Web
Analytics
Το αλουμίνιο βλάπτει την υγεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Το αλουμίνιο βλάπτει την υγεία

Σύμφωνα με μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Inorganic Biochemistry, η έκθεση σε αλουμίνιο, μπορεί να αυξήσει την μεταναστευτική συμπεριφορά των καρκινικών κυττάρων στον καρκίνο του μαστού.

Άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού έχουν υψηλότερα επίπεδα αλουμινίου στο σώμα τους σε σύγκριση με αυτές χωρίς την ασθένεια.

Η έκθεση σε αλουμίνιο από το στόμα έχει συνδεθεί με τη νόσο Alzheimer ή άλλα νευρολογικά προβλήματα και επιπλέον με νεφρική νόσο.

Μπορεί να περάσει στο μητρικό γάλα και να επηρεάσει τα οστά των παιδιών.

Είναι δύσκολο να αποφύγετε το αλουμίνιο

Το αλουμίνιο είναι παντού στο περιβάλλον.

Χρησιμοποιείται σε αντιιδρωτικά, όπου εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του δέρματος και προκαλεί προβλήματα.

Μια μελέτη στο περιοδικό Journal of Applied Toxicology απέδειξε πως το χλωριούχο αλουμίνιο, ο κύριος τύπος αλουμινίου που βρίσκεται στα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά, μπορεί να αλλάξει τα υγιή κύτταρα του μαστού σε καρκινικά.

Ενώ οι ερευνητές της μελέτης δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους δεν σημαίνουν επίσημα ότι το αλουμίνιο είναι καρκινογόνο του μαστού, θέτουν υπό αμφισβήτηση το πόσο ασφαλές είναι η χρήση του στα αποσμητικά

Εκτός από τα αποσμητικά, το αλουμίνιο μπορεί να βρεθεί σε πολλά προϊόντα προσωπικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των καλλυντικών και των στυπτικών.

Επίσης συναντάται σε αντιόξινα και άλλα φάρμακα.

Το αλουμίνιο σε σκόνη χρησιμοποιείται σε πυροτεχνήματα και οι ενώσεις αλουμινίου χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία του νερού.

Το βρίσκουμε παντού στην κουζίνα, είτε σε μαγειρικά σκεύη ή αλουμινόχαρτο.

Σύμφωνα με τον οργανισμό Agency for Toxic Substances and Disease Registry, το αλουμίνιο προστίθεται κατά την επεξεργασία ορισμένων τροφίμων όπως το baking powder, οι  χρωστικοί παράγοντες και το αλεύρι. Αναφέρει ότι ο μέσος Αμερικανός ενήλικας τρώει καθημερινά από 7 έως 9 mgr αλουμινίου, μέσω της διατροφής του.

Υπάρχει μια ισχυρή πιθανότητα εσείς ή τα παιδιά σας να έχετε λάβει αλουμίνιο μέσω των εμβολίων. Συχνά χρησιμοποιείται ως ανοσοενισχυτικό στα εμβόλια όπως αυτά για   ηπατίτιδα Α, γρίπη Β, HPV, DTP και DTaP.

Μερικά από τα πρώιμα συμπτώματα της τοξικότητας του αλουμινίου είναι εύκολο να αγνοηθούν ή να αποδοθούν σε άλλες αιτίες, όπως πονοκεφάλους, κατάθλιψη και ξηρό δέρμα. Συχνά μένουν απαρατήρητα μέχρι να είναι πολύ αργά, καθώς έχουν παρουσιαστεί σοβαρά συμπτώματα, όπως μυϊκά προβλήματα και απώλεια μνήμης.

Το αλουμίνιο είναι ευρέως διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και είναι πολύ δύσκολο να το αποφύγετε. Παρόλα αυτά, μπορείτε να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, να αποφεύγετε τα πρόσθετα αλουμινίου στα τρόφιμα και τα μαγειρικά σκεύη και να ελέγχετε για ανοσοενισχυτικά αλουμινίου στα εμβόλια.

 

Μετάφραση/απόδοση από το www.dromostherapeia.gr με πληροφορίες από το Natural News

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Συντακτική ομάδα

Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.