Web
Analytics
Θυμός και ... βιοσυντονισμός - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Θυμός και ... βιοσυντονισμός

Γνωρίζετε ότι το 80% του πληθυσμού έχει χρόνια συσσώρευση θυμού;

Πολύ συχνά στο γραφείο μου έρχονται άνθρωποι που υποφέρουν από χρόνια προβλήματα υγείας, τα οποία εμφανίστηκαν αρχικά με ψυχοσωματικά συμπτώματα, όπως ημικρανίες, πόνοι στο στομάχι, τοξίνωση στο συκώτι, ξηροδερμία, στειρότητα καθώς και πολλές άλλες ασθένειες.

Ο θυμός είναι συναίσθημα που γίνεται εύκολα αντιληπτό αλλά είναι αρκετά πολύπλοκο στην θεραπεία του.

Ο θυμός επηρεάζει τρία επίπεδα. Το συναίσθημα, το σώμα και η νόηση.

«Συναίσθημα»

Το συναίσθημα του θυμού απαρτίζεται από πολλά μικρό-συναισθήματα που συντελούν στην σύνθεσή του. Αυτά μπορεί να είναι: εκνευρισμός, ένταση, απογοήτευση ή οργή.

«Σώμα»

Το άτομο που βιώνει θυμό στο σωματικό επίπεδο νιώθει συνέχεια άγχος, διέγερση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, εξάψεις, αυξημένη αρτηριακή πίεση, ένταση στους ώμους. Αυτό γίνεται διότι τα επινεφρίδια ενεργοποιούν την αδρεναλίνη, την νοραδρεναλίνη και διάφορες κορτικοστερόνες που προκαλούν στον οργανισμό κούραση και ταραχή. Επίσης συχνές είναι οι γαστρεντερικές διαταραχές (πχ. στομαχικές διαταραχές, διάρροια ή ναυτία).

«Νόηση»

Το νοητικό επίπεδο επηρεάζει την σκέψη και την συμπεριφορά μας. Κάποια συνηθισμένα παραδείγματα είναι:

  • η σκέψη ότι συνέχεια μας φέρονται άδικα ή ότι είμαστε θύματα των άλλων,
  • η σκέψη ότι οι άλλοι είναι επιθετικοί και έτσι πρέπει να είμαστε σε άμυνα συνέχεια,
  • ότι συνειδητά άνθρωποι γύρω μας προσπαθούν να κάνουν αρνητικά πράγματα με σκοπό να μας πληγώσουν,
  • η τάση να στιγματίζουμε τους συνανθρώπους μας.

Δουλεύοντας δημιουργικά με την ψυχοθεραπεία και/ή τον βιοσυντονισμό μπορεί ο «ασθενής» να απαλλαγεί από τα παραπάνω χρόνια προβλήματα υγείας και να απελευθερωθεί από το ανεπιθύμητο συναίσθημα του θυμού.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Με την ψυχοθεραπεία ελέγχουμε το συναίσθημα και προσπαθούμε να βρούμε την ρίζα του ή το αίτιο. Ξεκινώντας την θεραπεία, το πρώτο στάδιο της ίασης έρχεται με την αποκάλυψη, περνάει στην εξερεύνηση, την συνειδητοποίηση των γεγονότων που ενεργοποίησαν το κανάλι του θυμού, και τελειώνει με εκπαίδευση του θεραπευόμενου στις τεχνικές αποφυγής μελλοντικών εκδηλώσεων θυμού και με εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης.

Αρχικά, είναι σημαντικό να θεραπευτούν τα τραύματα, διότι ο θυμός σχεδόν πάντα συνδέεται με γεγονότα από το παρελθόν, την παιδική ηλικία και το οικογενειακό σύστημα. Με τη μέθοδο της ψυχοθεραπείας συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 24 συνεδρίες (μία φορά την εβδομάδα για ένα εξάμηνο).

ΒΙΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Ένας άλλος τρόπος θεραπείας που μπορεί να αποδώσει συμπληρωματικά ή ανεξάρτητα από την ψυχοθεραπεία είναι ο βιοσυντονισμός με την συσκευή BICOM 2000®.

Πώς βοηθάει η θεραπεία του βιοσυντονισμού, και ποια η διάρκειά της; Θα ξεκινήσω απλά με την ερώτηση που μου κάνουν όλοι μου οι θεραπευόμενοι: «Μα, είναι δυνατόν, να φύγει ο θυμός έτσι απλά; Χωρίς να πονέσω και να κουραστώ!». Η απάντηση έρχεται από μόνη της πολύ συχνά μετά από την πρώτη θεραπεία!!!

Με την θεραπευτική συσκευή του βιοσυντονισμού ξεκινάμε με γενική εξισορρόπηση του οργανισμού, ανίχνευση και εξουδετέρωση του γεωπαθητικού στρες ή άλλων μορφών αρνητικής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αποτοξίνωση του σώματος και κυρίως του συκωτιού. Στη συνέχεια γίνεται απελευθέρωση του συναισθήματος του θυμού από το σωματικό και ενεργειακό πεδίο. Ενίοτε είναι σκόπιμο να γίνει ξεμπλοκάρισμα και τόνωση των βασικών ενεργειακών κέντρων του οργανισμού.

Ο θεραπευόμενος κάθεται σε μία αναπαυτική καρέκλα όπου πίσω από την πλάτη του υπάρχει ένας μαγνητικός τάπητας που φέρνει σε επαφή τον άνθρωπο με την συσκευή. Η συσκευή ρυθμίζεται έτσι ώστε με λεπτά ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παράγονται από τον ίδιο τον οργανισμό να αντιστρέφονται οι αρνητικές δονήσεις που παράγει το συναίσθημα σε θετικές, υγιείς δονήσεις.

Ένας άνθρωπος που συνειδητά επιθυμεί να απελευθερωθεί από το θυμό μπορεί να χρειαστεί 3 έως 7 θεραπείες, ενώ παράλληλα απεγκλωβίζεται ο οργανισμός από την ψυχοσωματική εκδήλωση του συναισθήματος, όπως π.χ. χρόνιοι πόνοι στο στομάχι. Αποτέλεσμα της θεραπείας είναι να επανέλθουν οι υγιείς δονήσεις στον οργανισμό και η ψυχική ηρεμία.

Η θεραπεία είναι ανώδυνη, ακίνδυνη και μπορεί να συνδυαστεί με άλλες μορφές θεραπείας, όπως για παράδειγμα κλασική ιατρική (χρήση φαρμάκων), ομοιοπαθητική και ιάματα.

 

Σχόλιο: Κασσάνδρα Μουγιάκου, Ιατρός Παθολόγος

Αυτό στο οποίο στοχεύουμε με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού δεν είναι η πλήρης εξάλειψη του θυμού ή οποιουδήποτε άλλου αρνητικού συναισθήματος. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό αλλά ούτε και σκόπιμο. Τα συναισθήματα, όπως ο θυμός, ο φόβος, το άγχος χρειάζονται για την σωστή λειτουργία του αντανακλαστικού και αμυντικού μας συστήματος. Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε με τον βιοσυντονισμό είναι να εξουδετερώσουμε το πλεόνασμα αυτών των συναισθημάτων και την επίπτωση που έχουν αυτά στη συμπεριφορά μας και, πάνω απ' όλα, στην σωματική και ψυχική μας υγεία.

 

Συγγραφέας: Ηλιάνα Δήμα, Μ.Α. Κλινικής ψυχολογίας, Εφαρμογές Βιοσυντονισμού

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Holistic Life

Το περιοδικό Holistic Life ασχολείται συστηματικά -βάσει διεθνών επιστημονικών ερευνών που αφορούν τις συμπληρωματικές/εναλλακτικές θεραπείες- με τη μη συμβατική ιατρική, την ιπποκρατική ιατρική, τη διατροφή, τα νέα υγείας και διατροφής, τη βοτανοθεραπεία, την ανθρωποσοφία και την ποιότητα ζωής. 

Ιστότοπος: https://www.holisticlife.gr

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.