Αν ξέραμε τι τρώμε...
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σήμερα που η διαφθορά και η κερδοσκοπία απειλούν να διαβρώσουν τα πάντα με αποτέλεσμα η ποιότητα της ζωής μας να υποβαθμίζεται διαρκώς και η ανθρώπινη ζωή να υπολογίζεται ως φθίνουσα αξία, η επανέκδοση του βιβλίου του Κώστα Μπαζαίου «Αν ξέραμε τι τρώμε...» είναι ανάγκη επιτακτική. Σήμερα το βιβλίο αυτό, εκτός από εξαιρετικά επίκαιρο είναι και απαραίτητο, γιατί τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε σωστά ενημερωμένους κι ενεργούς πολίτες-καταναλωτές.
Ο καταναλωτής με την πλήρη και επιστημονική ενημέρωση αποκτά τη γνώση και η γνώση τον οπλίζει με δύναμη, σιγουριά και θάρρος, ώστε να αποκρούσει αποφασιστικά τους ασυνείδητους, οι οποίοι με αναλγησία, χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς ηθικούς φραγμούς θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του και τη ζωή του θυσιάζοντάς την με ψεύδη, παραπλάνηση ή απόκρυψη στο βωμό του κέρδους.
Ποιος είναι ο Κώστας Μπαζαίος
Ο Διατροφολόγος Κώστας Μπαζαίος, Σύμβουλος διατροφής, c.n.c a.a.n.c, με πολύχρονες σπουδές και μετεκπαίδευση στην Αμερική, ισόβιο μέλος της «The American Association of Nutritional Consultants», ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Εναλλακτικής Ιατρικής και καθιερωμένος συγγραφέας ειδικευμένος σε θέματα διατροφής και υγείας, με δική του σελίδα στην Ελευθεροτυπία επί 20 χρόνια, ως το καλοκαίρι του 1996 και με 20 best seller βιβλία. Επίσης έγραψε και παρουσίασε στην τηλεόραση την εκπομπή Tns ΕΤ1 «Ποικιλία» και ήταν ιδρυτής / διευθυντής του περιοδικού "Διατροφή & Υγεία" από το 1987 ως το 1994.
«Και να σκεφτείτε», έλεγε ο ίδιος, «ότι είχα ξεκινήσει την καριέρα μου ως δημοσιογράφος, επειδή ήθελα να δουλεύω χωρίς ωράρια. Δεν ήξερα τότε ότι χωρίς ωράρια σημαίνει να δουλεύεις αδιάκοπα, μέρα και νύχτα. Όπως και έκανα τα τελευταία 45 χρόνια, (μη μετράτε, 15 χρονών ήμουνα διευθυντής συντάξεως περιοδικού, 19 χρονών διεύθυνα τοπική εφημερίδα...» Και ανέβηκε σε όλα τα σκαλιά τns δημοσιογραφίας από συντάκτης μέχρι αρχισυντάκτης και διευθυντής. Συνεργάστηκε με πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα του επαγγέλματος, αλλά όταν ανακάλυψε τις δυνατότητες της διατροφής αποφάσισε ότι ήταν καιρός να σπουδάσει τα πάντα για την διατροφή και να αφοσιωθεί σε αυτήν. Και ευτυχώς, μετά από αυτή την στροφή, τον κάλεσε κοντά του ένα ανοιχτό μυαλό, ο Σεραφείμ Φυντανίδης, που του έδωσε το ελεύθερο να γράφει χωρίς λογοκρισία και έτσι γεννήθηκε η σελίδα «Αν ξέραμε τι τρώμε» στην Ελευθεροτυπία και ακολούθησαν όλα τα άλλα, που άλλαξαν τη ζωή του.
* Εκδόσεις Μπαζαίος
Από τις εκδόσεις Μπαζαίος ήδη επανακυκλοφορούν τα βιβλία του Κώστα Μπαζαίου με τίτλο: "Οι Τροφές που Χαρίζουν Υγεία", "Συνδυασμοί - Βιταμίνες", "100 Βότανα - 2000 Θεραπείες" και στη συνέχεια και άλλα βιβλία του συγγραφέα.

Συντακτική ομάδα
Από την Συντακτική Ομάδα του dromostherapeia.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Συντακτική ομάδα
- Βαρύ τίμημα από τα πολεμικα τραύματα πληρώνει η Ελλάδα παρότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο
- Νέα μέθοδος αντιμετωπίζει ριζικά τη χρόνια ρινόρροια
- Προβλήματα και στην ακοή προκαλεί η COVID-19
- Αυχεναλγία και οσφυαλγία σε νέους αθλητές
- 9 συμβουλές που κάνουν τις δουλειές του σπιτιού πολύ πιο εύκολες στα άτομα με ρευματικό νόσημα