Web
Analytics
Χειρουργική αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Χειρουργική αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας

Η Δυσλειτουργία της Στύσης μπορεί να θεραπευτεί

 

Η Δυσλειτουργία της Στύσης είναι μια πάθηση που ορίζεται ως αδυναμία να επιτευχθεί και να διατηρηθεί στύση κατάλληλη για σεξουαλική επαφή. Η μόνιμη δυσλειτουργία της στύσης είναι σπάνια σε νεαρούς άνδρες αλλά αυξάνει κατακόρυφα μετά την ηλικία των 40 ετών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες το 40% των ανδρών ηλικίας 40 έως 70 ετών υποφέρουν από κάποιου βαθμού δυσλειτουργία της στύσης.

Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα, περίπου 300.000 άνδρες παρουσιάζουν κάποιου βαθμού δυσλειτουργία της στύσης. Ωστόσο, η άγνοια και ο φόβος που την συνοδεύουν, κάνουν αδύνατη την αντιμετώπιση της, καθώς μόνο το 5% των ασθενών που αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης απευθύνεται σε ειδικά εκπαιδευμένους ουρολόγους, αν και υπάρχει θεραπεία για το 95% των περιπτώσεων.
Περίπου 80% των περιπτώσεων δυσλειτουργίας της στύσης οφείλεται σε οργανικά αίτια όπως διαβήτης, υπέρταση, ριζική επέμβαση στον προστάτη, σκλήρυνση κατά πλάκας, τραύματα στην σπονδυλική στήλη, κάμψη του πέους, κλπ.

Ο ειδικός ουρολόγος μπορεί να καταλήξει στην σωστή διάγνωση με βάση το ιστορικό και την κλινική εξέταση.

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΥΣΗΣ

Η κυκλοφορία αποτελεσματικών φαρμάκων από το στόμα τα τελευταία χρόνια, έφερε επανάσταση στην αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας της στύσης και πολλαπλασίασε τον αριθμό των πασχόντων που αναζητούν λύση στο πρόβλημα τους.

Ωστόσο, το 1/3 των πασχόντων δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, είτε λόγω παρενεργειών, είτε λόγω μη αποτελεσματικότητας. Τέτοιες περιπτώσεις είναι κυρίως πάσχοντες με δυσλειτουργία της στύσης που οφείλεται σε διαβήτη (4 στους 10 δεν ανταποκρίνονται) και σε ριζική επέμβαση στον προστάτη (6 στους 10 δεν ανταποκρίνονται).

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ανταπόκριση στην φαρμακευτική αγωγή, η μόνη ριζική θεραπεία είναι η τοποθέτηση πεικής πρόθεσης, γι' αυτό και ο πάσχοντας θα πρέπει να απευθύνεται σε ειδικά εκπαιδευμένους ουρολόγους.

ΠΕΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

Η τοποθέτηση πεικής πρόθεσης είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες θεραπευτικές μεθόδους για την δυσλειτουργία της στύσης και προσφέρει μόνιμη, ριζική λύση σε πολλούς πάσχοντες στους οποίους οι συντηρητικές θεραπείες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Πεική πρόθεση είναι μια συσκευή η οποία τοποθετείται στο πέος του πάσχοντα με σκοπό την επίτευξη στύσης όποτε αυτός το επιθυμεί. Η επέμβαση γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους ουρολόγους, με επισκληρίδιο αναισθησία (από τη μέση και κάτω) και διαρκεί περίπου 1 ώρα.

Οι πεικές προθέσεις μεταβλητής σκληρότητας είναι αποτέλεσμα προηγμένης μηχανικής και ιατρικής έρευνας και προτιμούνται από τους ασθενείς καθώς μιμούνται τα χαρακτηριστικά της φυσιολογικής στύσης και χάλασης του πέους Επίσης, δίνουν την δυνατότητα στον πάσχοντα να προκαλεί και να ελέγχει τη στύση του όποτε αυτός επιθυμεί, ενώ δεν γίνεται ορατή η ύπαρξη της.

Σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες, το ποσοστό ικανοποίησης των πασχόντων και των συντρόφων τους και η μηχανική αξιοπιστία της πεικής πρόθεσης ανέρχεται στο 90%.
Με τη μέθοδο αυτή, η στύση είναι απόλυτα φυσική και το αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα άριστο. Επίσης, επιτρέπεται η αυθόρμητη σεξουαλική επαφή, με τη στύση να επιτυγχάνεται αυτόματα, οπoυδήποτε, οποτεδήποτε και για όσο χρόνο επιθυμεί, σε αντίθεση με τις άλλες θεραπευτικές επιλογές. Η όλη διαδικασία απαιτεί νοσηλεία 1 ημέρας.

Η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοσθεί στις ΗΠΑ εδώ και 25 χρόνια σε περίπου 250.000 άνδρες.

Στην Ελλάδα, η μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία 15 χρόνια με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιωάννης Βακαλόπουλος

Χειρουργός Ουρολόγος

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.vakalj.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.