Web
Analytics
Η ∆ύναμη της Συγχώρεσης - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

∆ίψα για εκδίκηση Κάθε φορά που βλέπω σκηνές βίας στα δικαστήρια όταν π.χ. οι συγγενείς ενός θύματος προσπαθούν να λιντσάρουν το δράστη, συγκλονίζομαι και εντυπωσιάζομαι. Φυσικά καταλαβαίνω τη θέση τους και μπορώ να δικαιολογήσω την αντίδραση τους αλλά παραμένει εντυπωσιακό ότι μετά από τόσα χρόνια ακόμα και μετά από καταδίκη του δράστη, το μίσος παραμένει άσβεστο.

Επίσης ακούμε ανθρώπους που έχουν πληγωθεί πολύ, να συνεχίζουν ακόμα και μετά από πολύ καιρό να υποφέρουν και να διψούν για εκδίκηση που συχνά ζητούν από το Θεό να τη δώσει.

Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που δεν έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους πραγματικά πληγωθεί από κάποιον. Οι περισσότεροι έχουν απογοητευτεί, έχουν προδοθεί έχουν ξεγελαστεί ή έχουν υποστεί κάποια σωματική βία. Αυτές οι καταστάσεις μένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη και συνήθως προκαλούν βαθιές και επώδυνες πληγές.

Τότε υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να επουλωθούν αυτές οι πληγές. Να τις εντοπίσουμε και να τις θεραπεύσουμε. Η μόνη θεραπεία που υπάρχει είναι η συγχώρεση.

Έχετε επιτυχία στους πραγραμματισμούς σας;

Αν οι προσευχές σας δεν εισακούονται, και οι νοητικοί προγραμματισμοί σας δεν έχουν κάποιο αποτέλεσμα, τότε ψάξτε μέσα σας βαθιά να βρείτε μήπως υπάρχει κάποιος ή κάτι που πρέπει να συγχωρήσετε. Κοιτάξτε μήπως υπάρχει κάτι από τα παλιά για το οποίο νιώθετε ακόμα δυσάρεστα. Ψάξτε μήπως κρατάτε κάποια κακία για κάτι παλιό ή πρόσφατο.

Πολλές φορές τα αρνητικά συναισθήματα που νιώθουμε για κάτι καμουφλάρονται πίσω από ένα πιστεύω μας, μια στάση ζωής, μια θρησκεία, μια ιδεολογία. Τότε έχουμε λογικοποιήσει τα αρνητικά μας συναισθήματα (μίσος, θυμός, ζήλια κ.α..) και τα υποστηρίζουμε με ανάλογη επιχειρηματολογία. Μπορεί πίσω από μια τέτοια λογικοποίηση να υποβόσκει μια κακία για έναν άνθρωπο ή περισσότερους ανθρώπους για ένα έθνος μια φυλή, μια κοινωνική τάξη, μια θρησκεία που ίσως αποδοκιμάζουμε, ένα πολιτικό κόμμα ή οτιδήποτε άλλο.

Συγχώρεση

Φυσικά υπάρχουν πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε και δεν μας αρέσουν χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να μας ενεργοποιούν και έντονα αρνητικά συναισθήματα. Αν συμβαίνει αυτό σε σας, τότε εκκρεμεί μια πράξη συγχώρεσης στην οποία πρέπει να προχωρήσετε. Όταν αυτό θα έχει γίνει, θα έχετε πολλές πιθανότητες να πάρετε τις απαντήσεις στις προσευχές σας και να χαρείτε τα αποτελέσματα των προγραμματισμών σας.

Τα συναισθήματα που νοιώθετε για κάποιον άλλο είναι οι κρίκοι της αλυσίδας που σας συνδέει συναισθηματικά μ' αυτό το άτομο. Υπάρχει λοιπόν μια μορφή εξάρτησης μαζί του. Αποδεσμεύοντας τους άλλους από τα αρνητικά σας συναισθήματα στην πραγματικότητα αποδεσμεύεται τον ευατό σας. Είναι μια κοσμική αλήθεια ότι χρειάζονται 2 για να έχεις έναν φυλακισμένο. Τον φυλακισμένο και τον δεσμοφύλακα του.

Θέλετε να είστε ο δεσμοφύλακας των φυλακισμένων σας; Καλύτερα αφήστε τους ελεύθερους έτσι ελευθερώνεστε και εσείς!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαριάννα Μεταξάτου

Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Silva

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.silva.gr/

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαριάννα Μεταξάτου

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.