Web
Analytics
Μαριάννα Μεταξάτου, Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Silva - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

Μαριάννα Μεταξάτου, Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Silva

Βιογραφικό

Η Μαριάννα Μεταξάτου το γένος Βαγενά, γεννήθηκε στην Πάτρα, και εκεί τελείωσε το Λύκειο, και τη Γαλλική Ακαδημία.

Τα επόμενα τέσσερα χρόνια σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις, στο WALLBBROOK COLLEGE του Λονδίνου, τμήμα αναγνωρισμένο από το ινστιτούτο Δημοσίων Σχέσεων της Μεγ. Βρετανίας.

Συγχρόνως παρακολούθησε μαθήματα Τυπογραφικού Σχεδίου στο κολέγιο ELEPHANT and CASTLE και πήρε το πτυχίο Cambridge Proficiency στην Αγγλική Γλώσσα.

Έχει ακόμη, αποφοιτήσει από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Wisconsin.

Το 1973 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε σαν βοηθός Διευθυντού σε Εταιρεία Εισαγωγών και επί διετία υπήρξε εκδότης και υπεύθυνος παραγωγής περιοδικού.

Το 1977 παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Μεταξάτο και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, την Εβίτα, την Αθηνά, την Χριστίνα, και τον Αλέξανδρο-Χρήστο.

Το 1979 παρακολούθησε το Σεμινάριο της Μεθόδου Σίλβα από τον Πωλ Γρίβα και άρχισε έναν τετραετή κύκλο σπουδών στην Ατομική Ψυχολογία, τον οποίο και ολοκλήρωσε.

Το 1985 μαζί με τον σύζυγο της τον Παναγιώτη εκπαιδεύτηκαν ειδικά από τον Χοσέ Σίλβα στο Λαρέντο του Τέξας για παρουσιαστές στη Μέθοδο Silva και το 1987 παρακολούθησε στο Λονδίνο ειδική εκπαίδευση στη Μέθοδο από την Ρόζα Ρίβας, (Τεχνική Διευθύντρια της Μεθόδου σ' όλο τον κόσμο).

Από το 1985 διευθύνει το Κέντρο της Μεθόδου Σίλβα στην Ελλάδα και είναι υπεύθυνη μαζί με το σύζυγο της για την Κύπρο, την Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Μάλτα. Το Σεπτέμβριο του 1991 εισήγαγε για πρώτη φορά τη Μέθοδο στην Αίγυπτο (80η τότε χώρα).

Ακόμη διευθύνει τις εκδόσεις Κριτονού και εκδίδει το περιοδικό «ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΑ».

Άρχισε να παρουσιάζει το παιδικό σεμινάριο από το 1986 και από το 1989 διδάσκει Σεμινάρια της Μεθόδου Silva σε ενήλικες. Έχει δώσει Σεμινάρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Κεφαλονιά, στην Κόρινθο, στη Λάρισα, στην Καβάλα, στη Ρόδο στην Κύπρο και στη Σόφια. Έχει την άδεια από την εταιρεία Silva International εκπαίδευσης νέων παρουσιαστών της Μεθόδου και έχει δημιουργήσει και διδάσκει το εργαστήριο «Ενεργειακή Προστασία», και «Μελλοντικός Εαυτός» καθώς και το πρόγραμμα «Για Γυναίκες Μόνο».

Έχει βραβευθεί από το SILVA INTERNATIONAL στο LAREDO του Τέξας επανειλημμένως σαν παρουσιάστρια της Μεθόδου Σίλβα και για την καλύτερη οργάνωση κέντρου ξένων χωρών, για τις υπηρεσίες προς τους απόφοιτους, καθώς και για την έκδοση του περιοδικού «ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΕΑ».

Τα έτη δε, 1990 και 1996, απενεμήθη σ' αυτήν και το σύζυγο της Παναγιώτη το Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι η μεγαλύτερη διάκριση της Μεθόδου.

Το 1992 διοργάνωσαν μαζί το Παγκόσμιο Συνέδριο «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ» που έγινε με μεγάλη επιτυχία στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ.

Ακόμα μετέχει στο Παγκόσμιο Ακαδημαϊκό Συμβούλιο Σίλβα που αποτελείται από 22 μόνον διακεκριμένα μέλη.

Ζει μόνιμα στην Κεφαλονιά, όπου διευθύνει το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Metaxatos Apts» και μαζί με τον σύζυγο της το κέντρο Εναλλακτικών Διακοπών «ΚΡΙΤΟΝΟΥ»

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Εκδόσεις Κριτονού

Δ/νση: Αγίου Νικολάου 13, 15122 Μαρούσι – Αθήνα
Τηλ:210 8054065, 210 3631101
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
URL: 
www.kritonou.gr

Μέθοδος silva

Δ/νση: Πρωτεσιλάου 26, Νέο Παγκράτι – Βύρωνας
Τηλ.: 210 3610822, 210 3631101
URL: www.silva.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαριάννα Μεταξάτου

Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Silva

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.silva.gr/

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαριάννα Μεταξάτου

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.