Web
Analytics
Χορομίδου Δανάη, Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Χορομίδου Δανάη, Ψυχολόγος-Ψυχοδραματίστρια

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1980. Σπούδασε ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτηκε στο κλασικό Ψυχόδραμα του Moreno στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας (ΨΥ.Κ.Α.Π.), (πιστοποιημένο και πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (FEPTO).

Κύριος εκπαιδευτής της ήταν ο Λέτσιος Κωνσταντίνος, ψυχολόγος, ψυχοδραματιστής & ιδρυτής του ΨΥ.Κ.Α.Π. Επιπλέον, μεγάλη επίδραση στην εκπαίδευσή της άσκησαν ο Dr.Max Clayton (υπήρξε μαθητής των J.L.Moreno και Zerka T.Moreno) και η Christine Hosking, αμφότεροι Trainers,Education & Practitioners της Αυστραλιανής και Νεοζηλανδέζικης Εταιρείας Ψυχοδράματος, οι οποίοι πρεσβεύουν μια νέα ψυχοδραματική αντίληψη και φιλοσοφία στηριζόμενη κυρίως στη διευρυμένη αντίληψη του Dr.Max Clayton για τη θεωρία των ρόλων του Moreno.

Παράλληλα με την εκπαίδευσή της έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και από άλλους έμπειρους εκπαιδευτές ψυχοδράματος, όπως η Marcia Κarp, Teszary Udith, Yaakov Νaor κ.α.

Το 2008, ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση στο Playback Theatre-αυτοσχέδιο θέατρο που πραγματοποιήθηκε στο ΨΥ.Κ.Α.Π. , από τους Zankay Andras και Bako Tihamer, μέλη της Ουγγρικής Εταιρίας Ψυχοδράματος. Είναι ενεργό μέλος του Playback θιάσου "Playbackground", με έδρα την Αθήνα.

Κατά την 8ετή πορεία της στο χώρο της ψυχοθεραπείας , έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους και οργανισμούς εφαρμόζοντας τη μέθοδο του Ψυχοδράματος (ΕΔΡΑ, Κέντρο Ημέρας Ίασις, International School of Athens, Κέτρο Δράσις κ.α.), ενώ παράλληλα δουλεύει ως ψυχολόγος και συντονίζει ομάδες ψυχοδράματος σε ιδιωτικό πλαίσιο.
Επίσης, είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες του ΨΥ.Κ.Α.Π. συμμετέχοντας και συμβάλλοντας ενεργά στις δραστηριότητες του Κέντρου.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Αλκμαιωνιδών 6, Καισαριανή (περιοχή Hilton-Ευαγγελισμού), 16121
Τηλέφωνο: 2155159120
Κιν.: 6943293408
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δανάη Χορομίδου

Ψυχολόγος, απόφοιτος Καπ/κού Παν/μίου Αθηνών
Ψυχοθεραπεύτρια, ειδ/νη στο Ψυχόδραμα 
Εκπαιδευόμενη Εκπαιδεύτρια & Επόπτρια Ψυχοδραματιστών
Συνεργάτης του ΨΥΚΑΠ (Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης Προσωπικότητας)
 

Ιστότοπος: danaichor.blogspot.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.