Web
Analytics
Αγγελή Μαρίνα, Ψυχίατρος, Ολιστική Ψυχοθεραπεία - Ανθοθεραπεία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αγγελή Μαρίνα, Ψυχίατρος, Ολιστική Ψυχοθεραπεία - Ανθοθεραπεία

Βιογραφικό

Η Μαρίνα Αγγελή σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική. Ασχολήθηκε με την Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Αθηνών. Υπήρξε μέλος της Κινητής Ψυχιατρικής Μονάδας του Νομού Φωκίδας, στο Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Περίθαλψης Υπαίθρου.

Η γνωριμία της με τις ενεργειακές θεραπείες, κατά τα μέσα της δεκαετίας του '80, αποτέλεσε το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της Συστημικής της σκέψης. Η θεώρηση του ανθρώπου σαν ενός συστήματος αλληλοεξαρτώμενων και αλληλεπιδρώντων ενεργειακών επιπέδων και η έμφαση στη στενή σχέση συγκινήσεων, σώματος, νου και πνεύματος, προσέφερε νέο βάθος και ορίζοντες στις ως τότε δυνατότητες της ψυχοθεραπείας.

Πρώτη η γνωριμία με την Ομοιοπαθητική υπήρξε καταλυτική ως προς την διάθεσή της να επιχειρήσει ένα συνδυασμό ψυχοθεραπείας με ενεργειακές θεραπείες, καθώς η επίδραση που έβλεπε να ασκεί η Ομοιοπαθητική στην απαλλαγή της προσωπικότητας από δυσλειτουργίες, περιορισμούς και εντάσεις ήταν θεαματική και έμοιαζε να υπηρετεί ιδανικά τους στόχους και τις ανάγκες της ψυχοθεραπείας. Παρακολούθησε μαθήματα ομοιοπαθητικής για γιατρούς στο Ινστιτούτο Ερευνών και Εφαρμογών Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (1985-1988) και αργότερα στο 2ετές (2001-2003) εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Ομοιοπαθητική, που πραγματοποίησε στην Αθήνα και την Αλόννησο ο Γ. Βυθούλκας. Χρησιμοποιεί συχνά ομοιοπαθητικά φάρμακα στην πρακτική της ψυχοθεραπείας.

Στα 1988 γνώρισε για πρώτη φορά τα ανθοϊάματα Bach και ανακάλυψε σε αυτά ένα ιδανικό μέσο ψυχικής εξισορρόπισης και προσωπικής εξέλιξης. Από τότε και μέχρι σήμερα δεν έπαψε να ερευνά κα να εφαρμόζει τις θεραπευτικές και αναγεννητικές δυνατότητες όλο και περισσότερων ανθοϊαμάτων, που ανακαλύπτονται και κατασκευάζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ανάμεσα στα ανθοϊάματα που χρησιμοποιεί συμπεριλαμβάνονται, πλην των ευρέως πλέον γνωστών Ιαμάτων Bach, τα ανθοϊάματα και τα gem elixirs του Pegasus, τα ανθοϊάματα της FES (Flower Essence Society) της California, τα Australian Bush και Australian Living Essences, Himalayan Enhancers, Dancing Light Orchids, Master's Flower Essences, AUM Himalayan Sanjeevini, Bailey's Essences κ.ά.

Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Κινησιολογία ("Applied Kinesiology", μέθοδος "Three in One Concepts") του Gordon Stokes, καθώς και στις μεθόδους EMDR (επίπεδο Ι και ΙΙ) και EFT. Επίσης, εκπαιδεύτηκε στη Θεραπευτική Ύπνωση από το Tel Aviv Institute For Multi-Dimentional Therapy σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντλεριανών Σπουδών και στη συνέχεια αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Θεραπευτικής ΄Υπνωσης (ΕΛ.Ι.Θ.Υ.) Από το 1997 είναι Certified Practitioner και συνεργάτις της Flower Essence Society (FES) της California.

Συχνά συνδυάζει την πρακτική της και με άλλες ενεργειακές προσεγγίσεις, συνεργαζόμενη με αντίστοιχους θεραπευτές. Xημικά φάρμακα χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις ενεργών ψυχώσεων -και αυτά σε μικρές ποσότητες, λόγω της ταυτόχρονης υποστήριξης από πλευράς ενεργειακών θεραπειών.

Από το 1992 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό διαλέξεων, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών και θεραπευτικών ομάδων σχετικά με την ολιστική ψυχοθεραπεία και την ανθοθεραπεία. Διδάσκει την ανθοθεραπεία (Ιάματα Bach, FES, Australian Bush κλπ) στο Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών Εναλλακτικών Θεραπειών Natural Health Science (NHS).

Από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος κυκλοφορεί το βιβλίο της "Ανθοθεραπεία με τα Ιάματα Μπαχ", ενώ υπό έκδοση είναι ένα δεύτερο βιβλίο με θέμα τα Ανθοϊάματα της Καλιφόρνιας (Flower Essence Society, FES).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Εθνικής Αντιστάσεως 21, Άνω Ιλίσια, Ζωγράφου.
Τηλ: 2107779841
Κιν: 6932100140
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Μαρίνα Αγγελή

Ψυχίατρος - Ολιστική Ψυχοθεραπεία - Ανθοθεραπεία

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.angeli.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.