Web
Analytics
Αξιωτίδου Αιμιλία, Οικογενειακή Σύμβουλος - Ψυχοπαιδαγωγός - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Αξιωτίδου Αιμιλία, Οικογενειακή Σύμβουλος - Ψυχοπαιδαγωγός

Βιογραφικό

Είμαι Ψυχοπαιδαγωγός – Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος και εργάζομαι ιδιωτικά δουλεύοντας με άτομα, οικογένειες, ζευγάρια, παιδιά, εφήβους, ομάδες, και συνεργάζομαι με σχολεία και άλλους φορείς.

Συμμετέχω επίσης ως εξωτερικός συνεργάτης στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Παχυσαρκίας- Μεταβολισμού της Α ́ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ, το μοναδικό ελληνικό εγκεκριμένο κέντρο από το European Association for the Study of Obesity από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα. Η συνεργασία μου με το Α.Π.Θ., ξεκίνησε ούσα απόφοιτη του Università degli Studi di Perugia, Facoltà di Magistero, idirizzo Psicosociopedagogico ,καθώς επίσης και από την φιλοσοφική Σχολή Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Έχω εξειδικευθεί: στο Συνθετικό- Συστημικό μοντέλο Οικογενειακής Θεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων (Ε.Δ.Α.Σ.). Είμαι έγκριτο μέλος της European Association for Counseling (EAC) και έγκριτο μέλος την Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ).

Εχω παρακολουθήσει τον κύκλο εκπαίδευσης: "Η Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Πράξη" της Ε.ΔΟ.ΨΥ. (Εταιρεία Μελέτης Δυναμικών Ομάδας & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας) σε συνεργασίας με την Επ.Ε. "Ψυχολογία- Τέχνη" (Εταιρεία Αρωγής Ψυχικής Υγείας Κοινωνικής Στήριξης).

Επίσης έχω μετεκπαιδευτεί στο πρόγραμμα "Ψυχοπαθολογία και θεραπευτικές προσεγγίσεις της βρεφονηπιακής και εφηβικής ηλικίας "της Υπηρεσίας Παιδιού και Εφήβου της Γ' Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Σύλλογο Μέριμνας Παιδιού και Εφήβου (SY.ME. PE.) και την Ελληνική Εταιρία για την Ψυχική Υγεία Βρεφών (μέλος W.A.I.M.H.).

Συνεχίζω την εκπαίδευσή μου στο μοντέλο Emotional Focus Therapy (EFT) by Sue Johnson (ICEEFT) και παρακολουθώ πλήθος επιμορφώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και διοργανώνω διάφορα Workshops.

Επιπλέον συμμετέχω στη συλλογή δεδομένων ερευνητικών πρωτοκόλλων που διεξάγονται στην Α' Προπαιδευτική Παθολογική Κλινικη και στο εξωτερικό ιατρείο Παχυσαρκίας και Μεταβολισμού του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ.

Συνεργάζομαι με σχολεία και άλλους φορείς, αρθρογραφώ, διοργανώνω σεμινάρια και εργαστήρια αυτογνωσίας.

Παρουσιάσεις, Posters και άρθρα

(παρουσίαση του ιατρείου στο 8ο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο Παχυσαρκίας (18-20 Μαρτίου 2010) με τίτλο: "Ο Ρόλος του Βελονισμού Στην Αντιμετώπιση της Νοσογόνου Παχυσαρκίας. Περιγραφή ενδιαφέροντος περιστατικού", Ν. Κατσίκη, Χ. Δημητρούλα, Β. Τατόλα, Μ. Μπελιβάνη, Ε. Δασκαλοπούλου, Αιμ. Αξιωτίδου, Χρ. Σαββόπουλος, Α. Χατζητόλιος.

Posters:

Abstract: Marital status and educational level in Greek obese and overweight adults
Kourtoglou N.1, Fotiadou E.1, Dimitroula Ch.1, Axiotidou E.1, 1Gounitsioti I.1, Kouniakis Ph.1Bellivani M.1, Grammatikopoulou M.G.2, Savopoulos Ch.1, Hassapidou M.2, Hatzitolios A.1

 

1Obesity & Metabolism Outpatient Clinic, EASO accredited Collaborating COM , 1st Propedeutic Department of Internal Medicine, AHEPA University Hospital of Thessaloniki, Greece

2Department of Human Nutrition & Dietetics, Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki,Greece

 

Abstract: Prevalence of depression and associated factors in obese patients
Kouniakis Ph., Gounitsioti I., Fotiadou E., Dimitroula Ch., Axiotidou E., Kourtoglou N., Bellivani M., Savopoulos Ch., Hatzitolios A.
Obesity & Metabolism Outpatient Clinic, EASO accredited Collaborating COM, 1st Propedeutic Department of Internal Medicine, AHEPA University Hospital of Thessaloniki, Greece

Άρθρα: Ο Ρόλος της Οικογένειας στις Διατροφικές Διαταραχές,
PSYCHOLOGICAL-OPINIONS.GR ON MAY 16, 2013 in Άρθρα Ψυχολογίας.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

κιν: 6999521206
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αιμιλία Αξιωτίδου

Οικογενειακή Σύμβουλος - Ψυχοπαιδαγωγός

Βιογραφικό

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.