Web
Analytics
Κόμης Αντρέας, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Κόμης Αντρέας, Γυναικολόγος-Μαιευτήρας

Βιογραφικό

O ιατρός Ανδρέας Λ. Κόμης, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας "Μαιευτικής – Γυναικολογίας" το 1999 από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της ειδικότητας εργάστηκε σε κλινικές της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως:

 1. Παιδοχειρουργική Kλινική Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά.
 2. Γ' Xειρουργική Kλινική Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά.
 3. Mαιευτική – Γυναικολογική Kλινική Γενικού Nοσοκομείου Xαλκίδας.
 4. Μαιευτική Γυναικολογία στο Bronglais General Hospital, Aberystwyth, Mεγάλη Βρετανία.
 5. Mαιευτική Γυναικολογία και στο Τμήμα Μαιευτικών και Γυναικολογικών Υπερήχων στο Princess Royal Hospital, Haywards Heath, West Sussex, Αγγλία.
 6. Mαιευτική Γυναικολογία και στην Μονάδα της Ιατρικής Εμβρύου στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο St. Georges Hospital, Λονδίνο, Αγγλία υπό τους καθηγητές Stuart Campbell, Yves Ville και Stuart Stanton.
 7. Μονάδα Iατρικής Eμβρύου (Fetal Medicine)στο Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο St. Georges Hospital, Λονδίνο.

Απόκτησε σημαντική χειρουργική εμπειρία και εκτελεί μεγάλο αριθμό επεμβάσεων, τόσο γυναικολογικών όσο και μαιευτικών.

Επίσης εκπαιδεύτηκε στην λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική, στην κολποσκόπηση, στην εξωσωματική γονιμοποίηση και ειδικότερα στην αντιμετώπιση περιστατικών κυήσεων υψηλού κινδύνου.

Υποειδικεύθηκε στην Μαιευτική και Γυναικολογική Yπερηχογραφία. Πραγματοποίησε πολλά διακολπικά και διακοιλιακά υπερηχογραφήματα, τόσο μαιευτικά όσο και γυναικολογικά.

Εξειδικεύτηκε στον τομέα του Προγεννητικού Ελέγχου - Ιατρικής Εμβρύου και στην παρακολούθηση Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου.

Πιο συγκεκριμένα:

 • στην προγεννητική διάγνωση συγγενών ανωμαλιών του εμβρύου,
 • στην μέτρηση της Aυχενικής Διαφάνειας
 • στο υπερηχογράφημα B' επιπέδου - Γενετικό (Anomaly scan),
 • στην έγχρωμη Doppler υπερηχογραφία,
 • καθώς επίσης σε θεραπευτικές και διαγνωστικές επεμβάσεις κατά την κύηση (αμνιοπαρακέντηση, λήψη τροφοβλάστης, μείωση πολύδυμης κύησης)

Επίσης απόκτησε το δικαίωμα χρησιμοποίησης του προγράμματος μέτρησης Αυχενικής Διαφάνειας και υπολογισμού πιθανότητας για τρισωμία 21 (σύνδρομο Down), που χρησιμοποιείται παγκοσμίως.

Έκανε έρευνα και μελέτη στο "Tοκετός (εξέλιξη κυήσεως) μετά από Kαισαρική Toμή" στο Princess Royal Hospital.

Kατά τα ακαδημαϊκά έτη 1993-94 και 1994-95 δίδασκε πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές της Mέσης Τεχνικής Σχολής Νοσοκόμων Tζάννειου Nοσοκομείου Πειραιά, τα μαθήματα Πρώτων Bοηθειών, Ορθοπεδικής και Φυσιολογίας. Επίσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St. George's του Λονδίνου συμμετείχε στην εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής στην Μαιευτική-Γυναικολογία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε στην ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Διαγνωστικά Εργαστήρια όπου εκτελούσε υπερηχογραφήματα Μαιευτικά και Γυναικολογικά σε κέντρα του ανωτέρω εργαστηρίου.

Aπό τον Απρίλιο του 1999 διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο.

Από τον Ιούνιο 1999 συνεργάζεται με το Μαιευτήριο "ΜΗΤΕΡΑ" και παράλληλα εργάζεται στην Τμήμα Ιατρικής Εμβρύου και Yπερήχων του Μαιευτηρίου, ως εξειδικευμένος ιατρός, εκτελώντας υπερηχογραφήματα, επεμβάσεις προγεννητικού ελέγχου (αμνιοπαρακεντήσεις, τροφοβλάστες, μειώσεις πολύδυμων κυήσεων) και παρακολούθηση κυήσεων υψηλού κινδύνου.

Από το 2004 έως και σήμερα, ασκεί καθήκοντα Επιστημονικού Υπεύθυνου στο τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου, Ιατρικής Εμβρύου και Υπερήχων του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ, ενώ από το 2009 είναι εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ίδιου νοσοκομείου και από το 2010 μέλος της Επιτροπής Λοιμώξεων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Αθήνα

Δ/νση: Μιχαλακοπούλου 45 (περιοχή Hilton), Ιλίσια, 115 28
Τηλ: 210 7251112, 210 7251107

Τρίπολη

Δ/νση: Κύπρου 40-44, 22100 
Τηλ: 2710 238700

Κιν: 6945587170
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αντρέας Κόμης

Μαιευτήρας - Γυναικολόγος
Επιστημονικός υπεύθυνος τμήματος Προγεννητικού Ελέγχου Μαιευτηρίου "ΜΗΤΕΡΑ"
Μαιευτική - Υπερηχογραφία -Γυναικολογία
Προγεννητικός Έλεγχος - Ιατρική Εμβρύου

Βιογραφικό

Ιστότοπος: https://www.andreaskomis.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Αντρέας Κόμης

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.