξ είναι 3 εβδομάδες.

Στον αντίποδα της μειωτικής των χειλιών είναι η αυξητική αυτών όταν έχουμε υποτροφικά χείλη. Η παρέμβαση αυτή είναι απλή και γίνεται με απλή έγχυση υλικού αποκατάστασης όγκου (Fillers) ή με την απλή λιποέγχυση. Η έγχυση γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες στο ιατρείο και διαρκεί περίπου μισή ώρα. Η γυναίκα μετά μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές τις δραστηριότητες, με αποχή όμως από το σεξ για 3 εβδομάδες.

Lifting αιδοίου

Με την πάροδο της ηλικίας ο συνδετικός ιστός του αιδοίου χαλαρώνει με αποτέλεσμα τα εξωτερικά γεννητικά όργανα (μεγάλα, μικρά χείλη, κλειτορίδα) να δείχνουν γηρασμένα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η σεξουαλική ψυχολογική συμπεριφορά της γυναίκας.

Η ανόρθωση του αιδοίου γίνεται με πλαστική χειρουργική επέμβαση Lifting νέου τύπου αναδίπλωσης των κρεμαστηρίων συνδέσμων. Ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και σμίκρυνση του κόλπου σε διάμετρο ή ακόμα και κοιλιοπλαστική για την χαλαρωμένη κοιλιακή χώρα.

Για την επέμβαση αυτή δεν χρειάζεται παραμονή στο νοσοκομείο, παρά μόνο μερικές ώρες.

Λιπογλυπτική αιδοίου

Τα ατροφικά μεγάλα εξωτερικά χείλη μπορούν να γεμίσουν με απλές ενέσεις λίπους που ο ιατρός έχει πάρει από άλλα σημεία του εφηβαίου της γυναίκας. Γίνεται με τοπική αναισθησία. Η μείωση της τριχοφυίας που δημιουργείται αντιμετωπίζεται με απλή εμφύτευση μοσχευμάτων υγιών θυλάκων από το τριχωτό της κεφαλής. Το κέρδος είναι πιο νεανική και πιο σφριγηλή εικόνα στο επίμαχο σημείο.

Laser σύσφιξης και ανανέωσης της γεννητικής χώρας

Με την χρήση laser τέταρτης γενιάς μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη της νεανικότητας του βλενογγόνου και του δέρματος του αιδοίου με ολοκλήρωση σε 4 –6 συνεδρίες. Η διάρκεια είναι 10 λεπτά η κάθε συνεδρία. Δεν χρειάζεται καμία αναισθησία και καμία ιδιαίτερη προετοιμασία . Η ασθενής επιστρέφει άμεσα στην καθημερινή της δραστηριότητα.

Λιποαναρρόφηση στο εφηβαίο

Εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση του αυξημένου όγκου λίπους στο εφηβαίο. Σκοπός η καλύτερη συμμετρική εικόνα.

Αποκάλυψη κλειτορίδας

Η κεκαλυμμένη κλειτορίδα (hooded clitoris) είναι ένα συχνό πρόβλημα μή διαγνωσμένο. Αποτελεί την γυναικεία έκδοση της ανδρικής φίμωσης. Σκοπός η αποκάλυψη της κλειτορίδας για καλύτερη σεξουαλίκη απόλαυση.

Αύξηση της κλειτορίδας και G – Spot

Η αύξηση της κλειτορίδας γίνεται με ειδική έγχυση Filler στην περιοχή, όταν υπάρχει δυνατότητα υποπλασία αυτής. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται η έγχυση υλικού στο G – Spot για καλύτερη και ποιοτικότερη σεξουαλική διέγερση.

Μείωση της κλειτορίδας

Η χαλαρή κλειτορίδα ή αρκετές φορές υπερτροφική κλειτορίδα που δίνει την εντύπωση μικρού ανδρικού μορίου δημιουργεί ιδιαίτερο ψυχολογικό και χειρουργικό πρόβλημα.

Με ειδική τεχνική γίνεται σμίκρυνση του μήκους διατηρώντας την αισθητικότητα αυτής. Η επέμβαση γίνεται με τοπική νάρκωση και μέθη.

Η αποθεραπεία επιβάλει αποχή από την σεξουαλική επαφή για 3 εβδομάδες.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανδρέας Ιωαννίδης

Πλαστικός - Επανορθωτικός Χειρουργός

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.andreasioannides.com/el/

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.