Web
Analytics
Η σοφία που θεραπεύει - Ο Δρόμος για την Θεραπεία

∆εν έχουμε παρά να καθοδηγήσουμε τον εαυτό μας πίσω στην ουσία της ύπαρξης μας και η φύση θα μας φέρει εσωτερική γαλήνη και ευτυχία και ακόμα πιο σημαντικό, θα μας θεραπεύσει.

 

Ο μεγάλος φιλόσοφος Martin Heidegger έχει πει ότι η απειλή που κρέμεται πάνω από την ανθρωπότητα έρχεται από μέσα της. Έρχεται γιατί ο άνθρωπος βλέπει τον εαυτό του έξω από τη ροή της φύσης ενώ προορίζεται να ζει μέσα σ' αυτήν.

Η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα χειρότερη. Γιατί ο άνθρωπος πολύ συχνά προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη ροή και να επιβληθεί στη φύση. Φυσικά μετά αντιμετωπίζει τις συνέπειες.

Ο Κόσμος της Καρδιάς

Η καρδιά που είναι το ενεργειακό κέντρο για το άνοιγμα προς την ανώτερη συνειδητότητα μας, ανοίγει και ευρύνεται στην πιθανότητα της υγείας, της ευτυχίας και της αγάπης. Όταν αρχίζουμε να δημιουργούμε υγεία και ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα, ο νους μας μεταμορφώνεται και περνάει σε μια ανώτερη πραγματικότητα στον κόσμο της καρδιάς. Σε αυτό το επίπεδο ύπαρξης έχουμε όλη τη δύναμη που είναι δυνατόν να χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που βρίσκεται σε αρμονία με την αληθινή μας φύση και που αντλεί δύναμη από την συμπαντική δημιουργική ενέργεια της αγάπης. Την πραγματικότητα της θεραπείας και της συνεχούς τροφοδότησης σε όλα τα επίπεδα.

Ο νους μας είναι ο μαέστρος της ζωής μας. Με κάθε μια σκέψη που κάνουμε συμβάλλουμε στην χημεία του εγκεφάλου μας. Οι σκέψεις μας από επιστημονική άποψη είναι βιοχημικά γεγονότα που συμβαίνουν στον εγκέφαλο μας και ονομάζονται νευροπεπτίδια. Κάθε φορά που ένα νευροπεπτίδιο ταξιδεύει στο σώμα, βρίσκει ανάλογους υποδοχείς που το περιμένουν για να ενωθούν μαζί του. Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος συνεχώς μεταφέρουν πληροφορίες για την πραγματοποίηση του εσωτερικού διαλόγου του σώματος. Τόσο οι αρνητικές όσο και οι θετικές σκέψεις, καθώς και οι πιο βαθιές μας επιθυμίες μεταφέρονται στα κύτταρα και ακολουθούν οι αντίστοιχες αντιδράσεις στο σώμα.

Κανένα μέρος του σώματος δεν μπορεί να κρατήσει μυστικά από το υπόλοιπο σώμα. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς κανόνες της ιατρικής. Ό,τι νοιώθει το πόδι, το γνωρίζει ο νους και ό,τι επιθυμεί ο νους, το σώμα αγωνίζεται να το πετύχει. Κάθε μια στιγμή, μια ατελείωτη συμφωνία αλληλεπιδράσεων και ανταλλαγής πληροφοριών πραγματοποιείται ανάμεσα σε κάθε κύτταρο του σώματος.

Το Σκεπτόμενο Ανοσοποιητικό μας Σύστημα 

Τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος δεν εξαιρούνται βεβαίως από αυτήν την απίθανη βιολογική συζήτηση. Επίσης είναι σκεπτόμενα κύτταρα. Καθώς λοιπόν το ανοσοποιητικό μας σύστημα σκέπτεται, έχει τη δύναμη να παίρνει ενεργό μέρος στην αδυναμία ή στην δύναμη, στην ευλογία ή στον θυμό, στην ένταση ή στην χαλάρωση, στην αγωνία ή στην αποδοχή και σε όλα τα συναισθήματα ή αισθήματα που δημιουργούνται από το πώς εισπράττουμε κάθε φορά την παρούσα κατάσταση. Συχνά αγωνιζόμαστε ενάντια στην αποδοχή αυτού που έχει συμβεί ή πρόκειται να συμβεί και μέσα από αυτή τη διαδικασία προκαλούμε την αδυναμία και αναπτύσσουμε αισθήματα μνησικακίας και λύπης. Η ασθένεια αρχίζει την στιγμή που αρνητικές επιρροές εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εάν μπορούμε να παραμένουμε συνειδητοί κάθε στιγμή και να καλοδεχόμαστε αυτή τη συνειδητότητα, τότε υπερβαίνουμε τα προβλήματα της ζωής και τον εσωτερικό διάλογο που εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Η δύναμη επιστρέφει και ένας διαφορετικός κόσμος ανατέλλει. Είναι ο θεραπευτικός και ιερός κόσμος της φύσης στην οποία η αποκατάσταση της υγείας είναι μια απόλυτη φυσική διαδικασία.

Να θυμάστε ότι η υγεία είναι ο βασικός νόμος και η αρρώστια η εκτροπή του. Κάθε φορά που αρρωσταίνουμε, το σώμα μας έχει πρόγραμμα επαναφοράς της υγείας, δηλαδή του βασικού νόμου.


Τίποτα δεν έχει σημασία
εκτός από τη σημασία που
εμείς του δίνουμε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μαριάννα Μεταξάτου

Εκπαιδεύτρια Μεθόδου Silva

Βιογραφικό

Ιστότοπος: www.silva.gr/

Τελευταία άρθρα από τον/την Μαριάννα Μεταξάτου

Κολύμβηση

Video

O Δρόμος για την Θεραπεία αποτελεί το site στον χώρο της υγείας, που απευθύνεται σε ασθενείς, ενημερώνοντάς τους για θέματα κλασικής ιατρικής αλλά και εναλλακτικών θεραπειών.

Η ιστοσελίδα περιέχει πληροφορίες και άρθρα, με σκοπό την ενημέρωση και μόνο. Στην περίπτωση που θέλετε να εφαρμόσετε μία θεραπεία που αναγράφεται στο dromostherapeia.gr, επιβάλλεται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Η πληροφόρηση που δίνεται εδώ δεν είναι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.
Ο dromostherapeia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις ή οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει που να έχει σχέση με υλικό που περιλαμβάνεται σ’ αυτήν.