Web
Analytics
Τριανταφυλλόπουλος Κ. Ιωάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Τριανταφυλλόπουλος Κ. Ιωάννης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Βιογραφικό

Ο Ι. Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969.
Το 1988, εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1994. Το 1995, εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς για ένα έτος.
Το 1998-2003 εκπαιδεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική στην Α' Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ν. ΚΑΤ Κηφισιάς.
Το 2003-2004 εκπαιδεύτηκε στην Αρθροσκοπική Χειρουργική του Ώμου (Shoulder Surgery Fellowship) στο Πανεπιστήμιο της Βορείου Καρολίνας, ΗΠΑ (University of North Carolina, Chapel Hill, USA).
Το 2004-2005 εκπαιδεύτηκε στις Αθλητικές Κακώσεις (Fellowship) στο Πανεπιστήμιο του Middlesbrough της Αγγλίας (James Cook University, Middlesbrough, UK), συνεργάστηκε με το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Duchess of Kent της Βασιλικής Αγγλικής Αεροπορίας (RAF) και ήταν Senior Registrar στο Friarage Hospital, Northallerton, NHS South Tees Trust, N. Yorkshire.
Τέλος, κατά την εκπαίδευσή του στην Αγγλία ήταν μέλος της ιατρικής ομάδας (Team Physician) της ποδοσφαιρικής ομάδας Middlesbrough F.C. της Premiership Αγγλίας.

Επαγγελματικό Έργο

1. Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τοποθετημένος στο Εργαστήριο Έρευνας των Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης» στο Ν. ΚΑΤ.
Ο Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος έχει Ερευνητικό έργο με κύριο αντικείμενο τις αρθρίτιδες και τα μεταβολικά νοσήματα των οστών όπως η οστεοπόρωση. Συμμετέχει σε ερευνητικά πρωτόκολλα, πειραματικές εργασίες, μεταπτυχιακές εργασίες, διπλωματικές μελέτες και διδακτορικές διατριβές σε συνεργασία με φοιτητές της ιατρικής, ειδικευόμενους ιατρούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες.
2. Επιστημονικός Συνεργάτης του Νοσοκομείου Metropolitan στο Νέο Φάληρο.
Ο Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος εκτελεί το Κλινικό και Χειρουργικό του έργο στο Ν. Metropolitan. Δέχεται ασθενείς με ραντεβού ενώ εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις που αφορούν αθλητικές κακώσεις, αρθροσκοπική χειρουργική, αρθροπλαστικές επεμβάσεις και αποκατάσταση καταγμάτων και τραυματισμών.
3. Ιδιωτικό Ιατρείο.
Ο Γιάννης Τριανταφυλλόπουλος διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στο Μαρούσι όπου κατόπιν ραντεβού δέχεται και συμβουλεύει τους ασθενείς του. Στο ιδιωτικό ιατρείο του, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό ορθοπαιδικής εξέτασης, υπερηχογράφο για τη διάγνωση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος και πελματογράφο για ανάλυση βάδισης και κατασκευή ειδικών διορθωτικών πελμάτων.

Ακαδημαϊκοί τίτλοι

1. Λέκτορας Ορθοπαιδικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (MD, Lecturer)
Έδρα στο Εργαστήριο Έρευνας των παθήσεων του Μυσοκελετικού Συστήματος «Θ. Γαροφαλίδης»
2. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (PhD).
Διδακτορική Διατριβή στις Λοιμώξεις του Μυοσκελετικού Συστήματος
3. Μεταπτυχιακό στην Iατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών (MSci)
Μεταπτυχιακός Τίτλος στα Μεταβολικά Νοσήματα του Μυοσκελετικού Συστήματος.
4. Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας (FEBOT).
5. Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Αποκατάστασης Bλαβών Αρθρικού Χόνδρου (ICRS)
6. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματιολογίας (ΕΕΧΟΤ)
7. Μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών (ΚΕΟΧ)

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δ/νση: Δήμητρος 6, 15124 Μαρούσι
Τηλ: 210 6124007 (γραμματεία)
Κιν: 6937266639
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλόπουλος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Βιογραφικό

Ιστότοπος: sportsorthopaedics.gr/profil/

Τελευταία άρθρα από τον/την Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλόπουλος

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.